Miért teremt Isten torz embereket?
Egyrészt nem Isten tehet arról, hogy az emberek közössége kirekeszti őket. Isten nem akarja, hogy ezt tegyék velük.
Viszont kompenzálja őket valamivel a torz test miatt.
Ha most demagóg akarnék lenni, akkor azt írnám, hogy részedről a "torz" kifejezés akkora diszkrimináció, mint a ház!!! :D Azt mondod nem teszel különbséget, közben meg ilyeneket írsz: "torz", "legbelül normális" stb.
Nem vagyunk egyformák, lehetne ezen filozofálgatni orrba-szájba. Bárkibe bármikor bele lehet kötni, az öltözködése, kinézete, az elálló füle, a kövérsége, vagy bármi alapján... Szerintem speciel az a torz aki másokat olyasvalamiért bánt, amiről az nem tehet.
Szia!
Megértem a gondolataidat, hiszen minden egészséges ember, akinek nincs kapcsolata "torz" emberekkel, csak "látja" őket, felmerülhet az, hogy milyen szörnyű büntetés lehet így élni. Nekem van olyan barátom (testvérem) aki ilyen, és el tudom neked mondani, hogy nagyon nagy tévedés azt gondolni, hogy ezek az emberek boldogtalanabbak mint mi. Tapasztalatom szerint sokkal több elégedett és boldog ember található közöttük, mint az "egészségesek" közt. Talán ennek oka az az alázat, amit hamar megtanulnak, és ezáltal az élet minden problémájával szemben sokkal egészségesebben tudnak szembenézni!
Nem helyes tehát sajnálnunk senkit az adottságai miatt, hanem segítsünk azoknak, akik "másképp kezelik őket", és megértetni azt, hogy ők is ugyanolyan emberek, Isten szemében ők is értékesek, sőt...
Isten pontosan tudja azt melyikünk mit miért ad. Bizzunk benne, és tapasztaljuk meg a bölcsességét ebben is. Értékesebb lehet egy "legbelül normális, jólelkű ember" bármilyen küldő adottságai vannak, mint egy olyan külsőleg tökéletes ember, aki legbelül gonosz...
Üdv. Péter
Kedves Péter!
Örülök, hogy megérted a gondolataimat. Nekem is van ilyen ismerősöm, és végül is miatta merült fel bennem ez a kérdés. sokat mesélt arról, hogy milyen módon közösítették ki az emberek. soha nem sajnáltatta magát, csak éreztetni akarta velem, hogy fáj neki a dolog.Néhányan már a szimpla nézésükkel is fájdalmat okoztak neki! És ő egy nagyon jó ember, és nem értem, mivel érdemelte ki ezt az életet.
Az emberek mindig megbámulják azt, aki szokatlan.
Sokszor nem kell nyomoréknak lenni, hanem például a beszéde miatt is kiközösíthetik az embert.
18:04
ezegyviccbaszod.
a kérdésre válaszolva, ami nekem kielégítő választ adott ebben a témában az a karma. lehet naív vagyok, de szeretem ha valamit meg lehet magyarázni. Így hát hiszek a reinkarnációban és a karmában. A kettő azt eredményezi, hogy tulajdonképpen a világon mindenki azt kapja amit érdemel. Ha ártasz valakinek, később ugyanazt kapod...ugyanez így tovább bármivel. Ez persze nem azt jelenti, hogy szívtelennek kell lenni, mert úgyis megérdemli mindenki amit kap, inkább együttérzésre és önzetlenségre sarkallja az embereket. Engem legalábbis mindenképpen, bár persze korán sem vagyok még az
21/F
22:03
Isten teremtette az embereket nem? Akkor azt a tulajdonságot is, hogy kirekesszék az embereket.
Ergó Isten hibája, feltéve ha létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!