Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy keresztény anya megölheti-...

Egy keresztény anya megölheti-e a gyermekét az alábbi szituációban?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet: A cigány anya megismerkedik a kereszténységgel. Ennek megfelelően él, de gyógyíthatatlan betegsége van, hamarosan meghal és nem tudja majd felnevelni kisbabáját. Aki a putriban több mint valószínű, hogy a bűn útjára lép. (Nem rasszizmus, de szerintem jó példa.)

Namármost, ha megöli, akkor a gyerek a mennybe jut, ha nem akkor valószínűleg a pokolra (az anya szerint legalábbis biztos, és most ez számít, nem amit ti gondoltok).

2015. okt. 30. 09:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

De vajon buzdítja-e arra, hogy a halált válassza egy olyan eljárás helyett, amiről nem ír a biblia?

A tanúk az oltásokat is tíltották egy ideig, a sok hiszékeny simán bevette, hogy a biblia mondja, meg is haltak nem kevesn ezen ötletelés miatt.

Csak mondom, hogy az "ellen-köb" sokaknak segít meglátni, hogy miről beszél a biblia a vérrel kapcsolatban, és miről nem.

2015. okt. 30. 19:57
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sok kereszténytől kérdeztem már meg ezt, és mind azt mondta, hogy nem ölheti meg. Én megpróbáltam a ti szemszögetetekből nézni a dolgot, de mindig oda jutottam, hogy meg kell ölnie. Valószínűleg nem az a baj, hogy egyikünk teljesen hülye, csak mások azok az alapok, amiket feltétel nélkül elfogadunk (mondjuk én még a "gondolkodom, tehát vagyok"-ot sem fogadom el, csak praktikus okokból eszerint élek). Egyébként tényleg érdekes, hogy mennyire másképpen gondolkodtok pl. hozzám képest: egy átlag keresztény bírót nem zavar, hogy a Bibliában az van írva: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess" (Legalábbis én így tudom, de a példát mindenesetre értitek.) És félre értés ne essék, nem azt mondom hogy én gondolkozom jól, ti meg rosszul, egyszerűen csak más a kettő. Ja és csak hogy tiszta legyen: agnosztikus ateista vagyok.
2015. okt. 30. 21:49
 13/17 anonim ***** válasza:
Krisztus a tudatosság útját tanította az emberiségnek,hogy a lehetőségekhez képest mindig a legbölcsebb döntést hozzuk.És nem helyeselte a másik ember életének elvételét megoldásként,pedig ő aztán került extrém szituációkba...Az anya beadhatja egy otthonba a gyerekét pl.vagy jobb esetben gondos szülők örökbe fogadhatják.Szóval a gyilkosságnál biztos,hogy van jobb megoldás.
2015. okt. 31. 08:06
 14/17 anonim ***** válasza:
72%

Hát a felhozott példád marhára nem életszerű, de persze hogy nem teheti meg.

Te most tulajdonképpen az euthanázia kérdéskörét boncolgatod, ami tényleg fontos téma. A kereszténység nem támogatja semmilyen esetben, hogy a halál idejét előre hozzuk. De azt sem, hogy indokolatlanul kitoljuk.

2015. okt. 31. 10:46
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
Tehát te megölnéd. Akkor legyél te az a gyerek, akit fejben kivégeztél, kezd magaddal, mielőtt még más életét értéktelenebbnek tartod a sajátodnál.
2015. nov. 1. 10:35
 16/17 szp72 ***** válasza:
53%

Csak most kezdem megérteni a problémádat.

Ha egy anya valamilyen hülye kereszténytől valóban úgy értesült, hogy minden csecsemő automatikusan üdvözül és minden bűnöző automatikusan elkárhozik, de arról történetesen nem tájékoztatták, hogy ölni viszont bűn, a saját gyermeke esetében pedig még ez minősített gyilkosság is, akkor valóban az ő nagyon-nagyon beteges és téves lelkiismerete szerint kell cselekednie.

De ugye a példa annyira mesterséges és annyira sok hülye kell hozzá, hogy ilyen a valóságban nagyon ritka. De ha te fejedben ekkora hülyeség is megfordul, akkor valószínűleg ez is megtörténhet. A hülyeség sajnos létezik.

2015. nov. 1. 11:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Kedves 15. válaszadó! Mi a francot nem értesz azon, hogy agnosztikus ateisra?!
2015. nov. 2. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!