Ha Isten a hetedik napon megnyugodott a munkáitól, hogyan munkálkodik jelenleg is?
János 5:17
Ő azonban így válaszolt nekik: „Az én Atyám mindmostanáig folyton munkálkodik, és én is folyton munkálkodom.”
Ha például szombaton pihensz,akkor már soha többet nem dolgozol utána?
Ne haragudj,de értelmetlen a kérdésed!
nos, eggyikőtök sem tudja, hogy hátravan még egy sabbatnapi nyugalom Isten népe számára?
ez még a tanúk tanítása szerint előttünk áll.
a hitehagyás már eljött: Isten nevét miattatok káromolják a nemzetek.
Ez a pontatlan kérdés. Ugyanis az idézet így hangzik:
"...megszűnék a hetedik napon minden munkájától, a melyet alkotott vala..:"
AMELYET ALKOTOTT VALA...
Tehát a teremtési munkálatokból pihent meg, kvázi befejezte. Az Atya munkálkodik, hála neki, mert ha nem tenné, nem létezne semmi sem, úgy gondolom. :)
kedves 7-es köszönöm a válaszodat, hasonlóra gondoltam.
Szerinted mire gondolt Jézus amikor a János 5:17-ben leírtakat mondta?
"Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom."
Ne haragudj, de nem értem a kérdésedet. Az Atyja munkálkodik, ezért ő is munkálkodik. Ennek az előzményét elolvashatjuk, ugye a szombat napra van kihegyezve. Jézus a szombattól függetlenül gyógyított, szabadított, stb. Nem volt mit ezen érteni. A héberek ezen azt értették, hogy letojja a szombat napot, holott Jézus többször kijelentette, hogy szó sincs erről, ő sem tojja le jobban, mint ő maguk, lásd körülmetélés, kútba esett jószág, stb. Mi mást értünk ez alatt, mert itt nem fizikai, illetve kenyérkereseti munkáról van szó, hanem megtartó munkáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!