Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény katolikusként...

Keresztény katolikusként részt vehetek a jehova gyülekezeteken?

Figyelt kérdés

Jól tudom,h. ők is keresztények?

Mert azt hiszem,h. nem helyes más vallások ,,Isteneit" dicsőíteni, viszont ők lényegében ugyan azt hirdetik ,mint a katolikusok. Két felekezethez lehet tartozni?

2015. nov. 1. 21:00
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Vidripi ,

Minden tiszteletem a tiéd....ezt őzsintén írom. Nekem kedvem sem energiám nem lenne vitázni. De nem mber győzi meg őket, hanem az élő Isten......szerinted van értelme, amit csinálsz?

2015. nov. 15. 18:57
 32/33 anonim ***** válasza:

Szia Vidripi!

Látom nem ment át a lényeg.Minden mostani felvetésedre már válaszoltam.Egyébként olvasd vissza magad,pont Te jegyezted meg azt,amikor írtam,h az apostoloknál kiigazítás volt,h kiknek prédikálhatnak,h nem az nem arra vonatkozott,hanem arra,h merre menjenek.Ezt írtad.most meg mást írsz.Mindegy.

1914-et ki tudod számolni,s nem Armageddon eljövetelére vonatkozik,hanem arra,mikor kapja mrg Krisztus a királyságot.A kettő nem ugyanaz,de ezt nem fogom itt részletezni,úgyis levezették már neked,a Bibliánál meg én sem tudok meggyőzőbb lenni.

Képzeld,nekem kiadványaim is vannak a 60-as,70-es évekből.:) S bárki hozzájuthat 2000-nél előbbi kiadványokhoz.Nekem 90-ig visszamenőleg van meg az összes.Nem égetették el velem...A Szentháromság kiadvány nyomtatása gondolom befejeződött,ahogy több könyvé is.Nem azért,mert nem hiteles,hanem mert van helyette más.Én speciel használom a mai napig az említett Szentháromság kiadványt.Ahogy mások is.

Egyébként én pont ezért nem szoktam ide írni,mert nem tudom,kivel beszélek,meg általában átmegy a beszélgetés vádaskodásba,ezért ebbe a topikba sem járok.

Még valami:alapelvekben gondolkodni.Ha megérted,hogyan érez Isten bizonyos dolgok iránt( pl.vér,imádat) akkor fogod tudni,mi miért van s mi a helyes.Mi célunk az,hogy a úgy imádjuk Istent,ahogy Ő akarja s még jobban megértsük a Bibliát.ha valamit világosabban értünk,azt kiigazítjuk.Jehova támogatja a szervezetünket,ezt bizonyítja az a világméretű prédikálómunka,amit saját erőből egyik testvér sem tudna végezni.Ki akartak írtani minket a koncentrációs táborokban,mégis több Tanú jött ki,mint ahány bement.

A malawis,jótékonysági dolgot meg azért írtam,mert mivel ez egy nyilvános oldal s nem csak te írsz ide,hanem mások is felhoztak dolgokat,ezért vettem a bátorságot,h neki is válaszoljak az írásomban...

Én biztos nem fogok itt senkivel privát beszélgetni,meg vitába keveredni,mert nincs semmi értelme.Most is,amit szerettem volna,azt leírtam s megválaszoltam.Akit érdekel,az úgyis személyesen beszélget majd velünk.

Minden jót kívánok Neked! S olvasd és tanulmányozd a Bibliát,minden kérdésedre választ kapsz.( Továbbra is ragaszkodom ahhoz,h a Biblia tanulmányozása a legfontosabb nekünk.De ezen ne nyissunk vitát,mert teljesen felesleges.Biztos már amit most itt írsz nekem,azt már megmagyarázták Neked.Ennél többet nem tudok tenni én sem.

Tényleg örültem!

Szia

2015. nov. 15. 21:59
 33/33 anonim ***** válasza:

27-es!

A média nem azért van ott,mert nagy dobra van verve a dolog,hanem azért mert ott kell legyen.De veletek kár vitázni,dobálóztok a könyveitekből kimásolt szöveggel.Ezt a Malawi dolgot is az egyik évkönyvből másoltad ki,olvastam én is,engem nem tévesztesz meg,voltam köztetek,sajnos.

2015. nov. 16. 09:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!