Mely keresztény irányzatok használják manapság a hal szimbólumot?
Figyelt kérdés
És eme őskeresztény szimbólum mely felekezeteknél hangsúlyosabb a keresztnél?2016. febr. 2. 09:51
1/9 anonim válasza:
Nem kötött felekezethez, sokan használják sokféle felekezetből, de a pünkösdisták azok, akik a halat gyakran használják, a keresztet viszont nem nagyon.
2/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy halat a HIT gyülisek tesznek az autójukra. Máshol még nem láttam.
3/9 anonim válasza:
# 2
Olaszországban is sokfelé láttam az autókon. Valószínűleg nem hitgyülisek voltak. :)
4/9 anonim válasza:
3: De attól még Magyarországon használhatják ők :)
5/9 anonim válasza:
# 4
Ők is. Magyarországon is van katolikus ismerősöm, akinek van az autóján. Ő ráadásul hittan-tanár :)
6/9 anonim válasza:
5: Jó tudni.
Én is katolikus vagyok, de mifelénk senki sem rak ilyet az autójára. Csak a hit gyülisek :) De akkor ezek szerint, nem mindenki az, akinek van rajta :)
7/9 anonim válasza:
Nem csak a hit gyülisek teszik a halat az autójukra, ezt egészen biztosan tudom. Sőt, hallottam én már olyat gyülistől, hogy ő azért nem teszi fel, mert "hamis felekezetek" (=nem hit gyüli) is használják ezt a szimbólumot, és ő nem akar velük azonosulni.
De sok hgy-s is használja, ez tény.
8/9 anonim válasza:
Magyarországon a reformátusok nem használnak egyáltalán keresztet, így náluk hangsúlyosabb.
9/9 anonim válasza:
Neo-protestáns szektások (leginkább hit gyüli) és a messianisztikus zsidó nevű keresztény szekta.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!