Ha már Németh Sándor nem lesz köztünk akkor ki lesz az utódja?
Nem piszkálódás miatt írom ki a kérdést.
De mint tudjuk Németh Sándor már nem fiatal és nem fogja a végtelenségig vezetni a Hit Gyülekezete nevű keresztény felekezetet. Mi lesz utána? Van már esetleg olyan aki utódja lehet, vagy még nincs semmi elképzelés erről?
Nos én nem jártam a Szent Pál akadémiára, de azt találtam a saját Bibliámban még a 90-es évek elején, hogy "A reménység pedig nem szégyenít meg, mert az Istennek szerelme (amit firtattál, azaz az agapé) kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Szellem által, Aki adatott nekünk." (Rm 5,5)
Ez két dolgot jelent a számomra:
1. Akinek van szeretet (agapé) a szívében, annak a Szent Szellem által van.
2. Akinek a Szent Szellem által nincs, annak sehogy sincs, bárhogy is nevezze azt, amije van.
Ha evvel vitád van, nem velem van vitád, hanem a Bibliával. Ha pedig a Bibliával van vitád, akkor Istennel van vitád. Ha Istennel van vitád, egy biztos, hogy ha van is benned agapé - miért ne lenne, ha a feltételeket betöltötted -, de nem szeretet szerint jársz.
Ha azt vitatod, hogy csak annak van köze a Szent Szellemhez, aki betöltekezett Szent Szellemmel, ez bizonyos kikötés mellett vállalható. Azt azonban nem hiszem el, hogy aki hosszú évek óta valóban megtért, de tudatosan távol tartja magát a Szent Szellemmel való betöltekezéstől, abban ha van is szeretet, ne mikroszkóppal kellene keresni. A szeretet elsősorban Isten felé nyilvánul meg, aminek a gyümölcse az engedelmesség, többek között. Ha valaki tartósan engedetlen Istennek, az bármit tehet az emberek között, nem az agapé vezérli. Nem mond mást Pál apostol sem az 1 Korinthus 13,3-ban. Száz-százötven éve még többségében abban hittek az emberek, hogy a Szent Szellemmel való betöltekezés bibliai módja ma már nem elérhető. Mivel hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni, az lett ennek a hitnek az eredménye, hogy akik újjászülettek, leélték az életüket úgy, hogy azt hihették, hogy minden elérhetőn túl vannak, ami a földi életet illeti. Ma azonban már régen más a helyzet, a Szent Szellem ugyanis a karizmatikusokhoz vezeti a szomjazókat, ráadásul a gyakorlat sem igazolja azt a Bibliától elrugaszkodott elméletet, amiben még akkor hittek, amikor a tények sem mondtak mást. Ma, aki tagadja a Szent Szellemmel való betöltekezést, az a tényeket tagadja. Aki nem megy a Szent Szellemmel, az vagy engedetlen, vagy nem szomjas. Jézus azonban a szomjazóknak ad az élet forrásából, és az éhezőket elégíti meg az igazsággal.
Jézus nem azt mondta, hogy a cselekedeteikről lehet az embereket azonosítani, hanem azt, hogy a gyümölcseikről. Ne haragudj, de egy légből kapott ember számomra nem lehet hiteles, mert sem a beszédeit nem hallottam, sem pedig a gyümölcseit nem láttam. Ezen kívül egy GYK-n nem várható el, hogy bárkinek is külön hitelt adjunk a beszédei alapján. Ezt én sem várom el, azért hivatkozom Bibliára, amikor hivatkozom. Az azonban elvárható, hogy ne minősítsenek valakit alanyi jogon rosszhiszeműnek, ha más a véleménye.
Háát kedves Asperrimus elolvastam okfejtésedet és nemigazán akarok vitázni, no nem azért, mert nem tudnék írásodra teológiai ellen-anyagot gyártani,inkább lustaságból nincs kedvem, azért egy dolog az mindig érdekes:
Valaki állít valamit és úgy fejezi be, h aki ezzel nem ért egyet, az a Bibliával,Istennel nem érte egyet.
Én ezen a gyerekkori eledelen már túl vagyok, valami keményebbe eledelre vágyom 30 év után
No még egy dolog, amikkel nem lehet mit kezdeni:
A Szent Szellem a karizmatikusokhoz vezeti a szomjazokat...ez most neked mit jelent? te honnét veszel ilyeneket? Én tényleg az ilyen dolgokat, véleménynyilvánításokat nem értem......vagy kezdjek el én is ilyen butaságokat írni, hogy mondjuk:
A Szent Szellem a karizmatikusokból kihozza a szomjazokat, aki ezzel nem ért egyet, az a Bibliával nem ért egyet...
Érted már? A vélemény, az agy, az ego, az emberi elme, lélek által megfogalmazott "kinyilatkoztatások" nem sokat érnek......
és mondom mindezt úgy, h jómagam is karizmatikus vagyok, betöltve a Szent Szellemmel. Csak egy dolgot megtanultam:
Figyelni és hallgatni
Figyelj Asperrimus szerintem fejezzük be, mert a bennem lévő Szellem háborog és jobb békességben lenni testvéreinkkel. Isten áldjon gazdagon.
ui: Mindannyian úton vagyunk.
A 3-as válaszoló vagyok.
"Egy kérdésem lenne még, a kenet, hogyan adódik át egy másik emberre? Közvetlenül Isten adja, vagy emberi közvetítéssel történik? És mit takar pontosan?"
Egy szóval:
A Hit Gyülekezetében emberivel.
Üdv: egy ex-hit gyülis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!