Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi miért nem árulják...

Jehova tanúi miért nem árulják el, hogy hogyan nevezte ki Jézus Krisztus a vezető testületet 1919-ben?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdésben merült fel ugyanez a gondolat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..

De nincs válasz. Válasz helyett azonnal támadnak, a saját igazukat bizonygatják, miközben nem feleltek arra a kérdésre, hogy: HOGYAN?

Azt írja az egyik, hogy beteljesítenek próféciákat. Miket? Bár ez majd talán külön kérdésben megy majd, mert hogy a hamis tanításon kívül még egyet sem teljesítettek be.

Azt állítják, hogy Jézus azt parancsolta nekik, hogy álldogáljanak csendben egy pult mögött, amire mindenhova a jw.org felirat van és talán ha odamegy valaki, akkor annak beszélnek az őrtorony szervezetről, mint megváltóról. Ez beteljesült prófécia?

Miközben keresztények millió élnek példamutató életet, segítik embertársaikat, adnak ételt a rászorulónak, mindezt csendben, önfeláldozóan, mert Jézus azt a parancsot adta, hogy szeressük egymást.

Ők pedig arra alapozzák, hogy ők a kiválasztottak, hogy árulják a jw.org-ot.

De térjünk vissza a kérdésre: Jézus Krisztus HOGYAN adta a vezető testület tudtára, hogy ők a kiválasztottak? A kérdés egyszerű, a válasznak is annak kell lennie.

(gondolom egyértelmű, hogy csak jehova tanúi emberek írjanak ide)

2015. dec. 8. 14:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyülekezetemben is hasonló a helyzet, ugyanígy teszi nyilávnvalóvá a Szent Szellem. Pedig nem tartozunk a Jehova Tanúi közé....hogy is van ez?
2015. dec. 10. 21:39
 22/26 anonim ***** válasza:
A Szent Szellem ezek szerint több helyen munkálkodik. Összességében pedig hit kérdése, konkrétan alátámasztani, egy kívülállónak műszerekkel megmutatni például nem lehet.
2015. dec. 11. 15:42
 23/26 A kérdező kommentje:

"Nem nevezte ki a világban vezetőkké, s ezt már egyszer leírtam "

Tud erről a vezető testület is?

"Ennek a világnak nem Jézus követői a dominánsak,

Egy keresztény, a Sátán uralta világban nem népszerű.

Sosem voltak azok, és nem is lesznek."

Jézus követői szelidségükről, alázatukról és példamutatásukról ismerhetőek fel, ti pedig a zaklatást, az pult mögötti ácsorgást és a jw.org weboldal hirdetését csináljátok. Ezeket sehol sem írja a Biblia, hogy ez lenne a követendő és titeket azért vetnek meg, mert zaklatjátok az embert és képtelenség veletek beszélgetni, annyira belétek van már kódolva az őrtorony folyóirat minden mondata. Már nincs egyéni vélemény, már csak másolás-beillesztés van.

"Jézus az aki vezeti a népet, Az általad említett személyeknek a feladata a biblián alapuló oktatás kiosztása az egész lakott földön élőknek, "

Észak Korea nem tartozik a Földhöz?

"Ezt azért írtam le mert a kérdésed mást közvetít, mint a valóság. Ők nem a világban élő keresztények vezetői."

A kérdés az volt, hogy HOGYAN. Erre leírsz egy rakás terelő halandzsát, amiket én nem kértem. Amíg ebben a testben élsz, addig te is a világban élsz, ahogy ezek az emberek is.

" Ők nem a világban élő keresztények vezetői"

Ezt ők hazudták neked és te mindenféle átgondolás nélkül el is hitted?

S most a kérdésedre,

Újra csak azt mondhatom, hogy Jézus Isten jóváhagyásával a szent szellemén keresztül tudatja az emberekkel, hogy kik azok.

Az apostolok idejében sors vetéssel tették,

(Cselekedetek 1:26) 26 Sorsot vetettek hát rájuk, és a sors Mátyásra esett; és a tizenegy apostolhoz tartozónak tekintették.

Azokról az apostolokról beszélsz, akiket betöltött a Szentlélek? Téged betöltött? A vezető testületet betöltötte? Nálatok is sorsvetés volt?

"A szent szellem úgy irányítja az eseményeket, hogy mindenki előtt nyilván való ki a választott,"

Tehát mégis személy, aki irányít, ergo Szent Szellem. Irányítja? Azért van össze-vissza tanításotok? Azért nem tudjátok eldönteni, hogy mi az igazság és egyik évben még ezt mondjátok, másikban azt? Hát kétlem, hogy Isten Szelleme vezérelne, mert Isten állandó, képes (mondom: KÉPES) nyilvánvalóan kinyilatkoztatni, hisz te is ebben hiszel, tehát nem ad mindenféle tanítást, hogy azután megváltoztassa.

Vagy pedig a vezető testületnek (ezek érdemlik meg a kisbetűt, nem a Szentlélek, aki az apostolokat is betöltötte), semmi köze Istenhez.

Öngólt rúgtál, magad mutattad meg a hazugságot és a legrosszabb az, hogy bár látod, nem fog érdekelni. Isten irgalmazzon neked.

2015. dec. 11. 21:20
 24/26 anonim ***** válasza:
0%

Mivel Istenhez tartozik a szelleme , ami a képessége és az ereje, nyílván a szent szellem nem saját magát irányítja, hanem az akié,

nincs öngól.

ajjaj....

2015. dec. 11. 21:53
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Te jóságos ég!!!!!

"És mondá a szellem Pálnak"..így van az eredetiben

Fordítsuk le:

"És mondá Isten tevékeny ereje Pálnak "...huuu ez így furcsa......

" Elküldöm a Szent Szellemet és az elvezet benneteket minden Igazságra".....legalábbis ez van az eredetiben

Fordítsuk le:

"Elküldöm Isten tevékeny erejét és az elvezet benneteket minden Igazságra".....kicsit furi.

Hét én azt nem értem ebben az egészben, hogy a teológiát, a vallást,a dogmákat,a száraz Szent Szellemélkülö Igéket miért kell Isten elé helyezni????De most tényleg

Valahogy ezt hívják megcsalattatásnak...azt hiszem

2015. dec. 11. 22:07
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én azt nem értettem az ott eltölött éveim alatt, hogy miért van annyi depressziós, megtört, idegbeteg, lelki sérült ember közöttünk, ha egyszer magtaláltuk az Igazságot, holott " Ahol Isten Szelleme, ott van a szabadság ", valahogy azt éreztem, hogy tanulunk, tanulunk, képezzük magunkat, szituációs játékok tömkelegeit gyakoroljuk eljátszuk egymás ekőtt, hogy milyen boldogok vagyunk, mert mi megtaláltuk az Igazságot, aztán rájötem, hogy az egész ÜRES, rohad belül...tudom ,tudom én vagyok a "közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók"me én vagyok "Koré, Dátán, Abirám"...hagyjuk ezt most

És akkor Isten megmutatta a saját valóságát, ami egy szervezeten felül áll, a valóságát, ami nem dogma meg teológia, meg gyakorlatok, hanemŐ egy személy, akivel közössége lehet kerülni és bejutni az Ő csodálatos jelenlétébe, ahol megszűnik idő és tér, ahol az ember bemegy az Ő szombatjába, a megnyugvás helyére.

Így visszagondolva szégyenlem azokat az éveket, mert magamat csaptam be miközben dagadó, büszke mellel könyörtelenül hirdettem, hogy csak mi üdvözölünk és csak mi tudjuk az Igazságot..........

2015. dec. 11. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!