Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha már Németh Sándor nem lesz...

Ha már Németh Sándor nem lesz köztünk akkor ki lesz az utódja?

Figyelt kérdés

Nem piszkálódás miatt írom ki a kérdést.

De mint tudjuk Németh Sándor már nem fiatal és nem fogja a végtelenségig vezetni a Hit Gyülekezete nevű keresztény felekezetet. Mi lesz utána? Van már esetleg olyan aki utódja lehet, vagy még nincs semmi elképzelés erről?

2015. okt. 29. 20:41
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
van benned Agapé szeretet?
2015. nov. 2. 10:37
 12/28 anonim ***** válasza:

Ne akarj pusztan irott informacio alapjan sem megismerni sem itelgetni senkit, mert csak a fantaziadban kepzelsz el egy szemelyt, aki a valosagban teljesen mas lehet, es nagyot tevedhetsz. Nem latod a testbeszedet, a gesztusait, es nem hallod a hanghordozasat. Sok mindent belekepzelhetsz a mondanivalojaba ami nem biztos, hogy a valosagot tukrozi.

Egyetertek azzal, hogy a kenet emberrol-emberre szall. Ez nem kobe vesett szabaly, csak ez a leggyakoribb eset a bibliaban, nem pedig az onmegvalositas. Az utodnak szoros munkatarsi kapcsolata kell legyen a Sandorral. A Sandornak is volt egy "mestere", aki tanitotta, istapolta: Dereck Prince

2015. nov. 2. 13:29
 13/28 anonim ***** válasza:
Igazad van
2015. nov. 2. 13:41
 14/28 anonim ***** válasza:

Látom, nagyon foglalkoztat, hogy mi van velem, mi van bennem, bár a kérdéshez nem sokat szóltál. Nem nagyon vagyok vevő ilyen tipródó gondolatokra, hogy ki vagyok, miért vagyok, milyen vagyok, stb. Éppen eleget tépelődtem ezeken életemnek első harminc évében, ráadásul már tisztázódott számomra hosszú évekkel ezelőtt, és tisztában vagyok azzal, hogy Isten nélkül semmit nem ér az életem, és egész életemben Tőle függök, mint bárki más. Találkoztam Jézus Krisztussal, Aki megváltoztatta az életemet, de még mindig munkaterület vagyok a Számára. Van bennem szeretet, mivel vettem a Szent Szellem ajándékát, és ha nem tettem volna, ugyanúgy nem lenne bennem, ahogy senki másban sincs meg, aki nem vette a Szent Szellemet. Ez azonban nem mutatható meg az interneten keresztül, ráadásul utánozható, és ahhoz, hogy valakinél be tudjuk azonosítani a motívumait, ismerni kellene a szívének a tartalmát, arra azonban csak következtetni lehet a beszéde alapján. Ez azonban nem biztos fogódzó, ugyanis az ember el tudja rejteni a szívét modorosság és kulturáltság mögé. Azaz sok esetben csak nyomások között bukkan elő az ember szívének a tartalma, de akkor garantáltan az jön elő, pedig sokan gondolják azt, hogy nem az az igazi arcuk, pedig az.

Mindenki saját magáról ad számot első sorban, ezért indokolatlan az olyan fajta tolakodás, amelyik a másik fél motívumait kérdőjelezi meg. Nincs ember, aki meg tudná változtatni önmagát, ezért még ha rá is tudnál mutatni hiányosságokra bennem, vagy bárki másban, azt ugyanúgy csak Isten tudná megoldani, mintha önmagadban találtad volna.

2015. nov. 3. 12:56
 15/28 anonim ***** válasza:
Asperrimus! Keresztelő Jánosról írja a Biblia, hogy semmi csodát nem tett (Ján 10:41). Legalábbis az emberek nem tudtak róla...
2015. nov. 3. 20:59
 16/28 anonim ***** válasza:
Rendben, akkor tévedtem ebben. A többi azonban megáll.
2015. nov. 4. 20:12
 17/28 anonim ***** válasza:

Nem akarok egy "mocskoljuk Asperrimust" topicot indítani. Előre bocsátom. Csak az ilyen kijelentésekkel,véleménynílvánításokkal nem tudok mit kezdeni. Ezt írod:

"Van bennem szeretet, mivel vettem a Szent Szellem ajándékát, és ha nem tettem volna, ugyanúgy nem lenne bennem, ahogy senki másban sincs meg, aki nem vette a Szent Szellemet".

Szerinted ez megállja a helyét? Az nem tud szeretni, aki nem vette a Szent Szellemet?

Szegény jó öreg, Istenfélő baptista barátom jut eszembe ( aki nem vette a Szent Szellemet ), hogy járva a háború sújtotta övezeteket, prédikálván ez evangéliumot, szó szerint barlangokban, pincékben hálva stb stb.

Nem vette a Szent Szellemet, de mérhetetlen nagy benne a szeretet. Szóval a kettőnek lehet köze egymáshoz, de egyikből nem következik a másik.

Ismerek olyat, aki vette a Szent Szellemet, de hagyjuk hogy hol van benne a szeretet.

Én ezért mondom ( és még egyszer elnézést kérek Asperrimustól, ha támadásnak érzi ), hogy a teológiát, a véleményeket, az agyat, a lelki Isten-leképzéseket ki kell dobni a kukába.

2015. nov. 4. 20:34
 18/28 anonim ***** válasza:
Ez lehet, h nehéz eledel lesz, de a Szent Pál Akadémián eltöltött éveimnek egy haszna biztos volt, hogy egy életre megutáltam a teológiát, mert az lehet, hogy kivülről tudom a Bibliát és elszavalom a Krisztusi-zsoltároktól kezdve az Énekek énekét is, de ennek nincs semmi értelme. Az ott töltött évek rádöbenntetek arra, h semmit nem értek, és hogy ne függjek emeri véleményektől, emberek által kitalált teológiáktól, tanoktól.
2015. nov. 4. 20:37
 19/28 A kérdező kommentje:

Te a Szent Pál akadémián tanultál? Milyen volt ott összességében? Jó az az iskola?

Csak érdeklődöm, remélem ugye nem baj.

2015. nov. 5. 13:07
 20/28 anonim ***** válasza:

Nagyon alapos Igei ismeretet ad, kivülről fogod bújni a Bibliát...és elfogadod az ott lévő magyarázatokat ( et értsd úgy, ahoyg akarod . De ennyi...ettől nem elszel se több se kevesebb. Nem lesz ettől jobb a kapcsolatod Istennel sem emberekkel. Lexikális tudást kapsz és a végén rájössz, h a teológia az nagyon messze van Istentől. Én a vége előtt fél évvel már nem bírtam járni, tele volt a fejem.....

De ki így, ki úgy.....a puding próbája az evés. lehet, h más, mást mond

Mondjuk nekem furcsa volt, h mindenki puskázott, velem együtt .-)............csak én bevallom

2015. nov. 5. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!