Jehova tanúi. Szeretnék hinni abban, hogy Isten neve Jehova. Akár régebbi Bibliából kifényképesett kép. Vagy valami nagyon hiteles forrásból.!?
Kedves kérdező
Remélem odafigyelsz arra amit írnak a kérdésedre, mert a 16 válaszolónál a pont!!!
Senki nem tudja hogyan ejtették ki eredetileg Ádám, Éva, Noé, Ábrahám, Izsák, Ézsaiás, Nehémiás,..... és Krisztus nevét sem. Attól még használjuk és nem vitatkozunk azon, milyen volt eredetileg.
Azon Kívűl a Jehova név, mint minden más név is, minden nyelven másként hangzik. Mi magyarok Jehovának hívjuk Istent, de nem így szólítja az angol, német, orosz, lett... és sorolhatnám.
Pontosan ezért magy mértékben inkorrektek az Isten nevével, akik minden képpen el akarják azt feledtetni az emberekkel.
Figyelemre méltó, amit a papoknak mondott isten:
„»A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő nagy urát. Ha tehát én atya vagyok, hol a nekem járó tisztelet? Ha nagy Úr vagyok, hol a nekem járó félelem?« — ezt mondja a seregek Jehovája nektek, ti papok, akik megvetitek nevemet. »És ti ezt kérditek: ,Hogyan vetjük meg a nevedet?’«Malakiás 1:6, de érdemes az egész részt elolvasni, hogyan vetették meg Isten nevét a "15. század előtt" is.
És az is, amit a nemzeteknek mond, mondott:
Ezékiel 36:23
»Meg fogom szentelni nagy nevemet, amely meg lett szentségtelenítve a nemzetek között, amelyet ti megszentségtelenítettetek közöttük; és megtudják a nemzetek, hogy én vagyok Jehova — ez a legfőbb Úr, Jehova kijelentése —, amikor megszenteltetem közöttetek a szemük láttára.
Ezékiel 38:23
"Fölmagasztalom és megszentelem magamat, és megismertetem magamat sok nemzet szeme láttára; és megtudják, hogy én vagyok Jehova.«
Ézsaiás 29:23
mert amikor meglátja gyermekeit, kezem munkáját körében, megszentelik a nevemet, és meg fogják szentelni Jákob Szentjét, és tiszteletteljes félelemmel tekintenek Izrael Istenére.
Az egész Biblia tele van Isten nevének szentségével, főleg a Mózes 5 könyve, ezért mondta Jézus a Miatyánkban is, hogy "Szenteltessék meg a te neved"
Ezt csak az ne látja, akin teljesedik a 2Korintus 4:3,4.
De ne azért keresd Jehovát, mert egy lány megtetszett neked. Magáért szeresd Jehovát, mert tőle jön minden, ami még ebben az életben szép, békés, kedves és boldogságot adó lehet. Ő az életed forrása naponta:-)
Nehogy már azt gondold, hogy itt találod meg az igazságot Istenről. Ilyen nincsen a Bibliában írva:-)
Kérdező!
Ugyan ezen érzelmi alapon választották az emberek a buddhizmust, a református egyházat, az adventistákat, stb. Isten a Biblia alapján soha nem várta el senkitől, hogy érzelmi indíttatásból lássa meg az igazságot. Ugyan azt teszed, amit Izsák is. Jákob az érzelmeire hagyatkozva vágta át. Hiába szólt a saját hangján, a mesterséges szőrös keze átverte. Ha az érzelmeidre, és nem az eszedre hallgatsz, nagyon könnyen megbukhatsz. Csak egy teljesen világi, történelmi példa. Hány, és hány hatalmi vezető érte el a célját, mert a nép érzelmeire spekulált. Lásd például Hitlert. Gondolj csak bele az érzelmi, kirohanó, lendületes beszédeire. Igaz, hogy abszurd, és halálos volt mindaz, amit mondott, a nép az érzelmeire hallgatva lenyűgözve hallgatta őt az elejétől fogva.
Ha mered, olvass ex Jehova tanúi oldalakat is. Például: [link]
Nagyon sok ilyen van, persze vannak köztük olyan is, ami csupán gyűlöletkeltésre való, de ki lehet szűrni.
A tanúk tanításainak a túlnyomó többségét a Bibliából könnyűszerrel meg lehet cáfolni.
Megmutatom, hogy a tanúk alapvető elsődlegességét hogyan bizonyítják:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!