Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény katolikusként...

Keresztény katolikusként részt vehetek a jehova gyülekezeteken?

Figyelt kérdés

Jól tudom,h. ők is keresztények?

Mert azt hiszem,h. nem helyes más vallások ,,Isteneit" dicsőíteni, viszont ők lényegében ugyan azt hirdetik ,mint a katolikusok. Két felekezethez lehet tartozni?

2015. nov. 1. 21:00
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Igaz, amit leírtál, ám Én nem ítéltem el senkit, s nem igazolok senkit.

mindössze szerettem volna megtudni, hogy miért nem békés az élete, s kizárólag velünk szemben, bár lehet, hogy másokkal szemben sem.

válaszolni jöttem a Biblia ismereteimet felhasználva, de a válaszaimat mocskolódások sértegetések, és személyes támadások érik, egyebet nem szerettem volna.

nem hordom fenn az orromat, nincs miért, és senkit nem mocskolok, sem nem támadok.

2015. nov. 2. 20:59
 12/33 anonim ***** válasza:

csak egy példa miben térnek el a katolicizmustól. a katolikus karitas a máltai szeretetszolgálat híresen élen jár a szeretetszolgálati tevékenységben, sok katolikus személyes szinten is segítőkész sokat jótékonykodik stb, személyesen is ezt tapasztalom ,pedig alapvetően nem szívlelem a katolicizmust, de ezt nem lehet eltagadni tőlük

Jehova tanúinak konkrét ideológiája van rá ,hogy miért nem kell segíteniük senkinek ,sőt az nem is helyes alapvetően, ha valaki megkérdezi ezt tőlük mindig kitérőválaszokat adnak ,vagy azt mondják ,hogy de ők segítenek, de ha tovább kérdezel kiderül ,hogy ez azt jelenti, hogy pl lefordítják szír nyelvre a kiadványaikat és azt osztogatják a menekülteknek, tehát csak "lelki segítséget" nyújtanak már ha ez segítség egyáltalán

az ökumenikus imahét után nálunk minden évben összefognak az egyházak a városban, hogy együtt alkossanak valami nagyot, rendszeresen odapofátlankodnak jehova tanúi is, és osztogatják a kiadványaikat, ha meg valaki megjegyzi ,hogy esetleg ők is adakozhatnának, olyasmikkel gúnyolódnak ,hogy "úgy sem tudtok megetetni minden éhezőt"

és ez csak egy példa, óvakodj jehova tanúitól amég nem tudod kik, rosszabbak mint a híres-hírhedt scientológusok

2015. nov. 2. 21:48
 13/33 anonim ***** válasza:

19%os: sehol sem sértegett téged senki, hacsak nem te magad vagy az őrtorony részvénytársaság.

Másik válaszoló: elég furcsa a szeretetről alkotott elképzelésed, ha hagyod a másikat lezuhanni és nem figyelmezteted.

2015. nov. 3. 05:07
 14/33 anonim ***** válasza:

"soha nem bántottak,nem is beszélgettek veled"

De még mennyire,hogy bántottak!A lánytestvéremmel együtt elszakitottak az édesanyámtól(azt hiszem ezt már irtam ide az oldalra).Csak titokban járhatott el hozzánk.Most a nővérem gyereket vár,és természetes,hogy többször odamegy hozzuk segiteni és akadtak "testvérek akik tisztán kötelességből" besúgják a véneknek,hogy aztán az úgynevezett "bíróság" elé hívják.

Aztán most nem olyan rég az otthonába keresték fel a körzetfelvigyázóval,hogy ne engedjen a Sátán kísértéseinek.Akkor az én csendes és végtelenűl türelmes édesapámnál elszakadt a cérna,és megmondta nekik,hogy a felesége akkor megy a gyerekeikhez amikor akarés ha a gyerek megszületik egy időre oda is költözik,és ugy merjék zaklatni a feleségét,hogy nem áll jót magáért.Természetesen azóta az anyukám nem jár az összejövetelekre,mert tudja,hogy milyen fogadtatásban lenne része.

Tehát kedves kérdező,ha be akarsz lépni közéjük ezekkel a dolgokkal számolni kell.

Egy volt Tanú

2015. nov. 3. 07:22
 15/33 anonim ***** válasza:
62%
Bárki részt vehet Jehova Tanúi gyülekezetein.
2015. nov. 3. 10:09
 16/33 anonim ***** válasza:
Részt vehetsz, de két közösséghez nem tartozhatsz, mint ahogy a Bibliában is olvashatsz arról, hogy egy rabszolga két úrnak nem szolgálhat. Mert vagy az lesz, hogy az egyiket jobban szereti és a másikat megveti, vagy fordítva.
2015. nov. 3. 11:20
 17/33 anonim ***** válasza:

49%-nak ,

Furcsa a szeretetem? Megértem..nincs benne logika és értelem. Embereket figyelmeztetsz és mit érsz el vele? Mit? Mond meg nekem..

2015. nov. 3. 17:51
 18/33 Kiss Éva Judit ***** válasza:
Megkérdezhetem Kedves Kérdező, hogy a privátban küldött válaszomra miért nem válaszolsz? Nagyon várom a reakciódat. Itt a fórumon, sok olyan beszélgetőpartnerre akadtam, akik úgy ítélik el, meg, a tanúkat, ahogyan az mástól eltanulták. Sok rosszat mondanak róluk, pedig maguk még csak nem is tudakozódtak utánuk, vagy előítélettel hallgatták azt amit mutatnak a Bibliából. Ez itt a lényeg! A biblia számukra nem annyira fontos, mint a hagyományaik. Ha érdemesnek találod a kérdéseimre a választ kérlek írd meg, ha nem, akkor csak annyit, hogy nem kívánod a levelezést privátban. Vagy egyáltalán, velem Köszi előre is
2015. nov. 7. 07:48
 19/33 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Sok rosszat mondanak róluk, pedig maguk még csak nem is tudakozódtak utánuk, vagy előítélettel hallgatták azt amit mutatnak a Bibliából."

Kedves Éva! Hogy a tanúkról mondott dolog az jó vagy rossz az attól függ hogy ki mit tart annak.

Pl. vannak olyan tanúk akik jobban védik a szervezetüket mint a saját hitüket. Ez szerintem rossz! De persze ez szerintem rossz. Eltudnám magyarázni hogy ez miért rossz de ez egy másik kérdés.

Ja igen és tudom hogy miről beszélek mert nem csak hogy rendszeresen jártam az összejövetelekre (Királyság terem, kongresszusok, társas összejövetel) hanem a mai napig több tanúval is kapcsolatban vagyok. Több gyülekezetben is jártam. Tehát hogy légből kapott lenne amit írok az nem igaz vagy hogy esetleg másoktól tanultam volna az sem igaz. Bár az tény és való hogy voltak részletek amiben tévedtem vagy rosszul gondoltam dolgokat de azok már ki lettek igazítva.

De ugyanakkor szeretnélek tájékoztatni hogy bizony ez más felekezetek esetében sincs másképp.

Pontosan ugyan úgy csinálják más felekezetek esetében is hogy rosszat mondanak róluk. Na ehhez mit szólsz? Ezt mivel magyarázod?

Amit mutatnak a Bibliából Jehova tanúi. Ez is egy érdekes dolog. Mert mit is mutatnak a tanúk a Bibliából? Egy könyvet mutatnak a tanulmányozónak és nem a Bibliát. Igen persze az a segéd eszköz. Ez még hihető is lehetne de a tanulmányozás során többet van használva az a SEGÉDESZKÖZ mint maga a Biblia. Akkor mit is mutatnak a Bibliából? Hát néhány igeverset de többnyire társulati kiadványt tanulmányoznak és nem a Bibliát.

"A biblia számukra nem annyira fontos, mint a hagyományaik. Ha érdemesnek találod a kérdéseimre a választ kérlek írd meg, ha nem, akkor csak annyit, hogy nem kívánod a levelezést privátban. Vagy egyáltalán, velem Köszi előre is"

Sok tanú számára sem olyan fontos a Biblia fontosabb nekik a szervezet és a kiadványok. De van kivétel a tanúk között is de az kevés.

Én vissza kérdezek. Miért írtál privát levelet? Miért ne lehetne nyilvánosan levelezni? Ha nincs titok és minden tiszta akkor miért ne lehetne nyilvánosan mind addig amíg maga a kérdező nem kéri azt hogy folytassátok privátban a dolgot?

Az esetek többségében a tanúk elmondanak valami betanult szöveget. Hiszen mi van a gyülekezetben? Bemutató arról hogy hogyan kell felkínálni egy kiadványt! Nem a Bibliát, hanem egy kiadványt ami legtöbbször az Őrtorony című kiadvány. De a szöveg amivel ezt teszik néha annyira mesterkélt hogy az embernek alapból az jön hogy el kell utasítani a dolgot. Egy belső zsigeri késztetés ezt súgja neki. Természetesen nem minden esetben van ez így de sokszor igen. S megint ott vagyunk hogy mi a jó és mi a rossz!

Ha azt nézem hogy az embereket megzavarom a lakhelyükön és ezzel akár fel is idegesíthetem őket akkor ez rossz. Viszont ha azt nézem hogy az embereknek meg kellene ismerniük Istent akkor ez már nem is olyan rossz. De ez viszonyítás kérdése.

Egyszerű példa. Használtok egy olyan kifejezést hogy "ki nem érdemelt kedvesség"! Hát nekem halványlila elképzelésem sem volt hogy ez pontosan mit is jelent. Ez egy életidegen kifejezés a magyarban legalább is az ,mert nem használják.

2015. nov. 7. 10:11
 20/33 Kiss Éva Judit ***** válasza:

VIDRIPI-nek!

Azért nem írok nyíltan, mert senki ne szóljon abba a beszélgetésbe bele, amit ketten beszélünk. Amikor veled írogattam, olyan dolgokat írtál, aminek az igazsághoz nulla köze volt. Ezt nem kell nagydobra verni egy személynél, aki kérdez, mert félre lesz vezetve. Igaz, akit Jehova vonz, az feltehetőleg úgyis megtalálja őt. :-)

Téged sajnos legkevésbése, és tanácsaidat nem a Bibliából adod, hanem a saját elképzelésed szerint fogalmazod meg. Ez viszont nem egy Isten, egy hit egy keresztség. Nem vitatkozni szeretnék veled, és senkivel, és ha volt tanú az illető még beszélni sem vele:2János 1:11 Mert aki köszön neki, az részes annak gonosz cselekedeteiben.

Nos ez utóbbi csak személyes levelezés során tudható meg. Tőled nem kérdeztem, de már nem is érdekel, mert szórod azokat a spórákat, amik aztán gyomként kiírthatatlanok lesznek.

Mindenki maga döntse el, hogy Jehova tanúinak a szervezete igazat, vagy hamisat beszél, tanít, ír. Én meggyőződtem, és e szerint jó helyen vagyok, mert nem igaz az, hogy emberek hagyományait követem. Minden a Bibliában van. Köszönöm drága Jehovának, hogy vonzott és itt lehetek, és neki szolgálhatok.János 6:44 "Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt;.....

(János 6:65) Így ezt mondta még: „Ezért mondtam nektek: senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya megadja neki.”

2015. nov. 11. 06:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!