Van olyan hívő aki érdekesnek és tetszetősnek találja az űrkutatást?
exobolygó kutatás, csillagászat, űrhajózás, naprendszer kutatása, exobiológia stb
Kíváncsiságból kérdezném.
Utolsó, ebből kiindulva akkor gondolom szerinted a Biblia és az evolúciós se zárják ki egymást. Mármint gondolok itt arra, hogy csak az egyik lehet igaz, mindkettő nem.
Ezeknek a dolgoknak az összemosása a vallásos világ szánalmas próbálkozása, hogy mainstraim maradjon és, hogy ne válljon nevetség tárgyává. Mintha ilyen múlttal ez már nem lenne rég túl késő...
Szia!
A Jehova Tanúi nevű szervezet Isten igéjének egyik legveszélyesebb ellensége. Na, ez hogy hangzik tőlem az állítólagos tanútól? :)
Én olyan hívő vagyok, hogy hiszek Istenben, és hittanra is járok, viszont templomba csak néha-néha.
És engem kifejezetten érdekel ez a téma, az űrkutatás, új bolygók felfedezése és satöbbi :)
A mormon teológiai gondolkodásban meghatározó a transzhumanizmus, vagyis az az elgondolás, hogy erkölcsi és tudományos (lelki és szellemi) fejlődés által az ember (és minden értelmes lény) meghaladhatja önmagát.
(lásd: [link]
Másrészt a mormon istenkép eleve erősen exobiológiai jellegű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!