Keresztények, ti hogyan viszonyultok a halloweenhez, megünneplitek, küzdtök ellene vagy egyszerűen nem foglalkoztok vele, de másoknál toleráljátok?
Nem foglalkozom vele, de másoknál tolerálom.
Úgy gondolok rá, mint egy program, ahol lehet ismerkedni és eltölteni az időt.
A természetközeli ősi -mondhatni "pogány" - ünnepeket a kereszténység kétféleképpen kezelte és kezeli: vagy saját ünneptet csinál belőle (téli napforduló, tavaszi napéjegyenlőség, nyári napforduló) vagy amennyiben annak szellemisége káros, az babonákon, hülyeségeken alapul - ilyen a halloween is - akkor nem építi be azt a keresztény kultikus körbe.
Küzdeni nem kell ellene, felesleges, egyrészt, mert a negatív propaganda is propaganda, msárészt pedig léynegtelen, mivel ezek nem valódi ünnepek, hanem csupán üzleti marháskodások, bizniszről szólnak, következésképpen ártalmatlanok, mivel spirituális tartalmuk nincsen, pontosabban a konzumidióta fogyasztók számára lényegtelen, azt se tudják, mi.
Éppen elég tennivalót ad, hogy a karácsony és a húsvét misztériumát kezelje, és a buta fogyasztótömegek, a tömegember agyába valamiféleképpen elplántálja a gondolatot, hogy ezek NEM a vásárlásról és a költekezésről szólnak, és ne a mammon templomában áldozzon ezen alkalmakkor.
Én keresztény vagyok, és nem különösebben szeretem a pogány ünnepeket.
A Halloween egyébként Amerikában nagy divat, ott tényleg nagy ügyet csinálnak belőle, kicsit olyan, mint a hálaadás.
Nekem van egy erősen hívő keresztény ismerősöm, kinek az unokái Németországban élnek. Ők is hisznek Istenben, de ennek ellenére mégis olyan fotókat küldtek idehaza magukról, amelyeken "félelmetes" holloween hangulatú tököt faragtak. Az ismerősöm hiába szereti a kint élő családját, ezeket a képeket egy az egyben kidobta. Szóval mindenki másképp áll hozzá, én azért ennél toleránsabb vagyok.
egy tiszta imádatot bemutató keresztény hasonlóan éli meg ahogy az századi tanítványok, és maga Jézus is.
nem folynak bele de nem lázongnak ellene, rá bízzák a Teremtőre.
Én Erdélyben lakom, és itt még nem honosodott meg ez a Halloween dolog (meg a Valentin-nap, meg az egyéb amerikai mizériák). Max néhány pláza van ímmel-ámmal feldíszítve ilyen töklámpás-pókhálós dolgokkal, de az átlagembert nem érdekli, itt nincs olyan, hogy beöltöznek és mennek cukrot koldulni, vagy mit is kell ilyenkor csinálni.
Vagyis nem ünnepeljük, nem foglalkozunk vele, nem küzdünk ellene. :)
Szerintem egyébként az angol tanárok kezdték terjeszteni, de nem csináltam semmilyen kutatást ezzel kapcsolatban.
Aztán meg a filmek és rátettek egy lapáttal. A fiatalok pedig szeretnek bulizni meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!