Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem képesek egyes...

Miért nem képesek egyes fanatikus hívők felfogni, hogy az evolúció nem vallás, vagy teológiai tétel, ami ellenkezik az Istenbe vetet hittel?

Figyelt kérdés
2010. márc. 22. 18:34
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
24%

Kedves tegnapelőtt 8:38-kor hozzászóló!

Bevallom kicsit csalódott vagyok, hogy a válaszomból csak ennyi ragadott meg. Pedig az első kérdésre a lényeg: "Teljesen valótlan tehát Haeckel ezerszer ismételt és számos tudós által elemzett állítása, amely szerint a "magasabb rendű élőlények fejlődésük során ugyanolyan stádiumokon mennek keresztül, mint a primitívebb állatok!"

A második kérdésre pedig: "Egyes evolucionisták a homeobox vagy hox géneket az evolúció "megváltó"-jának (vagy megmentőjének) üdvözölték, miután felfedezték. Úgy tűnt, mint hogyha belefértek volna Gould azon evolúciós modelljébe (amit szaggatott evolúciónak neveznek), hogy egy hox génben bekövetkező kis változás nagy mérvű változásokat tud eredményezni egy élőlényben. De további kutatások nem azt az eredmények hozták, amit az evolucionisták várták volna."

Ki kell hogy ábrándítsalak. Az evolúciónak nincsenek megdönthetetlen bizonyítékai, és ahogyan látod nem a vallás magyarázza meg az elméletek gyenge pontjait, hanem ugyanaz a tudomány, amely felállítja azokat!

Érdekes megfigyelni, hogy az igazán komoly tudósok nem foglalnak állást ebben a kérdésben, csupán azt nyilatkozzák, hogy "legvalószínűbb" vagy a "legújabb kutatások alapján", és nem azt, hogy igen ez biztosan így volt. Szerintem ez a józan alázat szükséges ahhoz, hogy valakinek a munkáját igazán elismerje minden tudóstárs.

Azt pedig egyenesen visszautasítom, hogy az ellenkezőjét mindennek meg lehet magyarázni, mert abban semmi nehéz nincsen. Hozz jobb érveket, és akkor elismerem, hogy erre nem tudok magyarázatot adni...

Üdv. Péter

2010. márc. 29. 18:22
 32/33 anonim ***** válasza:
2010. máj. 25. 20:44
 33/33 anonim ***** válasza:

látszik, hogy aki hitkérdésekbe megy bele azt jól lepontozzák, ha már mást hiszel, mint én olyanról, amiről se neked se nekem nincs fogalam se egyéni tapasztalatom, mert mindenről csak annyit tudunk, hogy hallották, hogy mondták, hogy látták...tehát ha mást hiszel, akkor neked nincs igazad! Kivéve ha bebizonyítod! Ilyen az ember mentalitása. Bizonyítsam be?:D Hát tapasztalod, ha körülnézel!

Amit hallottam hogy mondták, hogy látták, az egyre szubjektívebbé válik, ahogy közeledik felém az információ. Itt nem is a vallás és a tudomány áll szemben egymással, hanem hogy ki szereti a hagyományt, és ki szereti az előrehaladást.

Kinek mi nyújt biztonságérzetet?

A hívőnek kell egy támasz, Isten. A tudósnak meg az a támasza, ha megpróbálja felderíteni és megérteni mai helyzetét és célját a világban, és nem szereti azt a bizonytalanságot, amit a sokféle istenhit kelt benne.

Egyébként én is ideges vagyok, amikor a hitemben akarnak megrengetni..pedig még hajlanék az Istenbe vetett hitre is, ha nem csak elhinni kéne, hanem lenne valami bizonyíték is..a tudományt még átírják sokszor, és én idomulok hozzá

viszont a vallást már senki sem fogja átírni, --> a fanatikus hívők nem engednek az igazukból (mondjuk pont ezért fanatikusak:D)

2010. júl. 24. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!