Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "szeresd felebarátodat"...

"szeresd felebarátodat" Jehova tanúit is szeretnünk kell?

Figyelt kérdés
azaz, ha konkrétan tudjuk egy vallásról, hogy nem az írásokon alapszik, az feljogosít minket a haragara, esetleg a gyűlöletre? vagy akkor is szeretnünk kell őket, és a szeretet jegyében segíteni nekik, ami egyes esetekben a hazug tanítások leleplezését is magában foglalja? mivel a "ne másoljatok be semmit", sohasem válik be, ezért: kérlek, minél több dolgot másoljatok be!;-) hátha ezek után nem másoltok be semmit. köszi.
2010. márc. 23. 17:45
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

sajnos teljes mértékben emberi gondolkodásra vall ez az egész előbbi hosszú szövegek..Isten más,ő intelligensebb mindennél,és mindenkinél,neki az igazság fogalma más,neki a megbocsájtás,elfogadás fontos dolog..

dehát hogyne lenne emberi,ha ezt is egy ember írta..nem gond..amíg nem akarjátok bemesélni magatoknak,hogy a gyűlölet bármely fajtája építő,és jó legyen..

2010. márc. 27. 12:28
 22/42 anonim ***** válasza:
37%

Tehát "gyűlölet" és "gyűlölet" között van különbség!

Nem mindegy, hogy egy valódi keresztény melyiket alkalmazza, hiszen a Biblia jól útbaigazít, ha hagyjuk.

Igen, mondhatjuk, hogy ha a személy szorosan köthető a tudatos törvénytelenséghez, mint pl. Sátán, akkor vele szemben is gyűlöletet kell éreznünk.

Még egyszer mondom, az emberiség legtöbb baja pont az miatt van, mert rossz fajta, öncélú gyűlöletet táplál, helytelen célok elérésére!

Nem a gyűlölettel van a gond, hanem a típusával és az irányával, melyet mi tökéletlen földlakó emberek gyakran félreértünk.

Az emberi "igazságszolgáltatás" (mint pl. a vérbosszú) egy példa csupán a rosszul irányított, helytelen gyűlöletre.

De ide tartozik a nacionalizmus, a nemzeti gőg, mely a mai háborúk jelentős okozója, de sorolhatnám.

2010. márc. 27. 12:36
 23/42 anonim ***** válasza:
0%

"sajnos teljes mértékben emberi gondolkodásra vall ez az egész előbbi hosszú szövegek..Isten más,ő intelligensebb mindennél,és mindenkinél,neki az igazság fogalma más,neki a megbocsájtás,elfogadás fontos dolog..

dehát hogyne lenne emberi,ha ezt is egy ember írta..nem gond..amíg nem akarjátok bemesélni magatoknak,hogy a gyűlölet bármely fajtája építő,és jó legyen.."

Te szavakon, azok definiálásán lovagolsz, mindenesetre a Bibliai értelmezése az, amit írtam.

"Gyűlölni" a(z) (Isten szerinti) rosszat, a bűnt, a Biblia szóhasználatával élve azt jelenti, amit már leírtam, és teljes mértékben a Biblia alátámasztásával és Bibliai példákkal.

Ha ezt nem vesszük olyan komolyan, akkor oda jutunk, ahol a part szakad. Pont ez, az engedékenység, a liberalizmus túlzásba vitt ideológiája az egyik oka annak a sok bajnak, amit az emberiség önmagának okoz!

Ha nem ítéljük el teljesen (bibliai szóhasználattal élve: nem "gyűlöljük" eléggé) a gonoszt, akkor okozói, részesei, szenvedői leszünk az általa produkált szörnyűségeknek.

De ez természetesen nem jövő idő, ez a jelen!

2010. márc. 27. 12:48
 24/42 anonim ***** válasza:
0%

".Isten más,ő intelligensebb mindennél,és mindenkinél,neki az igazság fogalma más,neki a megbocsájtás,elfogadás fontos dolog.."

A megbocsájtás nem azt jelenti, hogy elnézzük a szándékos bűnt, vagy semlegesen érzünk iránta. Isten sem nézi el.

Nem nézte el a múltban sem, de a jövőben sem fogja elnézni.

Az más kérdés, hogy sokan ma az emberek közül csak azért gyakorolják a bűnt, mert nem ismerik, vagy rosszul ismerik a jót, a jókat.

De ettől még a bűn az bűn, az "Isteni cél elvétése" a Biblia szó szerinti értelmezése szerint.

2010. márc. 27. 13:02
 25/42 anonim ***** válasza:
És mióta bűn az Őrtorony Társulatnak nemszolgálni?
2010. márc. 27. 13:21
 26/42 anonim ***** válasza:

A nacionalizmus nem vallási gőg, az a sovinizmus, csak keverni tetszik a fogalmakat.

Ennyi erővel amit az Őrtorony csinál, az meg vallási nacionalizmus, vallási gőg. A túlzó nacionalizmus különbnek tartja magát a többi nemzetnél, az Őrtorony meg vallási felsőbbrendűséget tanít, noha azt nem Isten alapította, és tulajdonképpen semmi köze hozzá.

Mióta bűn az Őrtorony Társulatot lesz*rni, olyannyira, hogy aki így tesz, azt "gyűlölni" kell, mégha megmagyarázod, hogy csak képletesen is.

2010. márc. 27. 13:25
 27/42 anonim ***** válasza:
31%
szia. jehova tanúinak nincsenek tévtanításaik mivel mindent a bibliából alátámasztanak. ők nem is térítenek hanem csak hírdetik isten királyságát, és azt szeretnék hogy az emberek ne legyenek sötétek a biblia terén. amúgy én is jehova tanúja vagyok.
2010. márc. 27. 18:59
 28/42 anonim ***** válasza:

"A nacionalizmus nem vallási gőg, az a sovinizmus, csak keverni tetszik a fogalmakat.

Ennyi erővel amit az Őrtorony csinál, az meg vallási nacionalizmus, vallási gőg. A túlzó nacionalizmus különbnek tartja magát a többi nemzetnél, az Őrtorony meg vallási felsőbbrendűséget tanít, noha azt nem Isten alapította, és tulajdonképpen semmi köze hozzá."

Én nemzeti gőgről beszéltem, nem vallásiról. Amúgy a gőgöt általában a hatalmasok szokták gyakorolni, a kicsikkel szemben, nem fordítva. Valahogy ilyen az emberi természet.

Az igazságra saját jogon büszkék sem lehetünk, hiszen nem a mi érdemünk a vallási igazság, hanem Istené.

A nacionalizmust pedig szándékosan írtam, mert ebben a legtöbb úgynevezett keresztény részes, ami bizony nem hozott nagy dicsőséget a kereszténynek nevezett világra!!!

Azt pedig ne rója már fel, egy mai állítólagos Jézus követő sem az első századi tanítványoknak, hogy ragaszkodtak a hitükhöz, de közben nem ismerték el az összes többi, akkor létező felekezetet!

Milyen szörnyű dolog ragaszkodni az igazsághoz és nem elfogadni egyenrangúan mindenféle más filozófiát?

2010. márc. 27. 20:46
 29/42 anonim ***** válasza:
Mondjuk azok után, hogy folyamatosan változtatgatják a tanításaikat elég nagy pofa kell azt mondani, hogy "ez" az Igazság(TM). Melyik az az "ez"? A mostani? Honnan tudod, hogy nem lesz még egy sor "új világosság". Ez kb. annyit mond, hogy szolgálj nekünk, bármikor, mégha tévedünk is.
2010. márc. 27. 21:21
 30/42 anonim ***** válasza:
És én nem az első századi kereésztényekről beszéltem, hanem a mai JT-kről. Nem kéne mindig velük takarózni, pláne hogy ők nem is voltak "Jehova tanúi".
2010. márc. 27. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!