Hogyan juthatunk Istenhitre?
Sziasztok !
Először is szeretnék megkérni minden olvasót, hogy csak akkor írjon, ha jószándékkal, pozitív tapasztalat alapján segíteni tud az érdemi válaszával.
Egy ideje sajnos komoly depresszióban szenvedek, az élet már-már elviselhetetlen. Pszichiáterhez is járok természetesen, gyógyszert szedek. Sok ismerősöm van, aki hívő életet él, és látom rajtuk azt a megkérdőjelezhetetlen elégedetettséget, nyugalmat és boldogságot, ami nyilvánvalóan az Istennel való őszinte kapcsolatból, a belé vetett valódi hitből ered. Az ő példájukat látva elhatároztam, hogy megpróbálok én is erre az útra lépni, megtalálva talán így a lelki békémet.
Keresztyén családban nevelkedtem, sokat tudok az egyházról, a vallásról, a Bibliáról, de a valódi Istenhit, azaz a lényeg eddig sajnos nem adatott meg.
Akinek hasonló tapasztalata van, esetleg hasonló dolgokon ment/megy keresztül, kérem írjon !
„ A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása” (Héb 11:1). Az igazi hit nem hiszékenység, amikor az ember kész elhinni valamit megbízható bizonyítékok nélkül, vagy egész egyszerűen azért, mert el akarja hinni. Az igazi hit alaptudást feltételez, megkívánja a bizonyítékok ismeretét, valamint annak az őszinte értékelését, amire a bizonyítékok mutatnak. Így bár pontos ismeret nélkül lehetetlen valódi hitre szert tenni, a Biblia azt mondja, hogy „a szívével” gyakorol hitet az ember Róma 10:10.
Miért nincs hitük sokaknak?
A hit része Isten szelleme gyümölcsének, és Isten örömmel ad a szelleméből azoknak, akik kérik tőle Luk 11:13; Gal 5:22. Így a hit nélküli emberek vagy nem kérik ezt a szellemet, vagy helytelen célból kérik, vagy nem hagyják, hogy hatással legyen az életükre. Sok minden befolyásolja ezt:
A Biblia pontos ismeretének hiánya: A Biblia Isten szellemének a terméke, isteni ihletésű mű 2Sám 23:2; 2Tim 3:16, 17. Ha az ember elmulasztja ennek tanulmányozását, megakadályozza az igazi hit kialakulását. Az egyházak híveinek van ugyan Bibliájuk, ha azonban Isten Szava helyett emberi elképzeléseket tanítanak nekik, nem fognak igazán hinni Istenben és szándékában. Mindennapi nehézségeik megoldásánál hajlamosak lesznek inkább a saját ötleteikre vagy más emberek elgondolásaira támaszkodni.
Erről beszét Jézus a Máté 15:3-9 verseiben.
Udv a kedves Kerdezonek:) Oszinten ajanlok egy blogot.
A feltett kerdesre is megvan a valasz a blogon es meg egy csomo olyan dologra is, amiket, ha valaki nem tud, akkor egyszeruen ki fog siklani... Szerintem igy meg senki nem fogalmazta ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!