Ádám és Éva, hol lehetnek, a mennyben, vagy a pokolban?
Gondolom azért, mert éppen itt van meséről szó.
Tessék egy válasz: a pokolba kerültek eredetileg, de Jézus kereszthalálával ők is üdvözülhettek, és felkerültek a Mennybe.
Sajnos helytelen válasz!
A pokplbol nincs átmenet a menyországba.
Ha valaki valahova kerül ,az ott is marad!!
A 3. válasz teljesen helyes. (Nem én voltam, csak azonos a százalékunk.)
Krisztus kereszthalála után, de még a feltámadása előtt alászállt a poklokra, és a holtakat megszabadította. A Húsvét ikonján az látszik, amint Jézus a pokolban kézen ragadja Ádámot és Évát és fölviszi a mennybe.
Akik azóta a pokolba kerültek, ők sem biztos, hogy végig ott maradnak, az utolsó ítéletkor ők is fölkerülhetnek a mennybe.
"Annyit tudok ,hogy Isten kiűzte őket a Mennyországból"
???
Ez hol is van?
Szervusz.
Megszűntek létezni, vissza kerültek oda, ahonnan Isten létre hozta őket
S nem a mennyországból üldözte ki Őket, mert az ember a föld alkotó elemeiből teremtetett, és Isten életerejéből váltak élővé.
Sajnos nem jól olvastad az első részeket.
amikor Útmutatást adott nekik, mit kell tenniük a földön, elmondta nekik, mit ne tegyenek mert az, az életük vége, és nincs tovább.
A halál az élet ellentéte, vagy is amíg élsz, akkor tevékeny vagy, amikor meghalsz, nem vagy tevékeny mert nincs benned életerő,
s a föld alkotó elemeivé válik újra.
(János 3:13) 13 Továbbá e g y ember sem ment fel az égbe, csak az, aki az égből szállt le: az Emberfia. . .
A földet az emberekért hozta létre, ez a lakhelyünk.
Isten fizikai élőlényeket is létre hozott, akik itt élnek ennek a rendeltetésnek megfelelően.a Föld az otthonunk, az "Ég" nem nekünk van, hanem a másik létre hozott életnek, az angyaloknak. Az a természetes lakhelyük, nekünk pedig a föld a természetes lakhelyünk, s nem mászkálunk össze vissza.
Sajnos voltak angyalok akik engedély nélkül megtették, de meg is kapták a büntetésüket.
Senki nem mehet az égbe, a Biblia egy valakiről írja, hogy mehet, mert onnan jött,
S Ő Isten fia Jézus.
Az új szövetség szerint vált lehetővé némelyeknek ez a kiváltság, de nem mindenkinek.
Szerintem ha léteztek is egyáltalán és van élet a halál után, akkor is több helynek kell lennie, mint ez a kettő, szóval egy harmadikba.
Ezen megakadt a szemem:
"A pokplbol nincs átmenet a menyországba.
Ha valaki valahova kerül ,az ott is marad!!"
Ilyeneket te mégis honnan tudnál? Voltál ott? Túlvilági szabálykönyvben olvastad? Vagy az ujjadból szoptad ki, esetleg megálmodtad?
Teljes információhiányban ordítod a világba a képzeted termékeit, olyan meggyőződéssel, mintha ez lenne az abszolút igazság, amiről meggyőződtél, saját szemeddel láttad, szeretteid életét is feltennéd rá. Ilyen pofátlan reakciót.
Először is kedves "8"as.
Kicsit kibővítem az ismereted,hátha még ezt nem olvastad,gondolkozz rajta:
9És amikor feltörte az ötödik pecsétet, láttam az oltár alatt azoknak a lelkét, akiket az Isten igéjéért öltek meg, és azért a bizonyságtételért, amelyet megtartottak. 10És hatalmas hangon kiáltották: „Urunk, aki szent és igaz vagy, meddig nem ítélsz, és meddig nem állsz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?” 11Akkor fehér ruha adatott mindegyiküknek, és megmondatott nekik, hogy nyugodjanak még egy kis ideig, amíg teljes nem lesz azoknak a szolgatársaiknak és testvéreiknek a száma, akiket ugyanúgy megölnek, mint őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!