Keresztények! Ti mit gondoltok a muszlim bevándorlókról?
Azt, hogy ha alkalmazkodni képtelenek, legalább nem akarják, hogy mi alkalmazkodjunk hozzájuk.
Egyébként semmi. Emberek. Van ilyen is, meg olyan is: biztosan.
nekem az irgalmas szamaritánius esete jut eszembe. azok, akik Isten emberének hiszikmagukat, gyűlölködnek, és kirekesztenek. egy keresztény kontinens keresztény pártjainak keresztény vezetői elfelejtik, hogy mi a dolguk. olyanok segítenek, akiknek nem lenne kötelességük.
beindult a rostálás, amit Jézus a saját népén hajt végre.
"olyanok segítenek, akiknek nem lenne kötelességük."
Tehát szerinted nem kell segiteni azoknak akik nem keresztények? Ez a kersztényi hozzáálás? Gratulálok.
Én azt, hogy nagyon nagy baj van, nem tudom, mi lenne a megoldás (mert a bevándorlók sokan vannak, és nem tudom, hogyan tudnánk ellátni őket, segíteni rajtuk, ami minden embertársunk esetén kötelességünk). Azt gondolom, hogy a keresztény hit szerint az lenne a helyes, ha azon az áron is segítenénk a bevándorlóknak, hogy ezzel a saját boldogulásunkat nehezítjük vagy a saját előrejutásunkat kockáztatjuk. Nekünk nem magunkért kell aggódni, rólunk majd Isten gondoskodik.
Az pedig kifejezetten elszomorít, hogy a Magyar Katolikus Egyház nem áll ki a bevándorlók mellett olyan elszántsággal, amit én elvárnék. Nem tudom, mi lenne a megoldás, de egyrészt a sok okos egyházatya dugja össze a fejét és találja ki, másrészt meg szerintem helyes lenne minden mise végén elmondani egy Miatyánkot a bevándorlókért, ha ezen felül éppen nem is tudunk segíteni rajtuk. Lehet, hogy pesszimista vagyok, de az az érzésem, hogy az egyház azért lapított nagyon sokáig, mert nem akart a kormánnyal konfrontálódni és a mostanában szerzett privilégiumait elveszteni. Pedig az egyháznak is Istenre kéne bíznia magát, és nem lavírozni, hanem azt tenni, ami a helyes - a többit majd Isten elintézi.
én nem ezt mondtam.
a példázatban segített olyan, akinek nem lett volna kötelessége. ugyanis az első kettőnek kötelessége lett volna, a szamaritániusnak meg nem. én csak erre utaltam. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!