Mit tanít a korán a vallásszabadságról, a toleranciáról, és emberségről?
én csak egyszer olvastam szóval elnézést ha elsiklik valami felehett a figyelmem
tehát
a zsidók és keresztények élhetnek ugyan muszlim területen, de bizonyos jogaik nincsenek, és különadót kell fizetniük, különben lefejezik őket (ez az úgynevezett fej adó, azért fizeted, hogy viselhesd a fejed, az iszlám állam erre hivatkozva tűzte karóra egész keresztény családok fejeit)
nem vállalhatnak fegyveres erőnél szolgálatot, sem semmiféle jogi pozíciót nem tölthetnek be (tehát a hatalomgyakorlásból ki vannak rekesztve)
muzulmán nőt nem vehetnek el, kivégzés (mindkét fél kivégzése) terhe mellett
ha muzulmán áttér kereszténynek (vagy zsidónak) akkor ki kell végezni
mutulmán férfi elvehet zsidó vagy keresztény nőt, tiszteletben kell tartania a vallási eltérést, nem kényszerítheti, nem szólhatja meg, engednie kell hogy betartsa a vallása előírásait, de a gyerekeket (ismét kivégzés terhe melett) muzulmánnak kell nevelni
a zsidók helyzetét nem értettem pontosan, elvben ugyan az mint a keresztényeké, ugyan akkor egyes helyek arra mutatnak, hogy mégszigorúbban bánnak velük, annyi biztos, hogy az antiszemitizmus "vallási hagyomány" az Iszlámban, ezt muszlim ismerőseim is megerősítették
politeista vallások hívei elvileg nem létezhetnek muzulmán területeken, éppen ezért elég vegyes a helyzetük világ szerte (van ahol olyasmi az elbánás mint a keresztények esetében van ahol egyszerűen kiirtották vagy elkergették őket)
az Iszlámban semmiféle szakadás, heterodoxia nem megengedhető az ellen fegyverel kell harcolni, a hiteles Iszlám, hiteles muzulmán közösség természetesen mindig az amelyik Mohamed prófétával (saw) jogfolytonos, a sunni-shia ellentét pont abból fakad, hogy mind a kettő önmagát tartja jogfolytonosnak egyedül, és mind a kettőnek meglehetősen jó bizonyítékai vannak hogy ezt alátámasszák
"És a kedves Biblia magyarázók megmagyarázzák, hogy az "Isten megkeményítette a fáraó szívét" azt jelenti, hogy "Isten nem keményítette meg a fáraó szívét". Ilyen szintű szabadságot ad a szentkönyv "értelmezés"."
Mondjuk ismerni kéne azt, amit fikázol. Előtte írja a Biblia, hogy nagyon sokszor lett könyörögve a fáraónak, hogy ne legyen ilyen kemény szívű, és ő szándékosan maradt ebben az állapotban, a legvégén pedig Isten meghozta rá az ítéletet. Ennyi. Persze sok minden más is van, de egy trollnak nem fogom magyarázni, mert úgysem érti, mivel nem akarja. Jó neked a posványban?
"Mondjuk ismerni kéne azt, amit fikázol."
Helyesbítés: amit mellesleg megemlítettem egy teljesen másról szóló kommentben. Egyszerűen nevetséges, hogy erről beszélünk. No mindegy.
"Előtte írja a Biblia, hogy nagyon sokszor lett könyörögve a fáraónak, hogy ne legyen ilyen kemény szívű, és ő szándékosan maradt ebben az állapotban, a legvégén pedig Isten meghozta rá az ítéletet. "
Csakhogy a Bibliában nem ez van leírva.
Exodus 9. fejezet 1-2:
"És monda az Úr Mózesnek: Menj be a Faraóhoz, mert én keményítettem meg az ő szívét és az ő szolgáinak szívét, azért hogy ezeket az én jeleimet megtegyem közöttök.
És azért, hogy elbeszéljed azt a te fiadnak és fiad fiának hallatára, amit Égyiptomban cselekedtem, és jeleimet, amelyeket rajtok tettem, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr."
Leírja, hogy Isten megkeményítette a fáraó szívét, és leírja hogy miért. Azért, hogy végigcsinálhassa a csapásokat. Szó nincs ítéletről a fáraó fölött, ezt te költötted hozzá. Amivel akaratlanul is demonstráltad azt, ami az eredeti állításom volt, vagyis hogy a hívők értelmezése üti a könyvben leírt szövegeket.
"Ennyi. Persze sok minden más is van, de egy trollnak nem fogom magyarázni, mert úgysem érti, mivel nem akarja. Jó neked a posványban?"
Hogy miért érzik egyesek szükségét az indokolatlan sértegetésnek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!