Miért ilyenek a katolikus fiatalok?
Korábban azt hittem, hogy a katolikus fiatalok mennyire rendesek. Jó, én is az vagyok, de nem a szabályoknak élek, hanem a szeretetnek.
Sajnos sokban kellett csalódnom: nem annyira a szeretetet és a toleranciát alkalmazzák, hanem a szabályokat, beleértve az önmegtartóztatást. A Bibliát is felhasználják a szabályok bizonyítására
Bár hirdetik az alázatot, azt úgy teszik, hogy mindig gyengébb fél szenvedjen, és az legyen eltiporva.
És még a lányokról nem is beszéltem. Nem hiszem, hogy valaha is fogok még egyszer katolikus csajnak udvarolni. Beszélgetek velük, kérdezek, de máris rosszat sejtenek, és eldurvulnak...
Először is kérem ne kövezzetek meg a következő sorok miatt, kategorizálok, de ez mint tudjuk szubjektív...ez az én nézetem, tapasztalataim egyszerűsített változata.
Szóval: Nem tartom magam keményen vallásosnak, az értékrendem és az életem próbálom ugyanakkor néhány alapvető dolognak "megfeleltetni" = szeretet, család, megbocsájtás, racionalitás, őszinteség, kitartás...sorolhatnám...több kevesebb sikerrel, hiszen emberből vagyok...
Nagyon tisztelem azokat akik komolyan vesznek valamit, legyen az katolikus vallás, vagy egyéb..de..és itt jön a de...azokat a lányokat akik nagyon "strict ruled" vallásosak sajnos nem tudom elfogadni, szűk látókörűnek lenni a mai világban pedig nagy hiba. A Pápa is elmondta rengeteg nyilatkozatában (főleg a Párizsi merényletek után) , a Biblia útmutatás, az benne a legszebb, hogy a mondanivalóját lehet mindig az adott kor/korszaknak megfelelően értelmezni..de attól az alapvető értékei megmaradnak. Nem szabad beszűkülni, szemellenzőt hordani, nem szabad az 50 évvel ezelőtti értékrendet gyakorolni...félre ne értsen senki..nem arra gondolok, aki templomba jár, de a fél város átment rajt...nem. Arra, hogy meg kell találni az arany középutat..ma már a házasság előtt nincs szex téma nem működik...a házasság is kezd kimenni a divatból..de ezzel sincsen semmi baj..csak jól kell értelmezni/alkalmazni a dolgokat..2 ember házasság nélkül is szeretheti egymást, segítheti..jóban, rosszban stb.. A lényeg szerintem, hangsúlyozom szerintem! , hogy legyünk mértékletesek...se túl konzervatív, se túl szabados..:)
"A Pápa is elmondta rengeteg nyilatkozatában"
A Pápa és az összes pap mennyen el rendes munkát végezni és ne élősködjenek a becsületes munkából élőkön. A helyes életről szóló prédikációik pedig a tapasztalat teljes hiányában születnek. A Pápa soha nem volt résztvevője a hétköznapi ember életének. Semmi tapasztalata nincs arról, hogy miként él és élhet egy hétköznapi ember. És pont az ilyenek akarják nekem és neked megmondani, hogy milyen a helyes életút? Közük sincs hozzá, fogalmuk sincs arról, hogy egy ember miként tudja élni a hétköznapjait. Frász kapok amikor egy pap szájából hallom, hogy hogyan kell élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!