Hogy merheti egy hittantanár tagadni Jézus körülmetélését? Bibliai szövegrészlet-nem érdekli!
A lányok rihegnek röhögnek az órán, és sokat elmond róluk hogy alapvetően nem röhögtek mert lila gőzük nem volt arról mi az a körülmetélés egyáltalán.
A tanár meg őrjöng, szerinte egy gusztustalan pofátlan alak vagyok és ha nem órán lennénk pofán is vágna. Hogy merek ilyet állítani hogy Jézus meg körülmetélés.
És amikor Biblia kinyit és adott szövegrészletre rábökök akkor csak ennyi telik tőle: ne folytasd mert kiváglak. Hát nem folytattam és nem vágott ki-mentem magamtól.
Dilettáns barom. Megbukott
- a hit oktatójaként is
- és tanárként is
Ha lenne valami kozod az elethez, nem gondolkodnal ugy, hogy a tanar az "elado", es a diak a "vevo".
Khm. Ez a hasonlat Pokorni úrtól származik, tessék utánanézni a neten.És Pokorni úr az oktatás terén egy két dolgot letett az asztalra.
Azon megy hogy a tanár lenne a lámpa mely nélkül a szegény diák a sötétben tapogatózna, ezen csak röhögni lehet.
Hol éltek ti? Mikor? 1950-ben? Dinoszauruszok.
Kedves kerdezo,
Orulok neki, hogy te kepes vagy onalloan erdemleges, hasznosithato tudast szerezni az eletedben.
Szivbol remelem, hogy egy hasznos, es vezeto tagja leszel a tarsadalomnak a jovoben, nem pedig egy bekepzelt ostoba segfej, mint aminek most tunsz. A jovo, es az emberiseg erdekeben, remelem, hogy neked van igazad.
Viszont, a "jo tanar" dologban egyetertek.
Leszamitva, hogy a jo tanar: draga. Es ritka.
Hol éltek ti? Mikor? 1950-ben? Dinoszauruszok.
van egy mondás,senki sem tanul az anya hasában,és szerintem ez így is lesz még akár 3000-ben is.
de ezért vannak az oktatók,a (tanárok).
ha nem tanulunk akkor csak egy tudatlan sötétben tapogatózóak maradunk.
és elhiheted hogy én sem a Dinoszauruszok korából származom D.
Nézd, egy koedukált csoportos hittan órán nem olyan fontos kérdés ezt feszegetni, de persze ha a tanár ismerte volna nem csak az Új- hanem az Ószövetséget is, akkor teljesen természetesen válaszolta volna meg a kérdésedet. Szerintem se jó tanár, ha ettől kiakadt.
Amúgy nem tudom milyen idősek vagytok, de anatómiailag ha jól csalódom akkor ez a dolog hetedikes biológia, embertan, az ember szaporító szervrendszere és nagyon apró betűvel a rendellenességek és azok kezelése. Szóval a keresztény kultúrkörben nem a legfontosabb hitéletbéli kérdés.
"Ki vagy te a pápai Szent Kongregáció talán hogy megmondod, mi a keresztény ünnep és mi nem? "
Talán pontosabb lenne úgy fogalmaznod, hogy katolikus ünnepről van szó. A legtöbb keresztény egyház ugyanis nem tartja ezt az ünnepet ;)
Azon csodálkozok, hogy meglepődsz, hogy rk hitoktatónak hiába idézel a Bibliából. Szerinted miért irtották tűzzel-vassal a Biblia-fordítókat/fordításokat, Biblia-tulajdonosokat annak idején? Nagyon sok olyan dolgot találsz a Bibliában, amit a katolikus egyház nem úgy gyakorol, ahogyan feketén-fehéren le van írva, mert nekik a hagyományok és a pápai kinyilatkoztatások többet jelentenek. A női papság nem tartozik ebbe a körbe, a Biblia egyértelműen férfi egyházi elöljárókról/papokról beszél, ennek nyugodtan utánanézhetsz. De pl. a cölibátusnak nincs Bibliai alapja, hiszen Pál egyértelműen mondja, hogy a "püspök" "egyfeleségű férfi" legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!