Mit jelent ez: "veletek vagyok"?
Azt, hogy Jézus nem hazudik és nem bolondítsa a jó népet mint pl. az Őrtorony.
"Ma jövök,holnap már nem jövök, ma imádjatok, holnap már ne imádjatok..stb" és még sorolhatnám.
Ő elküldte a Szent Lelket, tehát velünk van csak ahhoz, hogy ezt elhiggyük el kellene fogadni a Szentháromságot ami sajnos a Jehova Tanúinak nem megy..
5-ös
Azt írod jelenleg már Krisztus nincsen jelen. Fizikailag nincsen, hiszen megölték. De a teljes iddézzet igy szól:
Máté 28:20
és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig"
Ezért a kérdés:a Máté 28:20 szerint? Miben, hogyan van velük? Kikkel van?
ahogy írtam, Jézus maga Jehova, ahogy a Szentlélek is, a Szentlélek kiáradt pünkösdkor, és azóta is a keresztényekkel van, tehát Isten velünk van, csak most nem mint Jézus hanem mint a Szentlélek nyilvánul meg
néhány ókori keresztény szerint arra utal, hogy jelen van az úrvacsorában/eucharisztában/oltári szentségben
Így azért egy kicsit más érelmet kap az ige;
(Mt 28:20)
"Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"
Zitus nem csak egy "rendszernek"lesz vége ami a világban van,hanem az általunk ismert világnak lesz vége;
(2Pét 3:12-13)
"A kik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, a melyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!
De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik."
(Jel 21:1)
"Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala."
Tudom, hogy ti jehova tanúi nagyon oda vagytok ezért a földért mert örökösöknek kiáltottátok ki saját magatokat, de bánatodra kedves Zita ez a föld nem lesz többé.
És,hogy a kérdésre is válaszoljak;
(Jn 14:16-18)
"És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Lelkét: a kit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad. Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok."
(Jn 14:26)
"Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben KÜLD AZ ATYA, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek."
(Jn 15:26)
"Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit ÉN KÜLDÖK néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot."
Ezt jelenti..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!