Használaton kívüli templomokat más célokra (iskola, szállás, gördeszkapálya, stb. ) felhasználni szerintetek jó, vagy rossz ötlet? Sérti a hitet?
"Régi temetőben sem illene gördeszkapályát, szállást csinálni, akkor sem, ha már nem használják. "
Fővárost építeni rá viszont senkinek nem probléma, igaz? Budapest fél belvárosa gyakorlatilag egy nagy temető tetejére épült.
Nem az a gond, ha sok csökkentett agyú lepontoz.
Az a baj, hogy egy normális ember sincs, aki felpontozna.
Én sem értem, hogy miért ne lehetne egy régi templomot NORMÁLISAN (nem kegyeletsértő módon, tehát mondjuk heavy metal romkocsmának) használni.
Igen, de az sérti Istent! XD
Ez hihetetlen, milyen emberek vannak az interneten... Felszentelt épületet nem szent célra használni?! Ez hihetetlen, gyalázat! xDDD
bontott téglának szokták elhordani vidéken, általába jó terméskő az alap
filmforgatásra is jó, hogy milyenre azt nem tudom,pl II. világháborús akciófilm, a templom bevétele (most nem a perselypénzre gondolo, hanem amikor ugye elfoglalnak egy templomot), közben kilőhetik a míves ablakot, golyónyomok a falon, élethű meg minden
aztán ott vannak a felnőtt filmek: Apácák a pácban, meg ilyenek, Kovi és a két feslett apáca, stb.
A felszentelés ellenére sem értem, miért ne lehetne templomot misén kívül másra is használni (persze nem akármire).
Régen olyan is volt, hogy laktak a templomban, nem is kevesen. Tehát lakóépület is volt.
Kereskedtek is benne (persze korlátozottan).
Védőmű (tehát olyan, mint a vár) szerepe is volt.
Tanítottak is benne. Iskola is volt.
Tehát akkor mi a gond? Ezek a szerepek mind NEM tették tönkre a felszentelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!