Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikusok miért nem...

A katolikusok miért nem szeretik annyira a szerelmet?

Figyelt kérdés

Különösen a lányokon érzékelem ezt. Nem szeretik az udvarlást, és a testi örömöket, szenvedélyt sem?

U. I. Magam is RK vagyok, de a szerelmet normálisan fogom fel. Nem értem, miért kritizálják annyira a szerelmi boldogságot?

2015. nov. 18. 11:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%

Milyen kis együgyű kérdés! A szerelem - a katolikusoknál is - nagyobb az embernél - jön, és elborít. Vagy "beleesel" mint mély verembe.

A szerelem, a szerelem,

A szerelem sötét verem;

Beleestem, benne vagyok,

Nem láthatok, nem hallhatok.

/ Petőfi

Amit érzel "nem szeretik az udvarlást,a testi örömöket"

az valószínű az, hogy nem akarnak házasság előtt össze-vissza henteregni fűvel-fával és nem kívánt terhességet létrehozni - mert ezt a részét valóban komolyabban veszik a katolikus lányok.

Udvarolj, hódítsd meg a lány szívét és kérjétek Isten áldását!

2015. nov. 18. 11:41
 2/20 anonim ***** válasza:
38%

ne viccelj, hát a katolikusok ilyen téren iszonyú képmutatóak, sokan még mindig vallják, hogy házasságig nincs szex, és képesek is eszerint tönkretenni az életüket.

szal ne csodálkozz ezen annyira, keress inkább normális lányt/fiút!

2015. nov. 18. 11:56
 3/20 anonim ***** válasza:
33%
Olyan emberek prédikálnak nekik egész életükben, aki önszántukból döntöttek úgy, hogy nőhöz nem érnek. Szerinted ez mit sugall?
2015. nov. 18. 12:17
 4/20 Molyember ***** válasza:
57%
Mert egyedül a szerelem és a szexualitás képes vetekedni a hit áldott pillanataival. De ez független az egyházaktól, rajtuk kívül áll, ezért igyekeznek korlátozni. Minden vallás így van vele. Ahogy a nem valláson alapuló diktatúrák is korlátozzák a vallásokat, hogy ne keress nagyobb főnököt, mint a vezető. Nem kell ezt komolyan venni, aki ennyit nem képes belátni, azért nem is kár.
2015. nov. 18. 13:18
 5/20 szp72 ***** válasza:
74%
Lehet nem általában van bajuk a szerelemmel, hanem egész konkrétan csak a tiedet szeretnék elkerülni.
2015. nov. 18. 16:47
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
én ezt nem tapasztalom, pedig sok katolikust ismerek az ország számos tájáról, szerintem egyszerűen egy rossz közegbe futottál bele :/
2015. nov. 18. 22:16
 7/20 anonim ***** válasza:
69%

Ez nem igaz. A katolikus vallásnak semmi baja a szerelemmel. Hiszen az az egyik legszebb dolog a világon. Szerelemből születik a házasság, ami egy Isten előtt kötött szent szövetség. Mivel a házasság és az emberi test ennyire szent (Szent Pál is arról beszélt leveleiben, hogy testünk a Szentlélek temploma), ezért nem szabad megbecsteleníteni. Ezért nincs házasság előtti szex.

(Ha belegondolunk, akkor melyik lány menne hozzá olyan fiúhoz, aki már egy tucat lányon átment? Az igazival, a házastárssal lehet csak nemi életet élni, mivel a test és a házasság - mint már említettem - szent. Ha egy nő minden fiúnak szétteszi a lábát, akkor hol van az igaz szerelem? Az igaz szerelmet és a pillanatnyi érzéseket el kell különíteni egymástól.)

És olyan "jó", hogy eddig, aki csak írt, lejáratta a vallást és teljesen kicsavarta az igazságot...

2015. nov. 18. 22:31
 8/20 anonim ***** válasza:
46%
Amikor katolikus voltam, sokszor voltam szerelmes is. Úgyhogy nem tudom.
2015. nov. 18. 22:37
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
Mert kib.szott puritánok akik kib.szott puritánokra hallgattak egész életükben. (Puritán=akinek fájdalmat okoz mások öröme)
2015. nov. 19. 19:22
 10/20 anonim ***** válasza:
62%
Te sem álltál kétszer sorba 9-es, mikor az észt osztották:(
2015. nov. 19. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!