A kereszténységbe ki és mikor "vette be" a család fontosságát?
Azért kérdezem mert Jézus maga sosem házasodott és az Újszövetségben sincs nagyon említve a család fontossága. Sőt pont az ellenkezőjére vannak példák:
Máté 8:
21 Egy másik pedig az õ tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy elõbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.
22 Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az õ halottaikat.
Tiszteld atyadat es anyadat, hogy hosszu eleted legyen e Foldon.
Mar a tizparancsolatban is benne van.
csak a gyerekek ertik szo szerint az iget
Jezus sokat beszelt a hazassagrol a csaladrol a gyerekekrol keress ra
Jézus elég sokat tanított a család fontosságól és a házasságról. Pl. idézte azt az ószövetségi részt, ami arról szól, hogy a férfi elhagyja apját, anyját, a feleségéhez csatlakozik és a kettő egy test lesz. Ezt a gondolatot egyébként Szent Pál is elemzi, és ez alapján levezetve a házasságot Jézus és az Egyház kapcsolatához hasonlítja és azt mondja, hogy a férfinek úgy kell szeretnie feleségét, ahogy Jézus szerette az Egyházat, hogy még az életét is odaadta érte.
Ezentúl Jézus azt tanította a zsidóknak, hogy nem bocsájthatják el csak úgy a feleségüket és ne törjenek házasságot. Ezek mind a családod védik.
"Nem vagyok nagy vallás fanatikus, de nekem mindig azt mesélték, hogy Jézus az emberiségért halt meg és nem az Egyházért."
Igaz. De:
1) Jézus alapította az egyházat,
2) az egyház is az emberiség része (pontosabban a földi egyház a része).
És hogy még csavarjak egyet a történeten, Jézus pontosan azért alapította az egyházat, hogy legyen egy "testület" aki hírül adja az egész emberiségnek, hogy ő meghalt értük.
:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!