Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "A Jézusba vetett hit reményt...

"A Jézusba vetett hit reményt ad. " Ez kiknek a jelmondata? Kik szokták mondani?

Figyelt kérdés
2010. márc. 21. 14:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"Egyébként egy hitvallás, és nem is a teljkesség igényével, mert irhatnám

azt is, A Jézusba vetett hit üdvözít, és ezt is pont olyan igaznak tartom"

Önmagában igaz is lenne, csak a sok sületlenséged hitelteleníti.

"a Jézusba vetett hit ödvözít az evolúciót hinni pedig a kárhozatba juttat, pedig ezt is igaznak tartom"

Már miért juttatna a kárhozatba, kispocok? Fel sem fogod, hogy mit beszélsz.

Az evolúció NEM VALLÁS!!! Attól, hogy elfogadod, hogy az Isten teremtette világ változik és ezt tudományos elméletekkel le lehet írni, még nem vagy istenkáromló és még csak ellent sem mondasz a Bibliának, mert az egy szóval sem mond ellent az evolúciónak.

Annyiban igazad lehet, hogy szó szerint hinni az evolúcióban valóban elvetendő dolog, de a hozzád hasonló vallási fanatikusokon kívül senki sem tekinti az evolúciót vallásos hit tárgyának. Akkor meg miről beszélünk?

2010. márc. 22. 16:52
 12/22 anonim ***** válasza:

Cicabogár! Felfogom mit beszélek, és azzal is tisztában vagyok, az ateizmus is csak egy hitrendszer, egy vallás, csak nincs kedvem állandóan ezen vitatkozni veletek, és inkább rátok hagyom, hogy az tudámányos tény. Az meg, hogy lehülyéztek, semmilyen maradandó károsodást nem okoz bennem, hát elszenvedem szeretetben, végűl is ezt tanítja a Biblia, és ezt várja el tőlem Isten. És még csak nem is áldozat.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 22. 18:22
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem. Nem fogod fel.

Én nem vagyok ateista, de elfogadom az evolúciós elméletet, mert ez egy tudományos alapokon bizonyított elmélet. Az más kérdés, hogy nem támadhatatlan. Abban nem látok semmi kivetnivalót, ha valaki nem fogadja el, mert nem látja eléggé alátámasztva. Ezzel semmi baj.

De aki arra hivatkozik, hogy ő nem hisz az evolúcióban, mert ő Istenben hisz, azt csak sajnálni tudom, mert keveri a szezont a fazonnal.

2010. márc. 22. 18:30
 14/22 anonim ***** válasza:

Az evolúciós elmélet kezdettől fogva egy Istenellenes és teremtés elmélet ellenes elgondolás volt, és az is marad mindig. A Biblia nem tanít evolúciót, a Biblia teremtést tanít. Ha elfogadod az evolúciót megtagadod a Bibliát. A pápa imádkozhat együtt más vallások képviselőivel, de ezzel megtagadja a Bibliát. A világ és a Biblia nem kibékíthető egymással. Ha ismernéd a Bibliát a felületerségnél mélyebben, tudnád, ezen a földön nem lesz béke. A világ ugyan is Isten ellensége. A világ a Biblia Istenét sosem fogja elfogadni, mert nem képes rá. Ha képes lett volna rá, Jézust nem feszítik keresztre. Nagyon szeretnék a vallásokat összebékíteni, de ez lehetetlen. Én sosem fogok hinni buthában vagy allahban. Azok ugyan is nem léteznek, szemben Ábrahám Izsák és Jákób istenével, aki egyúttal Jézus Krisztus Istene és atyja, és nekem is Istenem, Jézus a megváltóm, az ateizmus meg egy hatalmas tévedés,. A többi vallást meg pogányságnak hívja a Biblia. És ha neked erről más a véleményed, akkor mi ketten nem ugyan azt a Bibliát olvassuk, és nem ugyan abban az Istenben hiszünk.

2010. márc. 22. 18:41
 15/22 A kérdező kommentje:

"Az evolúciós elmélet kezdettől fogva egy Istenellenes és teremtés elmélet ellenes elgondolás volt, és az is marad mindig. "

És ezt honnan a francból veszed? Az evolúciós elmélet a korábbi tudományos tapasztalatokra épülő logikus következtetés volt, aminek semmi köze a valláshoz. Lehet hogy téves, de ez nem változtat azon, hogy nem foglal állást sem a vallás mellett, se vele szemben.

"A Biblia nem tanít evolúciót, a Biblia teremtést tanít."

De nem tanítja azt sem, hogy nincs.

A Biblia egy szóval sem mondja, hogy az Isten által teremtett lények nem fejlődnek. Azt evolúció pedig ez.

"Ha elfogadod az evolúciót megtagadod a Bibliát."

ÉS EZT MI A JÓ BÜDÖS FRANCRA ALAPOZOD?!

MUTASS MÁR NEKEM A BIBLIÁBÓL AKÁRMIT IS, AMI ELLENTMOND AZ EVOLÚCIÓNAK!!!!

"A pápa imádkozhat együtt más vallások képviselőivel, de ezzel megtagadja a Bibliát."

Na ez aztán a szeretet vallása.

"A világ és a Biblia nem kibékíthető egymással. Ha ismernéd a Bibliát a felületerségnél mélyebben, tudnád, ezen a földön nem lesz béke. A világ ugyan is Isten ellensége. A világ a Biblia Istenét sosem fogja elfogadni"

Most te miben is hiszel? A Bibliában, vagy Istenben?

Mert ha egy emberek által írt könyvnek inkább hiszel, mint az egy igaz Istennek, akkor csak sajnálni tudlak.

"Én sosem fogok hinni buthában vagy allahban. "

Nem is kell. Attól még szeretheted a buddhistákat és a muzulmánokat, hogy szerinted tévúton járnak. A párbeszédnek nem feltétele a szinkretizmus.

"és nem ugyan abban az Istenben hiszünk."

Tudod, ezzel most azt állítod, hogy több Isten van. Mert ha én hihetek más istenben mint te...

És még én nem követem a Bibliát?

Amúgy pedig, mint már mondtam, én inkább követem Isten szavát, mint egy könyvet, amit emberek írtak.

2010. márc. 22. 18:49
 16/22 anonim ***** válasza:
54%

Istenben hiszek, aki a Bibliában jelentette ki magát. Én abban a szeretetben hiszek, amelyik rácsap a gyerek kezére, ha azt látja, egy csavarhúzóval bele akar nyúlni a konektorba. Én abban a szeretetben hiszek, amelyik azt mondja, inkább a gyerek sírjon, mert a kezére csaptam, mint hogy én sírjak, mert a gyermekemet agyon ütötte az áram. A Biblia tanítása szerint egyedűl a Jézusba vetett hit üdvözít, minden más út a kárhozatba vezet. Tehát sem budha, sem allah, sem az evolúció nem ad üdvösséget, ezekben hinni, vallani, tudni a kárhozatot jelenti. Figyelmeztetni valakit, hogy ha átmászik a korláton a szakadékba zuhan, azt én szeretetnek gondolom. Tehát, amikor én figyelmeztetlek téged, meg az ateistát, a jehova tanuját, a muszlimot, a muzulmánt, a krisna tudatút, meg a többit, ezt szeretetből, féltésből teszem. A ti kezetekre nem csaphatok rá, mert nem vagyok az apátok, más gyerekére csak rászolnom szabad, és ha nem érti meg, hanem visszafelesel, akkor csak tehetetléenűl nézhetem, ahogy lezuhan a szakadékba. És még csak nem is vígasz, hogy én rászóltam, figyelmeztettem, ne másszon át a korláton.

2010. márc. 23. 08:51
 17/22 anonim ***** válasza:
mivel "senki sem közeledhet Istenhez, csak az, akit Ő vonz magához", és mivel a te szereteted ismereten alapul, (tudod, hogy a csavarhúzó szigeteletlen, a fém vezeti az áramot, és a konektorban van áram, és hogy az áramütés halálos is lehet) arra buzdítalak, fejlezd továdd ezt az Isten általi adományodat, és szerezz pontosabb ismeretet arról, aki megment mindenkit, aki "CSELEKSZI AZ AKARATÁT". sajnos a hit önmagában értéktelen, ha nem párosúl jó cselekedetekkel, így viszont tényleg életmentő hatása lehet. hiszen hiába tudod, hogy meghal a gyermek, ha nem szólsz rá. sőt, ez esetben egyéb felelősséged is keletkezik, büntetőjogi értelemben.
2010. márc. 23. 09:00
 18/22 anonim ***** válasza:
ezért szólok újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, ésígytovább, mert felelősségemnek érzem, hogy egy ilyen értékes személy csöpnnyinek tűnő, de valójában nagyon is lényeges, hisz valótlan állítását felülvizsgálva a biblia fényében kiigazítást tegyen, és mondjuk ezt írja: a Jézusba vetett hit, és az ehhez párosult cselekedetek reményt adnak. szelíd, és alázatos szívet kívánok neked.
2010. márc. 23. 09:04
 19/22 A kérdező kommentje:

"Istenben hiszek, aki a Bibliában jelentette ki magát"

A Bibliát emberek írták. Innentől nincs miről beszélnünk.

"Én abban a szeretetben hiszek, amelyik rácsap a gyerek kezére, ha azt látja, egy csavarhúzóval bele akar nyúlni a konektorba. Én abban a szeretetben hiszek, amelyik azt mondja, inkább a gyerek sírjon, mert a kezére csaptam, mint hogy én sírjak, mert a gyermekemet agyon ütötte az áram."

Ez mind szép és jó, de köze sincs semmihez, amiről eddig beszéltünk.

"A Biblia tanítása szerint egyedűl a Jézusba vetett hit üdvözít, minden más út a kárhozatba vezet."

Ez így nem igaz.

"Tehát sem budha, sem allah, sem az evolúció nem ad üdvösséget, ezekben hinni, vallani, tudni a kárhozatot jelenti. "

Még mindig nem vagy képes felfogni, hogy az evolúció nem vallás, és mint ilyen hinni sem lehet benne és a katolicizmussal szemben elfogadni és annak tagadására használni sem.

Látod, ezért vagy te szűk látókörű!

"Figyelmeztetni valakit, hogy ha átmászik a korláton a szakadékba zuhan, azt én szeretetnek gondolom."

Mert az is. De kiforgatni valakinek a szavait, csak hogy neked legyen igazad, az már önzés. És te ezt csinálod.

"Tehát, amikor én figyelmeztetlek téged, meg az ateistát, a jehova tanuját, a muszlimot, a muzulmánt, a krisna tudatút, meg a többit, ezt szeretetből, féltésből teszem."

Ezt értem is. Csak azt nem, hogy akkor miért tagadsz egy elméletet, amelynek mindehez semmi köze.

2010. márc. 23. 10:00
 20/22 anonim ***** válasza:
külső szemlélőként szólok, hogy elbeszéltek egymás mellett, az adott témában mindkettőtök véleménye igaz. valóban, az evolúció nem vallás, hogy hinni keljen benne, ugyanakkor az evolúció nem is tény, ezért sokan nem is hisznek benne. sokan pedig egyenesen hazugságnak tartják, mert a vallás alapjait cáfolja. ebből viszont az következik/következhet, hogy azok szemében, kedves kérdező, akik elfogadják a bibliát Isten szavaként, az ateizmus is egy vallás, amelynek fő tantétele az evolúció, alapítója pedig sátán. de ezt egy olyan személy nem értheti, aki nem fogadja el a bibliát ihletettnek. (szerintem a csavarhúzós szemléltetés jó, persze, mint minden szemléltetés, szó szerint véve valóban nem kapcsolódik a témához, de a mondandójának alapja igen)
2010. márc. 23. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!