Hogyan juthatunk Istenhitre?
Sziasztok !
Először is szeretnék megkérni minden olvasót, hogy csak akkor írjon, ha jószándékkal, pozitív tapasztalat alapján segíteni tud az érdemi válaszával.
Egy ideje sajnos komoly depresszióban szenvedek, az élet már-már elviselhetetlen. Pszichiáterhez is járok természetesen, gyógyszert szedek. Sok ismerősöm van, aki hívő életet él, és látom rajtuk azt a megkérdőjelezhetetlen elégedetettséget, nyugalmat és boldogságot, ami nyilvánvalóan az Istennel való őszinte kapcsolatból, a belé vetett valódi hitből ered. Az ő példájukat látva elhatároztam, hogy megpróbálok én is erre az útra lépni, megtalálva talán így a lelki békémet.
Keresztyén családban nevelkedtem, sokat tudok az egyházról, a vallásról, a Bibliáról, de a valódi Istenhit, azaz a lényeg eddig sajnos nem adatott meg.
Akinek hasonló tapasztalata van, esetleg hasonló dolgokon ment/megy keresztül, kérem írjon !
Akard tiszta szívből megismerni és ő meg fogja magát ismertetni ne aggódj. Ez ennyire egyszerű.
És tényleg bűnös vagy, ahogy én is és mindenki. Ezt jött helyre tenni Jézus.
Kedves 11-es és 12-es !
Pont ez a lényeg ! Azt írjátok, hogy "tiszta szívből akard", illetve "csak te magad fejlesztheted ki a hitet"...
Ezt hogyan tudom a gyakorlatban elérni ?
Kifejezetten szkeptikus, racionális, empirikus alkat vagyok...az Istenkeresésre a lelki béke iránti vágy indított, a mélységes lelki szenvedésből szeretnék szabadulni, ami a hívő ismerőseim szerint Isten által lehetséges...
Ezért vagyok most itt és kérdem tőletek, mitévő legyek, ezért keresek hasonló helyzetben lévő/volt embereket, akiknek a példája segíthet nekem.
"#7-es! Ezeket komolyan gondoltad?"
A lehető legkomolyabban.
"Te önállóan kitaláltál magadnak félinformációk és szimpi-megtartom / nem szimpi - elvetem alapon valami babonát és azt hiszed, hogy az a keresztyénség! Nem szemrehányásként mondom, csak semmi köze nincs a keresztyénséghez... "
Egy szóval nem állítom, hogy kereszténység! És nem is babona! Eléggé hányattatott életem során rengeteg keserű tapasztalatra tettem szert, és egy idő után figyelni kezdtem. Megfigyeltem a "jeleket", amelyeket a Gondviselő küldött nekem.
Te persze kapásból a kereszténységgel azonosítod a gondviselés jelenségét, ami természetesen nem igaz. Isten mindenki istene, és kevés köze van a kereszténységhez. Hacsak annyi nem, hogy a keresztény "alapítók" visszaéltek Jézus és Isten nevével.
"De, szükség van a gyülekezetekre."
Persze, a csoportterápia bizonyosan segít. De ha a terápia arról szól, hogy "higgyél erősebben", akkor fabatkát sem ér.
"De, az egész Evangélium arra épül hogy mindenki bűnös"
Éppen ez a baj az evangéliummal. Az evangelisták nem tudták visszaadni Jézus igazi tanítását. Ezért démonizálják annyira a bűnt!
"Lehet hogy te lennél a kivétel Jézus mellett, de én már ott elbukok hogy minden embert szeretni kéne."
Sehol sem írtam, hogy én bűntől mentes lennék. Mellesleg Jézus sem említette egy szóval sem, hogy ő is bűntelen lenne!
A "minden embert szeretni kéne" is azt bizonyítja, hogy rosszul fogod fel a szeretetet. A szeretet első lépése az elfogadás. Nos, látod ebben én is bűnös vagyok, ugyanis két férfi fajtalankodását egymással képtelen vagyok elfogadni. De két nőét simán :D
"És valóban nem az egyház oldoz fel, hanem egyedül Jézus Krisztus"
Azzal, hogy úgy beszélsz és úgy cselekszel, ahogyan azt egy Jézus szavait valóban értelmezni tudó ember beszél és cselekszik!
"Ez a csodavárás hát... Rendben, az igaz hogy Isten kinyilatkozik a világ történései során, de a csodák várására építeni a hitedet a bűnbocsánat helyett inkább babona."
A fene sem várja a csodát! Én átélem majdnem minden nap. Most már tudom, hogy mire kell figyelni, és kapok sugalmazást. Az más kérdés, hogy nem tudom mindig helyesen is értelmezni azt.
Szerintem pedig az a babona (méghozzá a vak hit legmélyebb bugyra), ha a Bibliára támaszkodsz, hiszen az igazsághoz vajmi kevés köze van!
"Pont azért készült a Biblia, hogy megértsd Istent."
No, ez a legnagyobb tévedés, amelyet valaha is elhitettek veled. Éppen ellenkezőleg!
Kedves kérdező:
A tanácsom tehát az, hogy fogadd el azt, hogy Isten ott van mindenben; az élőlényekben, az élettelen világban, benned és bennem is. Ennélfogva Isten nem egy kívülálló személy, hanem egy olyan entitás, amely együtt lélegzik veled, együtt iszik, amikor (együtt) szomjasak vagytok és együtt dobban a szíveddel.
Röviden ennyi.
53%
Azért hittem azt hogy keresztyénnek tartod magad, mivel úgy kezdted a mondókádat, hogy református vagy!
De mondom, te kitaláltál magadnak valami babonás hülyeséget, ami csupán érzelmeken alapszik...
Az ilyen "pfff csoportterápia" beszólások pedig kifejezetten szánalmasak.
Kedves 11-es !
Megkérhetlek arra, hogy bővebben is leírt ezt a tapasztalatodat ?
Köszönöm előre is !
Kedves Shamash!
"Mellesleg Jézus sem említette egy szóval sem, hogy ő is bűntelen lenne!"
Te miről beszélsz?? A Názáreti Jézus Krisztus soha sem vétkezett! Ha ismernéd Istent és a Bibliát, akkor ez tudnád. De nem ismered, bár neked is van egy istened. Én tudom ki az én Istenem, de nem tudod ki a tied.
Pedig nem vagy buta, de mégis az vagy. Mert az hiszed helyesen látod a dolgokat, pedig nem. Bár vannak olyanok is, amelyeket helyesen látsz, de csak egy nagyon picit. Ha megmaradsz ezekben, meghalsz a bűneidben. Igen, tudom, hogy mindenkinek meg kell hallnia, nekem is, de én nem erről a testi halálról beszélek, hanem a szellem(lélek) haláláról. Még dönthetsz okosan az életedben, egyetlen út van az Atyához, nincs más út. De ha te mindent jobban tudsz mindenkinél, soha nem találod meg. Szívből kívánom, hogy találd meg!
Kedves fer35!
Jakab 4,8: Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok.
Ha megengeded, adnék egy tanácsot. Kezdd el olvasni a Bibliát, a János evangéliumával kezd és utána a többi evangéliumot. Egyszerűen csak kezdd el, mint aki tényleg meg akarja ismerni az URat tiszta szívéből. Ha így teszel, akkor maga az Isten fog neked segíteni, hogy megtaláld Őt. Ha megtalálod és egyre jobban megismered majd az Igéjén át,te olyan boldog leszel, hogy el sem bírod képzelni. Isten csodálatossabb, mint amit el bírsz képzelni. Nem nehéz ez, csak cselekedni kell, mert a hit cselekedetek nélkül halott. Olvass!
Az Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!