Katolikusok, olvastátok Sam Harris: Tények keresztények című könyvét? Ha igen mi a véleményetek róla?
Leszögezem, ateista vagyok.
@1: szerintem pedig nagyon jó összefoglalás, bár Európában valamivel kisebb az aktualitása mert az amerikaiak hülyeségi szintjéhez van belõve. Ugyanakkor az erkölcs emberi szenvedéstõl való szétválasztása, a Bibliára való eszetlen hivatkozás a tarthatatlan részek szõnyeg alá söprésével, a szexualitásra vonatkozó értelmetlen szabályok erõltetése, a tudománnyal szembeni olykor masszív ellenállás a kereszténység szinte minden ágának közös vonása. Az egyetlen elem amivel Magyarországon kevésbé találkozhatsz az intenzív világvégevárás. Tehát kedves #1, a szerzõ nem hazudott és nem is tévedett. Ha pedig fájt magadra ismerni egy-egy esetben, az nem az õ hibája.
2-esnek
"Az egyetlen elem amivel Magyarországon kevésbé találkozhatsz az intenzív világvégevárás"
Attól függ.....
Így katolikusoknál nem igazán ,de viszont a neo-protesntáns gyülekezeteknél ,mint pl. a baptistáknál és a pünkösdi-karizmatikusoknál nagyon gyakori.
3-as vagyok.
Hogy a kérdéshez is válaszoljak:
Nem vagyok se katolikus ,se keresztény.
Nem olvastam Sam Harris könyvét ,nincs véleményem róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!