Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem félnek a haláltól?

Nem félnek a haláltól?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a kérdésemet azért teszem fel, mert csak úgy ahogyan a történelem során is és napjainkban is, rengeteg ember, de kiemelném inkább /politikusok, államfők, királyok, értelmiségek, gazdag emberek/ egyértelműen bizonyították, bizonyítják élet stílusukkal, hogy bár külsőleg, az emberek szemében, lehet jó benyomást keltettek,keltenek de valójában rengeteg mocsok szárad a kezükhöz.

Na most a többség, ha csak minimálisan is, de kapcsolatba kerülhetett Isten félő emberekkel, talán volt is kontaktusok velük, de tételezzük fel, hogy csak magáról a Bibliáról hallottak, és a benne lévő útmutatásokról, és természetesen büntetésekről, amik a "hozzá" hasonló embereknek a következményeiről is írt.

A rövid bevezető után, akkor rá is térnék a lényegi kérdéseimre.

Azok az emberek akik tudatosan a vagyonért, és hatalomért más emberek életét tönkretévén a világi javak kergetését, és ezáltal Lucifert szolgálják, nem gondolnak arra, hogy majd egyszer meg fognak halni? /Természetesen mindenki meghal a kérdésemben nyilván arra akarok utalni, hogy akkor már nem tud az üdvösségéért tenni semmit/

Most 2015-ben elég kevés azon emberek száma, akiknek korlátozott a lehetőségük Istenről hallani, nyilván vannak olyanok is akik nem is akarnak róla hallani, és ha hallanak is róla nem hiszik a létezését, viszont akik tudatos már életükben ismeretet szereztek az Istentelen élet következményeiről és még talán el is hiszik, hogy valóban megtörténhet az, hogy nem csak egyszerűen meghal és minden következmény nélkül majd "alszik" örökké, de minden következmény ellenére is folytatja a bűnös életet, az miért cselekszik így?

Ha valaki tudja azt, hogy az életével Krisztus áldozatát alázza, és életével elutasítja Istent, de tisztába van ezek következményeivel, és azzal is, hogy súlyos árat fog fizetni azért, amiért rosszul cselekszik, akkor mi motiválhatja annak ellenére is a pusztulásba vezető úton ?

2015. dec. 27. 22:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

"én csak azt tudom, hogy van bűnöm nem kevés, és tudom, hogy csakis Krisztus miatt bocsájthat meg az Atya, viszont nem gondolom azt, hogy pusztán az, hogy Jézus nevét két hetente egyszer szívtelenül felkiáltom az elég lenne a megmenekülésre "

Hogy ezt leírtad, nagyon örülök neki és teljesen egyetértek Veled! Néha azt gondolom hogy teljesen egyedül vagyok ugyanezzel a nézetemmel, még azok között is, akik elvileg ugyanezt vallják. A különbség csak annyi hogy beszélnek róla, de nem élik.

Nekem úgy tűnik, hogy van egy fajta hitetlenség a vallásosnak mondott emberek között is, nemcsak az ateisták között! Ők abban a tudatban élnek hogy mennyi mindent megtettek magukért amikor leültek a templomban!

Miért nem beszélnek a templomban a bűnökről és a pokol létezéséről? Mert nincs??!!

Érthetetlen számomra az is hogy mennyire tág fogalom lett a bűnök értelmezése is!

Nem tartanak bűnnek olyan dolgokat, ami le van írva hogy bűn, de egyesek megmagyarázzák hogy miért fér bele

az ő életükbe és Isten úgyis megbocsájt!

Én nem vagyok tökéletes ezért nincs jogom senkit kritizálni nem is szokásom - imádkozni szoktam értük!

Katolikus vagyok, még...

2015. dec. 28. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!