Tényleg másmilyenek az öngyilkosok halálközeli élményei, mint akik betegség/baleset kapcsán jutottak a klinikai halál állapotába?
ha elindul valaki egy adott mozdulattal a saját élete kioltásához, lehet hogy meghárál, de már nincs viszaut. pl volt aki leugrott magasból, de tulélte felépült, és késöbb bevellotta ugrás után földetérés elött már megbánta. amig magatehetetlen (talán eszméletlen )volt, benne lehetett hogy 'nem kellett volna. ez szorongós, szerintem büntudatot ébresztő kellemetlen érzés.
egy baleset miatt bekövetkezett hasonló álapot inkább beletörödés szerü 'nyugodtabb' érzés.
tapasztalat nincs, de 25 évesen ne nyafogj.
Én mindig azt hittem, hogy nincs nekem olyan hú de jó dolgom. MEghalni mondjuk nem akartam azért... Aztán az egyik lány rákos lett az osztályban. Elég hamar rájöttem, hogy amíg egészséges vagyok és tanulhatok, addig hatalmas mázlista vagyok. Tudod hányan cserélnének veled? Van munkád, fiatal vagy még és gondolom visszafordíthatatlan betegséged sincs. Nem vagy még abban a korban, hogy rettegned kéne, hogy egyedül maradsz.
L/18
22:25-ös: na, ettől tartok én is. Valószínűleg nem véletlen, hogy így van.
A többieknek: objetíven névze igazatok van. Csak amikor az ember hosszú ideig túlnyomórészt negatív visszajelzéseket kap, akárhogyan is igyekszik megfelelni, akkor egy idő után kiborul a bili - általában valami apróságon és a legrosszabb szituációban. Személyiségtől függ, hogy pontosan mikor, de ha elég kitartóak, ez garantálható. Ilyenkor persze lehet nagy szájjal mondogatani, hogy tessék feltápászkodni a padlóról, csak ez nem olyan egyszerű, mikor a 8-ról 10-12 órásra nyúlt munkaidő után hazaesel a négy fal közé, a munka jellege miatt potyogósra fáradtan, és 200km-re a családodtól. Másodállás meg muszáj, mert nem él meg az ember a diplomájából. Emberi kapcsolatokat ápolgatni így max. a hasonlóan holdkóros és agyonhajszolt volt évfolyamtársakkal lehet, de az ismerkedési lehetőségek eléggé korlátozottak. Szakmaváltásra (másoddiplomára) gondoltam még, de azzal már vért izzad az ember munka mellett. Igazából élni akarok én, csak nem így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!