A Hit gyülekezete miért nem itéli el az Izrael általi palesztinok irtását?
A Hit Gyülekezete erős cionista, most mit vársz azoktól, akik izraeli zászlóval nyomulnak?
Ők tévesen úgy gondolják, hogy még mindig Izrael a "választott nép", mert nem ismerik a Bibliát, illetve teljesen önkényesen értelmezik azt.
Sok vitám volt már a karizmatikusokkal ez ügyben, soha nem tudtak felmutatni egyetlen egy igehelyet sem, ami azt bizonyítaná, hogy nekik van igazuk, pedig ők tartják magukat a Biblia helyes magyarázóinak.
Kérem jelentkezzen már az a hitgyülis, aki végre tud valami olyan igét mutatni, ami a cionizmusra utal, és nyilvánvalóvá teszi cáfolhatatlanul, hogy az izraeli zászló lengetés, és egyéb izraeli megnyilvánulásoknak helye van egy keresztény életében!
Kíváncsian várom az érveket.
12:35-ös válaszoló!
Hát az Újszövetségnek éppenséggel neked nincs elegendő súlya, mert csak az Ószövetségen keresztül tudod önkényesen értelmezni. Nem én vagyok az, aki a saját nézeteihez igazítja a Szentírást.
Nem álltam azok oldalára, aki gyilkosokat nevel a gyermekeikből. Neked viszont lesz bőven elég indokod elszámolni Jézussal, amiért ilyet mertél feltételezni egy olyan emberről, akit nem is ismersz. Van azért egy határ, amit nem kellene átlépni, de te ezzel megtetted. Tökéletesen bizonyítottad, hogy mi a "keresztény szeretet". Nincs is hozzád több kérdésem.
Egy szót sem ejtettem a zsidó gyűlöletről, ez pusztán a szavaim kiforgatása, az iróniáddal pedig magadat járatod le.
Kíváncsi lennék, ha élőben összefutnék veled, miközben mész a gyülekezetbe/templomba, akkor is megengednéd-e magadnak, vagy felvennéd a "hívő keresztény" álarcot? Bárhogy is legyen, nem csoda, hogy még a nicked sem mered felvállalni, és az sem véletlen, hogy jóval 50% alatt vagy.
A kritika helyett inkább önkritikát kellene gyakorolnod.
Akkor kicsit komolyabban:
Én nem vagyok képmutató, ugyanis vállalom, hogy nem vagyok keresztény, tehát egyrészt nekem nincs magasan a léc, mint azoknak, akik ezt a címet igénylik maguknak.
Én ugyanis nem akarok egy társaságban lenni olyan emberekkel, akik a gyülekezetekben áldják Krisztust, de a kinti életben a krisztusi lelkület szikráját sem lehet bennük észrevenni, hanem ugyanúgy visszavágnak, gúnyolódnak, mint mások. Tehát a kereszténységet meghagyom másoknak.
Ha nem vagy tökéletes, akkor legalább annyival tiszteld meg az Istent, hogy felhagysz azzal, hogy az Újszövetségre és Jézusra hivatkozol. Legalább addig, amíg meg nem változol.
Szent Pál írja:
"Ismeri az Úr az övéit, és hagyja el a gonoszt mindenki, aki az Úr nevét vallja!" (2Tim 2,19)
"Jó keresztény szokás" szerint hivatkozhatsz arra, hogy te csak Istennek tartozol számadással (bizonyára a protestánsok is ezt gondolták, amikor megégették Szervét Mihályt!), csak azt felejted el, hogy az Isten számon kéri azt, hogyan bánsz az emberekkel. Nyilván súlyosabban, ha a nevére mersz hivatkozni.
Szent János írja:
"...aki nem szereti a testvérét, az a halálban marad." (1Jn 3,10)
"...mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti Istent, akit nem lát." (1Jn 4,20)
És még lehetne sorolni az igéket. Bárhogy is vesszük az emberekkel való bánásmódot nem lehet a szőnyeg alá söpörni, maga Isten sem teszi. Elismerem, bizonyos esetekben én is ludas vagyok, ezért elnézést is kérek, de amit bizonyos keresztények művelnek, az katasztrófa.
Az antiszemitizmusról:
Az antiszemitizmust elítélem, és hangsúlyozom, hogy nincs bajom a zsidókkal. (A kedvenc történetíróm Josephus Flavius). De ahogy az antiszemitizmust elítélem, úgy elítélem a rasszizmus más formáját is, például azt, hogy a németeket megbélyegezzék, a II. Világháború eseményei miatt, a normális muszlimokat a terroristák miatt, vagy a romákat a kötekedők miatt. De azt sem helyeslem, hogy Izraelt más népek fölé emeljük.
Én nem hiszek abban, hogy a zsidóság még a választott nép lenne, de természetesen mindenkinek joga van abban hinni amit akar. Ez a tanítás azonban azért éleződik ennyire ki, mert erre hivatkozva a karizmatikusok olyanokat engednek meg maguknak, ami nem összeegyeztethető a kereszténységgel, ami még mindig nem lenne baj, ha nem tartanák magukat a Biblia helyes magyarázóinak.
Ennyit akartam mondani, sem többet, sem kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!