Miért sztárolja mindenki Jézust, amikor egyszerű dolga volt?
Olyan képességekkel én is nagy ász lettem volna.
De akkor mindenkit meggyógyítok, nem csak pár szerencsétlent.
"az Atyja akaratának engedelmeskedve; saját akaratából;"
Wtf? Na most akkor melyik? Ez olybá hangzott, mint amikor kiválasztják az önként jelentkezőket :D
Egyszerű?
Nos nem kis felelősség nyugodott a vállán.
Isten nevének megszentelése, és igazságosságának bizonyítása, és az emberek megváltása.
csak egy kicsit is hibázik, akkor Isten nem tudta volna elfogadni a halálát.
Itt nem a csoda dolgokon van a hangsúly, hanem hogy bizonyítsa Sátán, Istennel és az emberekkel szembeni vádja hamisságát.
Neki ki kellett tartania mint ugyan olyan értékű, rendű ember.
A gyógyítását, pedig csak szemléltetésként alkalmazta, hogy lássák az emberek, hogy az írások róla beszélnek, mint Isten képviselőjéről,
az ige, cselekvést jelentő szó.
Krisztus megvalósította Isten rá vonatkozó szándékának a részét.
A gyógyítást azért mutatta be, hogy lássák, mit fog tenni a föd egész részén, nem csak imitt amott, amikor Királyi hatalmát megkapva visszatér, hogy véget vessen Sátán uralmának, és a gonosz embereknek,
és Isten eredeti szándéka szerint, igazságos emberi társadalom töltse be a földet.
s ahogy Kedves Péter leírta, Jézus és az apostolok, Istentől kaptak képességet bizonyos emberfeletti dolgokra, ami szintén azt bizonyította, hogy kik Isten valódi választottjai,
A Farizeusok nem rendelkeztek ilyennel, ennél fogva aki egy kicsit is gondolkodott, az rájöhetett, hogy nem mindenki elfogadható Isten előtt, aki "vallásokat" képvisel.
Sziasztok!
Nagyon szépen kérlek benneteket, hogy olvassátok el amit írtam. Nagyon zavaró, hogy elbeszéltek mellettem...
Szóval: Jézus Krisztus az isteni hatalmát tette le, NEM AZ ISTENI TERMÉSZETÉT. Olyannyira nem, hogy ennek mi is a részesei lehetünk!
Köszönöm, ha figyeltek!
Üdv. Péter
1, "Mert Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki enne hisz, az el ne vesszen, hanem örökké éljen" (Jn 3,16) Tehát az Atya feláldozta a Fiút. Ennek előképe az Ószövetségben Ábrahám áldozata, amikor Izsákot hajlandó lett volna feláldozni, hogy Isten akaratát teljesítse.
2, Saját akaratából vállalta. Mert megtehette volna, hogy azt mondja: "Bocsi, Apu, de nekem nincs kedvem ahhoz, hogy megkínozzanak és megfeszítsenek. Inkább hadd maradjak itt, mert jobb a Mennyben, mint a kereszten."
De elfogadta a dolgot:
- Szerette az Atyát, és engedelmes volt neki. ("Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt. Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember. Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért Isten felmagasztalta, és olyan nevet adott neki, amely fölötte van minden névnek, hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban, s minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr." - Filippi 2,5-11)
- Szeretett minket, embereket, ezért vállalta értünk a kereszthalált.
Tehát mindkettő. Az Atya akaratának engedelmeskedett, de szabad akaratából döntött így.
Ha mondjuk nekem rendetlenség van a szobámban, és zavar engem, akkor ki akarok takarítani. Anya is mondja, hogy takarítsak ki. Ekkor 1, engedelmességből; 2, szeretetből; 3, saját akaratomból teszem meg.
szerintem fogalmad sincs arról hogy Jézus mért is jött,hogy mért is volt rá szűkség.
ha valóbban könnyű dolga lett volna akkor Isten bármelyik embert választhatta volna megváltónak.
de tudod ez oly nehéz feladat volt hogy erre Jézuson kívül senki,ismétlem SENKI sem lett volna képes.
úgy hogy nem csak hogy nehéz volt a feladata,hanem bármelyik embernek lehetetlen.
szóval valóban könnyű dolga volt?
szerintem ilyet senki sem tudna rajtad kívül állítani.
"annyit igazán ki lehet bírni, nem nagy szám."
Akkor tessék egy kis ízelítő a kereszthalál borzalmairól:
A megfeszített haláltusája
„A keresztre feszítés kivégzési módját a rómaiak a perzsáktól vették át, de jelentősen megváltoztatták, szinte tudományos gonddal tökéletesítették olyan módszerré, amely maximális fájdalom előidézését és a haláltusa időtartamának adagolhatóságát tette elérhetővé úgy, hogy közben ne következzék be eszméletvesztés, amely csillapíthatná a fájdalmat, vagy meggyorsítaná a halált. A klasszikus római írók, például Cicero és Seneca megegyeztek abban, hogy ez a kivégzések között a legszörnyűbb halálnem. Az aprólékos figyelemmel kigondolt és kikísérletezett módszerhez külön eszközöket gyártottak, amelyek rendelkezésre álltak a római megszálló egységeknél.
A 15-20 centiméter hosszú, 8-9 milliméter széles, külön erre a célra készült szegeket a közhiedelemmel ellentétben nem a tenyéren ütötték át, mivel az nem tudta volna megtartani a test súlyát, mert szétszakadt volna, hanem pontosan a csukló közepénél, ott, ahol a kézfej átmegy a csuklóba, a hüvelykujj dombja alatt. A kézgyökcsontok ezáltal kificamodtak és eltolódtak, de nem zúzódtak össze. A csontok elmozdulásával járó fájdalom a csuklótörés vagy -ficam fájdalma volt, ezen felül azonban a szög érintette vagy roncsolta a nervus medianus nevű ideget is.
Az ilyen idegsérülés a létező egyik leghevesebb fájdalommal, úgynevezett égő idegfájdalommal jár együtt. Dr. Zugibe elmondása szerint az ezen a ponton golyótól vagy repesztől megsebesült második világháborús sérülteknél még morfiummal sem lehetett a fájdalmat csillapítani, hanem sokszor csak a gerincoszlopon végzett műtéttel sikerült megszüntetni. Az először csak a sérülés helyén érzett fájdalom az ideg sérülésekor villámcsapásszerű, heves, égető, perzselő érzéssel végigfutva a karon egészen a gerincoszlopig hatol, annyira, hogy amikor az ilyen sebesültek sérülésére csak ráfújtak, vagy a szellő megérintette azt, magánkívül kiáltoztak a fájdalomtól. A lábfejek átszögezése is ugyanilyen hatással járt a talpidegek sérülése miatt.
A nervus medianus ideg megfeszülésének vagy sérülésének másik eredménye Smalhout professzor szerint a hüvelykujj annyira erős görcse volt, hogy annak körme a tenyér közepébe fúródott, vagy pedig a hüvelykujj teljesen lebénult.
Ezután a keresztet függőleges helyzetbe emelték, ami által az elítélt teljes testsúlya a három szögre nehezedett. Ez a fent leírt elviselhetetlen égő idegfájdalommal járt.
A halál azonban nem emiatt következett be, hiszen ezek kevés vérveszteséggel járó, nem halálos sebek voltak. A felfüggesztett test mellkasa a kezeken lógó teljes testsúly miatt annyira kifeszült, hogy az elítélt csak belélegezni tudott, a levegőt nem tudta kifújni. Ez erőteljes asztmás rohamhoz hasonló állapot, mivel ott is a kilégzés válik rendkívül nehézzé, emiatt kezd fuldokolni a beteg.
Mintegy tíz perc után a megfeszítettnél is fulladozás lép fel, miközben a súlyosan megterhelt mell-, váll- és karizmok begörcsölnek. Mivel oxigénhiány lép fel, az izmok anyagcseréje fokozódik, s emiatt nagy mennyiségű tejsav termelődik, amely végül az egész testben elsavasodási folyamathoz vezet (metabolicus acidosis).
A hétköznapi életben a tejsav felhalmozódását az izmokban mindenki ismeri: ez okozza az izomlázat. Ennek jóval hevesebb formája az a görcs, amely sportolók izmaiban lép fel, amikor túlterhelés miatt a teljes kimerültség állapotába kerülnek. A keresztre feszítettnél azonban a helyzet ennél is tovább romlik, mivel a kilégzés lehetetlensége miatt a test elsavasodása tovább fokozódik (respiratoricus acidosis). Emiatt az egész törzsben és minden végtagban minden izom állandó, szünet nélküli, erős görcsbe kerül az arra jellemző kínzó fájdalom kíséretében, miközben az áldozat annyira elkezd verejtékezni, hogy az izzadság patakokban ömlik a testéről. Erősen szédül, ajkai a fulladástól elkékülnek és megdagadnak, nyelve annyira megdagad, hogy a szájpadláshoz ragad, lába szintén megduzzad.
Ha a lábai nem kissé meghajlítva lettek volna felszögezve, az elítélt fél órán belül megfulladt volna. Ez azonban nem szolgálta volna a rómaiak érdekeit. Így viszont a biológiai életösztön ellenállhatatlan késztetésétől sarkallva az áldozat pokoli fájdalom árán lábával felnyomhatta magát, csökkentve a mellkasára és karjaira nehezedő súlyt, és kifújhatta jobban a levegőt. A fulladás és az egész testben jelenlévő görcs valamelyest csökkent, a lábakban és kezekben jelentkező, de a gerincoszlopig ható égő idegfájdalom azonban nem tette lehetővé, hogy sokáig így maradjon. Így csak szenvedése hosszabbodik meg: újrakezdődik a fulladás és a görcs. Még két napig szenvedő keresztre feszítettről is van híradás. Elfelejthetjük tehát a legtöbb evangélium-film mozdulatlan Megfeszítettjét is.
A keresztre feszítettek szinte állandóan mozogtak, újra meg újra felnyomták magukat, majd visszazuhantak, és így tovább. Minden mozdulat, levegővétel és még a legkisebb szellő érintése is borzalmas fájdalommal járt. Jézus esetében mindezt tovább fokozta korbácstól szétszaggatott hátának állandó érintkezése a kereszt durva fájával.
Néhány óra elteltével - Jézus déltől délután háromig élt a kereszten - az elítélt testéről patakokban ömlött a víz, és testhőmérséklete magas fokra emelkedett (hyperthermia), mondhatni erős láza lett. A vérveszteség, a szélsőséges izzadás, a szomjúság és a sérülések következtében keringési zavarok léptek fel. A vérnyomás erősen lezuhant, a vér elsavasodott, a szív elfáradt. Ilyenkor úgynevezett decompensatio cordis lép fel, folyadék gyűlik össze a tüdőkben (tüdőödéma), a lélegzés hörgéssé válik, a szív össze-vissza ver, s ez közvetlenül a halálhoz vezet.”
(Forr.: Dr. Galántai Orsolya belgyógyász szakorvos, Ruff Tibor teológus: Keresztrefeszítés orvosi szemmel)
18,
én keresztény vagyok,és ismerem Jézust.
tudom hogy iszonyatos és borzalmas szenvedésében került a mi megváltásunk.
de amit írtál a kereszt haláláról borzongva és fájdalommal olvastam.
igaz nem is bírtam végig olvasni.
és látod még is sajnos vannak olyanok akik semmibe veszik Jézus áldozatát.
és ráadásul amint látod még ilyen is akad aki szerint Jézusnak egyszerű volt a dolga.
Kedves István, el vagyok képedve. Nem gondoltam volna, hogy Heteket is olvasol! Elfelejtetted megadni a forrást arra az esetre, ha esetleg valaki a teljes cikkre kíváncsi:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!