Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Eruópai egészségbiztosítási...

Eruópai egészségbiztosítási kártya vagy baleset betegség poggyász biztosítás (vagy mindkettő) szükséges Görögorszgba?

Figyelt kérdés
2009. aug. 6. 19:29
 1/4 anonim ***** válasza:
hm, én ez európai biztosítási kártyán kívül ha nem csinálnék extrémsportokat mint merülés, vagy vizísí, stb... akkor nem váltanék plussz biztosítást, mert ha repülövel megyek akkor ha ott elveszik a csomag akkor úgy is a repülötársaság fizeti, ha mellöled lopják el akkor nem fizet a biztosítás mert azt mondja hogy nem vigyáztál rá(benne van a feltételeiben) ha hotelböl szállásról, ott meg a hotelre hárítja, csak is zárt autóbol való lopáskor fizet, tök felesleges. ha beteg leszel, bármid fáj, sián ellátnak a kártyára. ha autóval mész arra egy jó sárgaangyalt kötnék, mert ha baj van ök mindenhol segítenek.
2009. aug. 10. 16:30
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Szerbián keresztül megyünk, és azt olvastam, hogy a szerb határon csak BBP biztosítással engednek át a határon ezért nem értem én ezt:D
2009. aug. 10. 18:56
 3/4 A kérdező kommentje:
Vagyis utasbiztosítással engednek csak át, de az a baleset, betegség poggyászbiztosítás nem?
2009. aug. 10. 18:59
 4/4 anonim ***** válasza:

mindent utasbiztosításnak nevezünk, ami kizárólag utazáskor fizet. az utasbiztosítás különböző részekből áll - amit lehet külön-külön vagy akár egyben kötni - mint:

beteg

baleset

poggyász

felelősség

véleményem szerint a betegbizt. a legfontosabb, ami általában magába foglalja betegség vagy baleset esetén az orvosi költségeket ill. esetleges hazaszállítást.

a balesetbizt. baleseti halál vagy rokkantság eseten fizet.

az europai betegbiztkártya mellé én feltétlenül kötnék utasbizt., mert nem köteles minden magánorvos a kártyát elfogadni és sürgős esetben nem biztos, hogy olyan orvost fogsz keresgélni, aki elfogadja.

szerbiában eleve problematikus a dolog, mert az nem EU-tag.

a poggyász az általában kalkulálható kockázat, mert tudod, hogy mennyi, milyen értékű cuccot viszel magaddal.

ha van eleve felelősség ill. baleset bizt., akkor az általában érvényes külföldön is.

sajnos nagyon nagy fedezeti és árkülönbségek találhatóak a piacon. én nem rég elemeztem a feltételeket és nekem a mondial assistance volt a legszimpatikusabb. a netrisken keresztül kötöttem.

2009. aug. 11. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!