Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves vallásosok, illetve...

Kedves vallásosok, illetve nem vallásosok. EZ CSAK SZERINTEM BEFOLYÁSOLÁS?

Figyelt kérdés

Tisztáznám, nem hiszek Istenben, de tiszteletben tartom azt, hogy mások miben hisznek, és nem mondom, hogy hülyeség a hitük.

Nem olvastam Bibliát. A kérdés szempontjából ez is fontos.

Viszont! A bibliában az van leírva, hogy aki nem hisz Istenben, illetve/vagy nem tér meg ész lesz hívő, akkor az a pokolba megy.

Elviekben (javítsatok ha tévedek) Isten azt akarja, hogy az ember szabad akaratából térjen meg.

Ennek ellenére gyakorlatilag az van leírva, hogy ha nem leszel hívő mész a pokolba.

(kérlek ne térjünk ki arra, hogy ha nem vagy hívő nem hiszel a pokolba sem, mert a kérdés szempontjából lényegtelen.)

TEHÁT

Vagy megtérsz, vagy a pokolba mész.

Ez szerintem nagyon erősen befolyásolás

Mások, hogy látják? Én látom csak így komolyan?

2015. nov. 10. 18:41
1 2 3
 21/23 Jézus szolgája ***** válasza:

kérdező,igen ha így nézünk igen van benne befolyásolás.

mint általában mindenbe,pld vegyük a törvényeket.

ha gyilkolsz börtönbe kerülsz,tehát jobb ha nem teszed.

ha ezt tudod az befolyásolás hogy ne ölj?

vagy a gyerekedet felvilágosítod,hogy mennyivel jobban jár ha csellengés és betyárkodás helyet tanuljon és tisztességes becsületes ember legyen egy jó szakmával.

hogy a jövője meglegyen alapozva,ez befolyásolás?

de a döntés mindég az övé,és nem a figyelmeztetőé.

Jézus is csak felvilágosított minket,de a döntést ránk bízta.

2015. nov. 12. 22:52
 22/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, szerintem neked vannak hiányosságaid befolyásolás témában. Tudod, ha kivágsz elém százezret, két eset van: vagy éhen halni készülök, vagy milliárdom van. Első esetben meggyőztél. Másodikban megsértettél.

A befolyásolás önmagában nem értelmezhető, mindig a két fél viszonyától függ. Adott esetben egy súlyos ösztökélés hatástalan, máskor ártatlan megjegyzés megváltoztatja a döntésed, viselkedésed.

Elvben a kommunikáció (hacsak nem abszolút buta, vagy egymásra egyáltalán nem figyelő emberekről van szó - ilyenekkel gyakran találkozom itt a fórumon), mindig hatás-ellenhatás, akció-reakció. A hallottak mindig befolyásolnak, vagy megerősítenek meggyőződésemben, vagy elbizonytalanítanak. Csak éppen a mérték eltérő, és van egy (bizonytalanul meghatározható, pontosabban egyénfüggő) szint, ami alatt nem történik észrevehető változás a befogadó viselkedésében.

2015. nov. 13. 11:30
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Bevallom nem olvastam az előző hozzászólásokat, szóval ha valamit ismételnék bocsáss meg.

Egyszerű leszek mint a faék,

Nem azt jelenti, hogy kötelező hinned, különben pokolra jutsz. Mondok egy másik példát.

Ülsz a sötétben, és egy tűz ég előtted. Míg a tűz közelében vagy, van elég fény, mely a sötétséget elűzze, és van elég melegség, mely biztonságérzetet ad. Ám ahogy egyre távolabb és távolabb mész a tűztől, a fénye már nem űz el minden sötétséget, a belőle áradó meleg, nem ad többé biztonságérzetet. Amikor pedig már olyan messze vagy, hogy csak egy apró lángocskának tűnik, te fogod magad és hátat fordítasz neki. Ekkor nyel el végleg a sötétség.

Nincs ott semmi, nincsenek mumusok, nincsenek démonok, nincs ördög, nincs sátán. Egyetlen dolog az ami van az a fény. És a sötétség a fény hiánya.

A sötétben vak vagy, nem látod sem azt honnan jöttél, sem azt hová tartasz. Bizonytalanság vesz majd körül, és démonok... csak is a saját démonjaid fognak téged üldözni.

Az Istenben való hit azt jelenti, megkeresed a pislákoló apró fénypontot az életedben, és elindulsz felé. Minél közelebb vagy hozzá, annál tisztábban és világosabban látod, honnan jöttél és hová tartasz. Célod lesz az életben, a démonok pedig tovább kísérnek, de már nem lesznek sem félelmetesek, sem legyőzhetetlenek. Mert minél közelebb vagy a fényhez, annál világosabbá válik minden, kitisztul a látásod és érteni fogod a saját életed.

Csak hogy értsd, senki nem tartozik neked. Sem Isten, sem az univerzum, sem az élet. Ez mind csak van és létezik. A te dolgod, hogy elfogadod vagy inkább majd saját értelmedből éled az életed. Ám ha a pokolban érzed majd magad, akkor tudj róla, hogy ezt te választottad. Senki nem kényszerített.

És nem kell nagyképűnek lenni. Istenhez közeledve nem a világot fogod jobban érteni, nem leszel buddista bölcs, sem megvilágosult. Ám, ha neked nem elég, hogy a saját életed megérted, hogy a saját utad megtalálod... akkor botorkálj csak a sötétben.

"Nem olvastam Bibliát...

...Viszont! A bibliában az van leírva, hogy aki nem hisz Istenben, illetve/vagy nem tér meg ész lesz hívő, akkor az a pokolba megy. "

E két mondat önvallomás. "Sötétben járok, a fényt sosem láttam, és szerintem sosem létezett, de azért megítélem, és ha létezik is, tök igazságtalan, hogy nem jön ide és ment meg. De ha ide is jönne, akkor sem kellene, mert megmutatná, hogy azok a démonok, amiktől most rettegek, soha nem is léteztek!"

---

Anonymus

2015. nov. 15. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!