A keresztények hogyan viszonyulnak a hallowen ünnephez?
Jézus szerint az ilyen emberek által bevett hagyományok miatt áthágják sokan Isten törvényét, nem véletlen nevezi Tőrvény szegőknek ezeket az embereket
(Máté 15:3) 3 Így felelt nekik: „Hát az miért van, hogy ti is áthágjátok az Isten parancsolatát a hagyományotok miatt?
(Máté 15:7–9) . . .: 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”
Jézusnak nem az emberi hagyományok ellen volt panasza, hanem az volt a gondja, hogy az emberi hagyományok MIATT nem tartják az Isten rendeléseit meg.
(Máté 15:3) 3 Így felelt nekik: „Hát az miért van, hogy ti is áthágjátok az Isten parancsolatát a hagyományotok MIATT?
Ettől függetlenül ez a szervezett egy napra emlékezzünk a halott szerettünk földi emlékhelyénél nekem sem tetszik, de a Biblia szavának kiforgatása még inkább nem tetszik.
Szia!
Semmi közöm hozzá, hogy ki, milyen hagyományt ápol!
Magyarországon a halottak napja alkalmával emlékeznek az elhunyt hozzátartozókról. Ez nem jelenti azt, hogy az év bármely napján, bárki ne emlékezne meg a számára kedves elhunytakról. Emellett, aki azt gondolja, hogy egy gyertyagyújtás és megemlékezés mögött, bármiféle okkult praktika húzódik, annak az épelméjűsége erősen kérdőjeles.
# 23 Cukorborsó!
Halottak napja, ezt írtam, nem pedig mindenszenteket!
Figyelj és ne legyél zokni, mert van belőle elég!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!