Nem múlik el ez a nemzedék, amíg mindez végbe nem megy (Mk 13,30), Jézus mit értett ez alatt? Milyen nemzedéket?
Tisztelt 13:33!
Felülírnám kicsit, amit az előző kommentemben címeztem neked.
Nem tudtam arról, hogy Biga nem beszél görögül, nem teológus, és nem is dogmatörténész. Mivel most már tudom, hogy nem szakember, így sokkal kritikusabban fogom nézni írt. Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem.
Ettől függetlenül azt gondolom, ír olyanokat is, amikkel egyet is lehet érteni.
Minden jót!
Kedves 10. válaszoló, úgy gondolod, hogy mindenkinek meg kell tanulnia a bibliai nyelveket, mert másképp nem fogja jól értelmezni a Szentírást? Ezek szerint elég kevesen vannak, akik valóban érthetik...
Szerintem meg inkább nem a bibliai nyelveket kéne tanulnod, hanem olvasni azt, ami oda le van írva a Máté 24. fejezetében:
"Amikor Jézus az Olajfák hegyén ült, odamentek hozzá tanítványai külön, és ezt kérdezték: „Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?”
Tehát az eljöveteléről kérdezték a tanítványok és a világ végéről. Azt írod, te a niceai-konstantinápolyi hitvallást vallod és várod Krisztus második eljövetelét, de ezek szerint amit te vársz, az Krisztus harmadik eljövetele lesz, nem a második...
Azt írod:
"A próféciát lehet úgy is magyarázni, hogy kiolvasnak belőle olyan szakaszokat, amelyek látszólag később teljesednek, és úgy is, hogy az maradéktalanul beteljesedett az 1. században."
Hát ez is beteljesedett már akkor?
"És akkor feltűnik az Emberfiának jele az égen, akkor jajgat a föld minden népe, és meglátják az Emberfiát eljönni az ég felhőin nagy hatalommal és dicsőséggel. És elküldi angyalait nagy harsonaszóval, és összegyűjtik az ő választottait a négy égtáj felől, az ég egyik sarkától a másik sarkáig." (30-31-es vers)
Talán akkor meglátták Jèzust eljönni vagy azt, hogy az angyalait elküldi, hogy összegyüjtsék a választottait? Világos, hogy itt a végítéletről beszél, hiszen eleve erről kérdezték a tanítványai. Az eljövetelének jeléről kérdezték, vagyis ez mindeképp a második eljövetelére vonatkozi, ennek ellenére te mégis képes vagy azt mondani: "Én a niceai-konstantinápolyi hitvallást vallom, abban pedig szerepel Jézus Krisztus 2. eljövetele, tehát hiszek benne. Azt viszont kétségbe vonom, hogy az Mt 24. erről szólna."
Vagy szerinted az első eljövetel után nem a második következik?
István,
Nagy ívben teszek arra, hogy szerinted mit kellene tennem, te engem ne akarj kioktatni arról, hogy szerinted mit hiszek, és hogy szerinted mit kellene tennem. Jézus 2. adventjét várom, ha hiszed, ha nem, ha érted, ha nem. Amint pedig elmondtam, én nem értek egyet a Jehova Tanúival, - tehát sokakkal egyetértésben én éppen arról vagyok meggyőződve, hogy a ti értelmezésetek a rossz a teológiai dolgokban. Tehát érdemes lenne az Őrtorony kiadványokat félretenni, és valódi bibliatudományt tanulni - volt már a Tanúkkal sok vitám, ez alapján teljesen értelmetlennek találom a veletek való beszélgetést.
Úgy értelmezem az Mt 24-et, ahogy akarom, és ha nekem bibliai görögöt támadt kedvem tanulni, mert nem elégszem meg a fordításokkal, akkor bizony azt is fogom tenni.
Ha kíváncsi vagy a 30-31. vers pereterista értelmezésére, akkor olvasd el a fentebb ajánlott könyvet, az interneten ingyenesen elérhető.
Szóval keress egy olyan embert, aki vevő a Jehova Tanúival való sehová nem vezető vitákra. Én ugyanis nem vagyok az.
Üdv.
Az előző vagyok: Mármint nem vagyok vevő az ilyen vitákra.
Minden jót.
De mi köze ennek most a Tanúkhoz? Vonatkoztass már el könyörgöm... Talán csak a Tanúk szerint értelmezhető Jèzus 2. eljövetelére a Máté 24-25. fejezet?! Kit érdekel, hogy egyet értesz e Jehova tanúival? szerinted èn ezt kérdeztem?! Hogy jön ez most ide?
Inkább erre válaszolj: ha te Jézus második eljövetelét várod, akkor a Máté 24. fejezetben hanyadik eljöveteléről kérdezték a tanítványok?
,,Mondd meg nekünk: mikor lesz ez, és mi lesz a jele a te eljövetelednek és a világ végének?”
Illetve milyen világ végéről beszélt akkor itt Jézus? Mert akkor nyílván nem beszélhetett a végítélet napjáról, ha ezek mindjárt be is tejesedtek halála után nem sokkal. Szóval? Miért nem tudsz ilyen egyszerű kérdésekre sem válaszolni? Miért terelsz? Ja vagy szerinted ezek a kérdések görög nyelvtudás hiányában meg sem válaszolhatóak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!