Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos szülők! Ha arra...

Vallásos szülők! Ha arra tanítjátok a gyerekeiteket, hogy imádkozással megoldhatja a gondjait, akkor nem féltek attól, hogy olyan felnőtté válik, aki várja a sültgalambot/csodát, ami megoldja problémáit?

Figyelt kérdés
2016. jan. 11. 20:37
1 2
 11/13 Jézus szolgája ***** válasza:
47%

úr Isten,azt hittem hogy azért az ateisták már feltudták fogni azt a sokszor elmondott választ erre.

hogy a vallásos emberek sem a sült galambot várják!.

ők is ép úgy tesznek érte,és harcolnak a céljaik elérésért.

Isten csak a lehetőséget és az erőt adja hozzá.

ez az ő segítsége melyet mi vallásos emberek nélkülözhetetlennek tartunk.

és nem pedig azt várjuk hogy majd leugrik és helyettem elszalad a boltba egy kenyérért.

mert pld a miatyánkban benne van az is hogy a minden napi kenyerünket ad meg nékünk ma.

és ezt is elmagyarázzunk a gyereknek,s nem csak azt hogy Isten mindég velünk van és sohasem hagy el minket.

ÉS A GYEREKEK EZT MEGÉRTIK, AZ ATEISTÁK MÉRT NEM? tisztelet a kivételnek.......

2016. jan. 12. 07:47
 12/13 anonim ***** válasza:
83%

Azért nem, kedves utolsó, mert ez nem ateizmus/vallásosság kérdése, hanem értelem kérdése. Amelyből előfordul mindkettő esetén, és rettentő hiányok vannak ugyancsak mindkettő esetén.

Én történetesen nem vagyok vallásos. De! Az ima egy lelki folyamat. Célja, hogy olyan erőt adjon valamihez, amit magunktól nem tudunk elérni. Mindegy, miért nem. Vannak emberek, akiknek erre nincs szükségük, másoknak meg igen. Csak ez nem fokmérője a minőségnek. És persze vannak emberek, akiknél az ima formális. De náluk se ez a probléma.

2016. jan. 12. 09:18
 13/13 anonim ***** válasza:
Miért félnének, amikor éppen abban hisznek, hogy imádkozással majd belerepül a gyerek szájába a sült galamb?
2016. jan. 12. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!