"Azért nincs bizonyíték Isten létezésére, mert akkor már nem lehetne hinni. " Kedves keresztények?
Nekem ezt keresztény hittérítők magyarázták, mikor megszólítottak én meg megmondtam, hogy ateista vagyok, mert nincs elég bizonyíték Isten létezésére.
Gyakorlatilag ezzel bevallották, hogy az egész vallásosságuk rekurzív, alaptalan? Ha ezt már ilyen nyíltan kijelentik a hívek is, akkor miért hisznek az emberek még mindig?
"nem hinném hogy ilyesmi előfordulna,hogy pld orvosokat gyilkolnának e miatt."
#36, ezzel szerinted rendben is van a dolog?
Nem hiszed el, tehát akkor nincs is?
MIÉRT NEM NÉZEL UTÁNA???
Csak szólok, hogy sehol sem látok a Bibliában olyan részt, ahol azt írnák: "Gyilkold meg azt, aki abortuszt végez"
Annál többször van az, hogy "Bízd az ítéletet Istenre!"
pszichés elmebeteg emberek vannak minden kategóriában,de ez nem jelenti azt hogy maga a kategória a hibás.
pld,vannak korrupt rendőrök,melyről sokat lehet hallani is,de ez nem azt jelenti hogy na akkor töröljünk már el a rendőrséget mert az a hibás,és ráadásul megvan hozzá a hatalom is.
vagy ne bízunk meg a rendőrségben e miatt.
ugye ez azért butaság nem?
és rendőrök nélkül elszabadulna a pokol,ahogyan Isten nélkül nem volna élet,és csak az őrök kárhozat maradna minden embernek.
Isten jobban ismeri a szíveket mint annak a tulajdonosai.
belelát még a legmélyebben elrejtet zugaiban is.
többször ellentmondott a főnöknek az még is őt nevezte ki misszionáriusának.
nincs ebben semmi különös,még aki lemond is magáról,Isten arról sem mond le.
a leg rosszabb emberben is van jó,még ha az mélyen el is van rejtve a szívében.
Isten meglátja azt.
pld a próféta aki üldözte Jézus követőit,és mind elakarta pusztítani.
akit Jézus meg vakított,majd meg gyógyított.
és ő lett az ige hírnöke,aki elvitte az igét Rómába.
Isten képes meglátni a jót,és nem mond le senkiről sem,míg egy pici jóság is van valakiben,ad esélyt.
bár ellent mondott Istennek,de erre ő volt a megfelelő ember,és Isten tudta ezt.
mint ahogyan azt is tudta hogy mit kel tennie hogy erre rá ébressze.
re #45- hát az a tragikus, hogy megmondja - küld olyan embereket, akiken keresztül mondja - de azokat rendre mind megölik. Buddha, Szókratész, Jézus. Az Újszövetség írót egy kivételével mind megölték. Mert nem akarják azt tenni, amit kér az Úr. "Úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket"- kérte az Ács Fia - vagyis feltétel nélkül, nem alkudozva, megbocsátva, és olyan egyszerűen, ahogy a Nap süt le mindenre. Az árnyékot nem a Nap teszi, hanem a létesültek, akik sötétségben vannak, annak nem a Nap az oka.
"De ki kérdezte az embert? Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti?
Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?
Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?
Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?"
akkor had kérdezzem meg megint, miért nem mondja el mindenkinek hogy mit akar?
mert úgy szerette Isten a világot hogy az ő egy szülőt fiát adta hogy aki hisz ő benne ne vesszen el,hanem őrök élete legyen.
Isten minden embernek elmondta hogy mit akar tőle,hát miről beszélt Jézus?,minek tanított? mért hagyta parancsba hogy hirdessétek az igét?.
Isten világosan át adta az üzenetét minden ember számára.
melyet Jézus tökéletesen érthetően át is adott mindenkinek.
"melyet Jézus tökéletesen érthetően át is adott mindenkinek."
Én nem találkoztam vele, és egyetlen hiteles követőjével sem, aki el tudta volna magyarázni a dolgokat.
Ne feledd, hogy Jézusnak még a létezésére sincs egyértelmű bizonyíték! Hol is van akkor a "tökéletes átadás" ?
Természetesen mindenkinek a legbensőbb magánügye hogy hisz vagy nem hisz a Teremtőjében.
Magam azért hiszek mivel számomra csak ez az egyetlen állandóság a mindig változó univerzumban.
Aki szívére teszi a kezét és igazán elgondolkozik az lehet bármilyen elutasító s nem hívő de talán egy életen át az állandóságot keresi és minden ideológiát és tant előcitál hogy megtalálja. Biztosíthatom hogy nem fogja mert az általunk ismert dimenzióban csak a valamelyik embertársunk valaha kiötlött és ismert kreációját fogja sajátjaként hangoztatni. A társa egy másikat részesít előnyben majd egymás torkának esnek. Ez jellemzi az emberiség általunk ismert múltját. A vágy hogy megismerjük a Teremtőt annak adatik meg aki nekünk beszámolni már nem tud róla mivel "elköltözött" s csak emlékeinkben van nyoma míg mi itt vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!