Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy merheti egy hittantanár...

Hogy merheti egy hittantanár tagadni Jézus körülmetélését? Bibliai szövegrészlet-nem érdekli!

Figyelt kérdés

A lányok rihegnek röhögnek az órán, és sokat elmond róluk hogy alapvetően nem röhögtek mert lila gőzük nem volt arról mi az a körülmetélés egyáltalán.

A tanár meg őrjöng, szerinte egy gusztustalan pofátlan alak vagyok és ha nem órán lennénk pofán is vágna. Hogy merek ilyet állítani hogy Jézus meg körülmetélés.

És amikor Biblia kinyit és adott szövegrészletre rábökök akkor csak ennyi telik tőle: ne folytasd mert kiváglak. Hát nem folytattam és nem vágott ki-mentem magamtól.

Dilettáns barom. Megbukott

- a hit oktatójaként is

- és tanárként is

2015. okt. 26. 17:19
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen stílusért akárhol a világban - utcán, közlekedési eszközön, kocsmában, színházban, koncerten - kérdés nélkül ütni szoktak, és akkor a tanár a szutyok, mert nem tudja hogy kezelni az izgága pXcsfej kis diákot, aki rohadt nagy pofával ágál annak a tudatában, hogy úgysem lehet rendreutasítani. A hetes buszon viszont, ahol tudod, hogy akármikor kaphatsz egy rohadt nagy taslit, már lapítasz, mint szar a fűben.

Ha én lettem volna az a tanár, baseballütővel térítettelek volna jobb belátásra. Na mondjuk ezért se vagyok tanár, amiért ezúton is hálás lehetsz.

2015. okt. 26. 22:23
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, lesz körülötted olyan idomár, aki majd megnevel. Valahol, valamikor. Mert nem ártana!
2015. okt. 26. 22:28
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Ékes példáját látjuk annak, mikor a szülő azért íratja be hittanra a gyereket, hogy majd ott helyette megneveljék. Nem egy ilyen van. Aztán ha "nem sikerül", akkor a tanár a hibás. Pedig sajnos ez nem így megy.
2015. okt. 26. 22:48
 24/38 Jézus szolgája ***** válasza:
100%

igen igazad van abban hogy Jézust körülmetélték és zsidó származású volt.

de ha a tanárt megalázod és főleg a diákok előtt,ne csodálkozz hogy kiakar vágni a teremből.

meglehet bármit beszélni tisztelettel és négy szemközt is.

nagyképűség nélkül,és nem pedig csak azért hogy megalázhassam.

azt tanuld meg ha nem adc tiszteletet te sem fogsz kapni.

2015. okt. 27. 07:17
 25/38 A kérdező kommentje:

azt tanuld meg ha nem adc tiszteletet te sem fogsz kapni.

Ott a bibi hogy van ember akinek a tisztelete nekem semmit se jelent így nem érdekel kapom-e.

És hidd el: van akivel nem így beszélek ám. De az az illető ki is érdemelte (pozitív értelmben).

2015. okt. 27. 08:55
 26/38 A kérdező kommentje:

meglehet bármit beszélni tisztelettel és négy szemközt is.

Egy vallás-tematikájú oktatáson egy vallási kérdést miért is kéne négyszemközt megbeszélni? Miért, talán titok? Talán kínos? Talán nem tartozik másra? Egyik se. Akkor miért is kéne négyszemközt?

2015. okt. 27. 08:57
 27/38 Jézus szolgája ***** válasza:

Ott a bibi hogy van ember akinek a tisztelete nekem semmit se jelent.

de attól még azok az emberek is tiszteletet érdemelnek,bár te látom még önfejű vagy és gőgös (de ezt neved sértésnek)!.

ez talán még csak azért van mert még fiatal és éretlen vagy.

de ettől még neked is kijár a tisztelet,mint minden embernek.

Egy vallás-tematikájú oktatáson egy vallási kérdést miért is kéne négyszemközt megbeszélni? Miért, talán titok? Talán kínos? Talán nem tartozik másra? Egyik se. Akkor miért is kéne négyszemközt?.

ez azért függ az adott szituációtól is.

itt pld a tanárt nem csak kioktatni akarod hanem lenézetni a tanulói ellőt.

oké megjegyezted a véleményed neki,ezzel nincs is semmi baj.

de nem mindenki ellőt kéne minden áron lejáratni,rombolni a tekintélyét.

szerintem ha kérnéd megbeszélné veled külön hogy mi az oka amiért így vélekedik.

és érvelhettek egymásnak kínos szituáció nélkül is.

s ha nem érti meg? akkor mi van? semmi.

de legalább fogja látni hogy volt benned annyi tisztelet hogy nem a diákjai ellőt akarod öt alázni.

tudod a felvilágosítás és a kioktatásos megalázás közt nagy különbség van.

2015. okt. 27. 11:10
 28/38 A kérdező kommentje:

rombolni a tekintélyét.

Hát erre csak annyit, a témáz zárva: van olyan pedagógus akinek nincs tekintélye amit rombolni lehetne. Ő is ilyen.

2015. okt. 27. 12:47
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kerdezo,

az a baj, hogy vagy ostoba vagy, vagy tudatlan.

Ha lenne valami kozod az elethez, nem gondolkodnal ugy, hogy a tanar az "elado", es a diak a "vevo".

Teljesen fuggetlenul attol, hogy annyi penzert amenyit a tanarok keresnek, nem lehet jo szakembert fogadni,

a tanar-diak viszony inkabb olyan, mint az aramszolgatato-fogyaszto viszony.

Ha a tanulo nem akar tudast vetelezni a tanartol, megteheti, de akkor sotetben marad. Lehet lazadozni, meg kritizalni, jogosan, vagy jogtalanul, de az a helyzet, hogy minden esetben a tanulo veszit.

2015. okt. 27. 13:06
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Ékes példája vagy kérdező annak, hogy a tanulók csak a jogaikat ismerik, a kötelességüket nem. Márpedig neked kötelességed tisztelni a tanárt és jogod van kussolni.
2015. okt. 27. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!