Nem vagyok hívő, de nem is tagadok. Akkor most mi is vagyok én tulajdonképpen?
Nem vagyok hívő, mert képtelen vagyok hinni, viszont tagadni is, mert nem létezik, hogy ne legyen valami felsőbb entitás. Afelé a gondolat felé hajlok, hogy amit Istennek neveznek, az a létezés maga, és minden, ami a létezéshez köthető a fogalmaktól kezdve az élőlényeken át, és mindent áthat. De persze nem muszáj Istennek hívni (én például ódzkodom ettől a megnevezéstől valami oknál fogva), hívjuk mindenségnek, vagy valami hasonlónak.
Hinni egyrészt az Egyház miatt nem tudok (korruptsága, álszentsége és egyéb más jellemzői miatt), másrészt pedig mert a hívőket (legyen az bármilyen vallás hívője, és most elnézést, ha bárkit megsértek) elvakult és naiv embereknek látom, én pedig szeretnék, amennyire lehet, öntudatos és realista ember lenni. Nem tudom, hogy ez blaszfémiának számít-e, még nincs teljesen kiforrott álláspontom, viszont ezeket így gondolom.
Szóval nem vagyok hívő, de nem is tagadok. Akkor viszont mi vagyok?
Abból amit előadtál az derül ki, hogy elvakult, naiv és bizonytalan ember vagy.
Naiv vagy, mert a dolgokat, amiket megítéltél nem is ismered.
Elvakult vagy, mert úgy ítélkezel dolgokról, hogy nem is ismered őket.
És bizonytalan vagy, mert tőlünk kérdezed, hogy ki vagy.
Ha nem vagy még tizenöt éves, akkor azt enyhítő körülménynek beszámítjuk :)
Erre csak hívő fejjel tudok válaszolni.
A hívők nem azon gondolkoznak hogy miért van vagy miért nincs Isten (mivel hisznek), hanem hogy ki is Isten, mi az Isten és ember kapcsolata, mit is akar tőlünk Isten.
Te ha jól értem azon morfondírozol, hogy biztosan kell hogy ne legyen felsőbb entitás, de nem tudod hogy mi vagy ki is ez, csak hogy ott van mindenhol, sőt azt sem hogy mi a kapcsolatod vele (kvázi "mit akar tőled").
Az egyházzal kapcsolatban elismerem részben igazad van, mivel emberek által irányított intézmény. De monoteista ábrahámista vallásokból is hírtelen eszembe jut négy, ezeken belül is rengeteg felekezet, sőt még sokkal több gyülekezet van. Butaság lenne mindent összemosni a középkori bűncédulát árusító katolikus egyházzal. Még a katolikusoknak is annyi közük van ma ehhez, mint ha te azért éreznél bűntudatot hogy a Honfoglalás után végigraboltuk fél Európát...
Szia
"Hivatalosan" tényleg úgy hívnak, ahogyan az 1-es, és 5-s írta. De a többiekkel is nagyjából egyetértek.
Veled is az történik, ami a legtöbb emberrel. Mivel nincsen bibliai ismereted, az életedben átélt, tapasztalt, tanult dolgokból vontál le következtetéseket.
Viszont az olyan emberekről, aki ilyen helyzetben vannak mint te, ezt írja a Biblia: „az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége” Róma 1:20.
Nos ez miatt érzed azt, hogy "Afelé a gondolat felé hajlok, hogy amit Istennek neveznek, az a létezés maga, és minden, ami a létezéshez köthető a fogalmaktól kezdve az élőlényeken át, és mindent áthat." A környezetünk Létrehozójáról sok mindent elmond az alkotása. Talán egy élet is kevés lenne az alapos tanulmányozására, hiszen egyes tudósok egy-egy állat(v.madár) megfigyelésére évtizedeket költenek, mégsem unják meg...
Viszont a Biblia lapjain Isten MINDENT elmond nekünk rólunk: azt, hogy miért vagyunk itt, miért kerültünk "halálos" bajba, és azt is, hogyan szabadítja meg az emberiséget ebből az átkozott helyzetből. A történelmünk sok ezer éve alatt Isten folyamatosan ezen dolgozott. A történelmünk(emberi) alatt élt emberek egy része, akik kutatták Isten szándékát, és szerették őt, megértették Isten szándékát. Ilyen volt Ábel, Noé, Ábrahám, Dávid, János, Péter....
Te egy olyan időszakban élsz, amikor MINDEN a rendelkezésedre áll ahhoz, hogy megismerd Istent, és azt, hogy mit tett a múltban, a jelenben értünk, és mit tesz a sokkal jobb jövőnkért.... Rajtad áll, hogy elméleteket gyártasz, vagy megismered az Életadódat, akinek mindent köszenhetsz, amivel rendelkezel, és amivel rendelkezhetsz majd a jövőben is...:-)
Azt mondod, hogy "nem vagyok hívő", ugyan akkor pedig: "hogy amit Istennek neveznek, az a létezés maga, és minden, ami a létezéshez köthető a fogalmaktól kezdve az élőlényeken át, és mindent áthat."
Szeretnélek arról tájékoztatni, hogy ez utóbbi is hit, mégpedig nagyon rokonszenves, mivel az értelmet és a hitet nem ellentétes dolognak látja.
Az más kérdés, hogy ez a hited, még sokat fog csiszolódni, fejlődni, és remélem rá fogsz találni arra "mindenségre", amellyel közvetlen, személyes kapcsolatot is lehet, aza-az arra, akit mi "hívő" :) emberek Istennek nevezünk.
Meg kell érteni gy nincs középút.Vagy van kapcsolatom Istennel,ismerem Őt Jézus Krisztus által,vagy nincs kapcsolatom.
Olyan sincs ,hogy "képtelen vagyok hinni"! Mert a hit olyan minnt egy ajándék,vagy elfogadom vagy elutasítom.
Az a helyesebb fogalmazás,hogy nem akarok hinni.
Gondolj bele,neked vannak szüleid,és nekik is voltak és nekikis...és így továbbvissza egészen Ádámig.Neki is volt egy (nem szülője)teremtője,Mennyei Édes Atyja ,ha szabad ezte kifejezést használni.Téged is Isten alkotott és ehez a szüleidet használta fel,ők eszközök voltak a kezében .
Jézus által megismerhető a mennyei Atyánk.(Isten,Mindenható,Örökkévaló,Teremtő,lehet sokféleképpen nevezni.
Gondolj bele.egy napon minden képpen találkozol Jézussal.
De Ő azt szeretné,hogy ne az ítélet napján találkozzatok ,hanem még ebbe az életben.
Hogy mi is vagy valójában ?Buta vagy ha az életed legnagyobb lehetőségét kihagyod,mármint azt hogy kapcsolatod lehet Istennel,Isten gyermeke lehetsz.Ha akarod!!(ja,és a bűneid rendezve lesznek)
Egy kis segítség,nagyon jó filmek nézd meg őket!!!!
1, A Találkozás
2, A Tökéletes idegen
YouTube-on keress rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!