Miért érzi ma sok ember azt, hogy Isten nem törődik vele?
8-as
"Én nem érzem, hogy elfordult tőlem, csak nem hiszek benne. Amúgy, ha lenne isten foglalkozna az egyéni pitiáner gondjaimmal, míg a Földön naponta halnak meg értelmetlenül?" gondolhatod így is, ha neked ez elfogadható, és jól érzed magadat ebben a fajta gondolkodásmódban.
De az az Isten, akiben nem hiszel ezt mondja minden embernek egyénenként:" Alázzátok meg azért magatokat az Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon benneteket a megfelelő időben, miközben minden aggodalmatokat őrá vetitek, mert ő törődik veletek."1Péter 5:6,7
Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet:-)
"Mert elfordultak tőle. Ők sem foglalkoznak vele. Egyre nagyobb divat az ateizmus."
"És én ateistának írtam? Gondolom a kérdés föltevője vallásos."
Ha te se tudod, hogy mit írtál ... az ciki. De felvilágosítalak, hogy azt írtad, amit itt beidéztem idézőjelek közé. Három gondolatot vetettél egy bekezdésbe, azaz egy azonos témába. Ráadásul logikailag szépen felépül. Mert ateisták azok, akik vagy sosem hittek vagy csalódtak a hitben és elhagyták azt.
1: elfordulnak tőle --->> sosem érdekelte vagy csalódott
2: ők sem foglalkoznak vele --->> sosem érdekelte vagy csalódott
3: divat az ateizmus. --->> sosem érdekelte vagy csalódott
Érdekes, hogy a kérdező vallásossága mögé bújsz. Ettől még "az ateisták nem mondják, hogy az isten nem törődik velük" kijelentés nem lesz valótlan.
Valószínűsíthető, hogy a kérdés, és a kérdésben idézettek után NEM a kérdező az, aki azt mondja, hogy "Isten nem törődik vele". Hanem a többi ember.
Ha kell segítek értelmezni a kérdést részletesebben is. De ettől még ne adjál ateisták szájába olyan mondatot, ami sosem mondanak. Aki azt mondja, hogy isten nem törődik vele, azt állítja, hogy isten létezik.
Remélem megértetted. Próbáltam nagyon egyszerűen magyarázni.
Ez egy jó gondolat! :)
De azt kell mondja, hogy azok, akik ilyet képesek csinálni egy 14-16 éves gyerekkel, azoknak az istenképe nekem nem kell. És mivel ők katolikus papok voltak, az ő istenük egyet jelent a keresztény katolikus egyházzal.
Jöhet a közhely, hogy ők is emberek. De ez a leggonoszabb ferdítés, amit vallásosok használnak. Egy közember bűnözhet, megbánhat, ettől az a bűn a sajátja lesz. Egy pap, aki fel van szentelve nem bűnözhet bizonyos dolgokban úgy, hogy utána is pap maradjon, mert a vallását képviseli. Ez olyan egyszerű, hogy egy rendőr szolgálatban nem személy, hanem közeg és teljesen más jogok és kötelességek vonatkoznak rá. A papra is sokkal keményebb jogok és kötelességek vonatkoznak. Ezeket önként vállalta. Nem tudom, hogy felesküszik-e egy pap, vagy csak felszentelik, de egy orvostól nem várnád el, hogy bántsa a betegét. Egy papra rábízott gyerek bántalmazását miért engeded meg egy papnak? Szóval a ferdítés az, hogy ők nem emberek, hanem isten szolgái. Ha ők is emberek lennének, keresnének egy világi állást tanárként és nem égetnék le a saját vallásukat. Ha nem bírja a papságot, adja fel. Az nem bűn. De az, hogy papként nem képes viselkedni, az bűn.
Úgy vélem, hogy ez idáig érthető, hogy a katolikusok a vallásukkal mekkora álszentek.
Most jön az a közhely, hogy "nem minden katolikus ilyen".
Ha nem lenne minden katolikus ilyen, nem engednék ezeket megtörténni, illetve megfosztanák papi tisztségüktől ezeket az embereket. Ehelyett magasabb rangokat kapnak az egyházi rendekben ezek az emberek. Szóval nekem ne próbáljanak meg ismét megmagyarázni, hogy "az áldozat volt a bűnös". Ebből elegem van, ez nem helyes.
Ott van a Jézus Egyháza Egyesület. Nekik is elegük van a keresztényekből. Az összesből. Ezért alapítottak egyesületet és tisztelik maguk istenüket. Mert nem ugyan abban az istenben hisznek. Ők pogányok. Bezony! Mégis jobb emberek, mint a katolikusok. Ők nem ragadnak ki mondatokat. Ők nem bújnak közhelyek és rangok mögé, amikor számon kérik őket. Ők valóban segítenek önzetlenül és nem bántalmaznak. Ettől még nem fogok hinni istenben, mert őket tisztelem.
Isten valóban az lenne, akinek állítják. Bizony nem engedné, hogy nevében ilyeneket csináljanak, mint a katolikusok. Ha tovább viszem a gondolatot, amit mondtál: "Mit éreznél, ha megtudnád, hogy Isten is csalódott az egyház(ak)ban? "
Azt mondanám, hogy isten egyenlő Ózzal. Egy tehetetlen, vén cirkuszi bűvész jó pszichológiai képességekkel, aki megtévesztett néhány embert és kihozta a belső énjüket, amit mindig is kerestek, és sosem találtak volna meg magukban. Ezért néhányan azt hitték, hogy csodákat művelt, pedig csak az emberek saját gátjait rombolta le, hogy azáltal jobb emberek legyenek. Ugyan ezt csinálja a legtöbb csapos a kocsmában. Meghallgat és rávezet a jóra. Szembesít a bűneiddel és rávilágít, hogy lehetnél jobb ember, majd kihozza belőled azt, amit elfolytottál.
Az általad említett nem emberi személy, ha csalódott és nem tesz semmit ez ellen. Akkor ez bizonyíték a nem létezésére.
" gondolhatod így is, ha neked ez elfogadható, és jól érzed magadat ebben a fajta gondolkodásmódban. "
Te is gondolhatsz hülyeséget, te dolgod. A baj ott kezdődik, amikor a gyerekeitek csak a ti hülyeségeiteket hallja és azt mondjátok nekik, hogy igazságban születtek és ha tudják az igazságot, akkor felesleges mást tanulni. Tudományos dolgokat adtok elő, amikor gőzötök nincs róla. Nem mondom, hogy betiltanám a vallásotok, de remélem minél tanultabb, intelligensebb lesz az emberiség el fog tűnni a te vallásod ( a többivel együtt).
Tehát te jobban tudod, hogy mit írtam, mint jómagam? Akkor találd ki most mire gondolok!?
Segítek: arra, hogy baromira nem érdekel a kisregényed. Rajtad kívül senkinek nem esett nehezére értelmezni, amit válaszoltam. Menj kötözködj mással, kis ateistám!
"Tehát te jobban tudod, hogy mit írtam, mint jómagam? Akkor találd ki most mire gondolok!? "
Ez nagyon gyerekes és sértődékeny viselkedés. Ezzel nem fogsz meggyőzni senkit. Inkább a gyengeségeid helyett az érveidet mutasd fel nekünk.
És igen. Az írásod és a gondolatod két különböző dolog, amit jó lenne egyeztetni. Amit többszöri (8-10x) elolvasás után is úgy értek, hogy értettem, az azt jelenti, hogy ezt írtad le. De nem azt jelenti, hogy mit gondolsz. Szóval szedd össze magad és írd le, amit gondolsz szépen kifejtve. Mert a foszlányaidból nem az jön ki, amit szeretnél.
Az emberiség nagy része összekeveri Istent,egy "kozmikus kisinassal"
Azt hiszik,hogy Istennek természetes kötelessége az ember óhajai szerint ugrabugrálni.
Isten szintén nem egy utcai kérésautomata,melybe bedobjuk a megfelelő méretű(hosszúságú,súlyú,könnyekkel,és más erőszakos dolgokkal megspékelt)imádságainkat,mire márisazonnal kapjuk az igényelt dolgokat.
Isten tudja mire van szükségünk,és megadja azt,ha azt kérjük.
Amint a kisgyermek mindíg csokit enne(mások sültkrumplit,pudingot,palacsintát,stb.)de mindíg csak azt az egyet,a felnőtt ember is szűklátókörűsége igényeit nyújtja be Istennek.
Isten nem azt adja,amit mi kérünk,hanem azt,amire szükségünk van,és kérjük azt.
Nem eleg torodes az ha keresztbe tesz?
(Latod Zitus hogy lehetne ez a mondas ha nem lettek volna keresztek?)
Szoval nem eleg, ha kitol veled, kinoz stb.
testileg es lelkileg, szellemileg terrorizal.
Isten mindenkivel törődik ,és mindenkiről gondot visel ,ha hiszi hanem .
Ezt írja a Biblia.
Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban, nem szorul emberi kéz szolgálatára, mintha hiányt szenvedne valamiből, hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakjon az egész föld színén, meghatározta elrendelt idejüket és lakóhelyük határait, hogy keressék az Istent, hátha kitapinthatják és megtalálhatják, hiszen nincs messzire egyikünktől sem, mert őbenne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy a ti költőitek közül is mondták némelyek: „Bizony, az ő nemzetsége vagyunk.”
Mivel tehát az Isten nemzetsége vagyunk, nem szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz vagy ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az istenség. A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg. Azért rendelt egy napot, amelyen igazságos ítéletet mond majd az egész földkerekség fölött egy férfi által, akit erre kiválasztott, akiről bizonyságot adott mindenki előtt azáltal, hogy feltámasztotta a halálból.
Az az ember aki az érzéseire támaszkodik és nem a hitre az már eleve tévúton van ,mert az érzéseink becsaphatnak.
De Isten nem csap be,Jézus nem utasít vissza senkit.
Sajnos sokan nem ismerik a Bibliát és Jézus Krisztust.
Vagy talán az a gyermek aki ott hagyja a szülői házat,hátat fordít az apjának,megy a maga feje után ,bandába keveredik ,drogozik,jól meg verik valahol,mert lopott ,vagy verekedett,akkor milyen jogon mondhatja ,apám hol vagy miért nem vigyáztál rám, nem törődtél velem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!