Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy beszélhetnek így egymás...

Hogy beszélhetnek így egymás között Jehova tanúi? "Te is igazságban születtél? " "Ismered már az igazságot? "

Figyelt kérdés
Képmutatónak tartom ezt a hozzáállást. Főleg, akik az "igazságban születtek", érdemnek gondolják, hogy nem ismernek más megközelítést. Pl.: Más vallást, esetleg a tudományt valamilyen szinten. Így elég nehéz megismerni a világot. Jöhetnek a Tanúk saját véleményei, lehetőleg biblia idézetek nélkül.

2015. okt. 22. 09:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

nem, jól írtad, a bibliában abaddon van.

a jelenések könyvében van róla szó, a sáskákról, akik 4 hónapig kínozzák az embereket, és egy király van felettük, abaddon a mélység angyala. érdemes elolvasnod.

a tanúk szervezete elősször sátánnal azonosította ezt az angyalt, de aztán azt mondták, hogy Jézus az, mert szerintük nálla van a mélység kulcsa, ezért ez Jézus.

mindenki más sátánnal azonosítja azt a személyt, akit ők saját bevallásuk szerint királyukként fogadnak el.

2015. okt. 22. 16:50
 12/22 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Képmutatónak tartom ezt a hozzáállást"

Miért lenne képmutatás valaki hitének meggyőződése? Mármint, hogy abban hisz,hogy ő tudja az igazságot Isten Szavából? Inkább hitetlenség lenne, ha valaki nem hinne ebben, nem? Mert akkor min alapul a hite? (Héberek/Zsidók 11:1)

"Főleg, akik az "igazságban születtek", érdemnek gondolják, hogy nem ismernek más megközelítést"

Vélemény. A tiéd. Persze "érdem" megismerni Isten Szavát, ezzel mi a gond?

Az igaz a legtöbb Tanú-társamra, hogy a hitük/meggyőződésük szerint az "igazságot" tudják, tehát miért kellene másfelé - a hamisság felé - tudakozódni? Aki megteszi, mint én is, aki tanumányozom a keresztény teolőgiát, az is "látja" a névleges kereszténység hamis tanításait.

"Más vallást, esetleg a tudományt valamilyen szinten"

Tanulmányozzuk, nem is kisiskolás szinten. Javaslom a Tanúk által kiadott Ébredjetek folyóiratot. Esetleg olvasd...

2015. okt. 31. 19:37
 13/22 A kérdező kommentje:

"Miért lenne képmutatás valaki hitének meggyőződése? Mármint, hogy abban hisz,hogy ő tudja az igazságot Isten Szavából? "

Bibliából idézgetsz, de nem veszed figyelembe, hogy ő csak számodra/számotokra az igaz Isten. Van, akinek lehetősége sincs megismerni a kereszténységet. Aki gyerekkora óta az iszlámban nő fel, neki az az igazság esélye sincs megismerni mást. Ugyanúgy nálatok, aki ebben nő fel nem ismer mást.

"Az igaz a legtöbb Tanú-társamra, hogy a hitük/meggyőződésük szerint az "igazságot" tudják, tehát miért kellene másfelé - a hamisság felé - tudakozódni?"

Csak szerintetek ez az igazság. 150 éves vallás kb. annyira igaz mint a mormon vallás.

"Tanulmányozzuk, nem is kisiskolás szinten. Javaslom a Tanúk által kiadott Ébredjetek folyóiratot. Esetleg olvasd... "

ÓÓ. Természetesen olvastam az Ébredjetek folyóiratot. Sőt a Tanúk által kiadott "Élet – Hogyan Jött Létre? Evolúció Vagy Teremtés Útján?" is olvastam. Igaz ez nem kisiskolás szint, ez óvodás szint. Egy érv van az evolúció ellen, kerestek egy bonyolult szervet, pl.: szem, E.coli ostora vagy szárny. Elmondjátok viszonylag korrektül, hogy működik és a végén felteszitek a kérdést az olvasónak: "Nos kedves olvasó el tudja képzelni, hogy a véletlen folytán kialakulhatna egy ilyen bonyolult szerv? Ugye nem? Tehát Isten hozta létre."

Több bökkenő van ezzel:

1. Nem értitek az evolúció folyamatát. A mutáció az, ami véletlen folyamat a természetes szelekció nem. Szívesen adnék linkeket, ahol elmagyarázzák ezt és össze lehetne vetni a tiétekkel.

2. Evolúciót vizsgáló tudósoktól elvárjátok, hogy minden fosszíliát szerezzenek meg, amiket lehetetlen mert nem minden élőlény maradt fenn. De ti nem mutattok semmilyen tudományos bizonyítékot az intelligens tervezettségre (Az nem bizonyíték, hogy nem értitek, hogy alakultak ki szervek. Az a személyes tudás hiánya legfeljebb).

Rengeteg ferdítés van ezekben a kiadványokban, egy példát mondok: Dawkins: Önző gén című könyvéből idéztek, amikor azt mondja Dawkins, hogy úgy is lehet olvasni egy könyvet, mint egy sci-fit. Ezt úgy fordítjátok ki, mintha Dawkins se venné komolyan a saját elméletét. De ha összefüggésében néznétek a könyvet rájönnétek, hogy ezt nem így gondolta. Csak arra célzott ezzel, hogy annyira érdekes ez az egész folyamat.

Az a legrosszabb, hogy esélytelen meggyőzni titeket. De nem is baj, egy felnőtt ember abban hisz amiben akar. De azt nem szabadna hagyni, hogy egy gyerek úgy nevelkedjen, hogy el van zárva a nem tanúktól(világiaktól).

2015. okt. 31. 23:35
 14/22 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Van, akinek lehetősége sincs megismerni a kereszténységet."

Lehet. Igazad van. De ez kifelé vád? A Tanúk felé? Hiszen mi mindent megteszünk az iszlám embertársaink elérésére is az evangéliummal (jó hírrel)

"Aki gyerekkora óta az iszlámban nő fel, neki az az igazság esélye sincs megismerni mást"

Miért ne lenne esélye? Talán Jézus urunk nem azért adott parancsot a világméretű evangélizálásra? (Máté 28:19,20)

"Ugyanúgy nálatok, aki ebben nő fel nem ismer mást."

Nekem ne mond, mert ebben nőttem fel. Ez egyéni döntés dolga. Talán nem olvastad el, mit írtam? "Aki megteszi, mint én is..."

"Csak szerintetek ez az igazság. 150 éves vallás kb. annyira igaz mint a mormon vallás. "

Erre csak azt tudom tanácsolni, hogy vizsgáld meg a dolgokat. Természetesen senki sem várja el senkitől, hogy elfogadjon dolgokat (higgyen benne) vizsgálódás (tanulás/utánna nézés) nélkül. Tedd te is azt, és az alapos vizsgálódás után mondj véleményt.

"Nem értitek az evolúció folyamatát"

Te érted? Hiszen a tudósok se értik. Az egész fikció. Vagy netalán neked van bizonyítékod rá? Ugye, higy nincs.

"Az a legrosszabb, hogy esélytelen meggyőzni titeket"

Hát kamuval -evolúció - nem is. Talán lecseréljük a mindenható Teremtőt a vak véletlen zagyvaságért? Erre te nem tudsz érdemben tényeket hozni, de a Dawkins-féle tudósaid se.

"De azt nem szabadna hagyni, hogy egy gyerek úgy nevelkedjen, hogy el van zárva a nem tanúktól(világiaktól)."

Nincs elzárva senki, nyugi. Honnan veszed? Mondom, saját példám, fentebb...

2015. nov. 1. 10:43
 15/22 A kérdező kommentje:

"Te érted? Hiszen a tudósok se értik. Az egész fikció. Vagy netalán neked van bizonyítékod rá? Ugye, higy nincs."

Ez a legnagyobb hülyeség, amit hallottam. Igen, értem az evolúciót és igen a tudósok is értik. Bizonyítékokkal alá van támasztva. De teljesen feleslegesen mondom neked. Nem hiszed el jó, te döntésed. Szerencsére nem vagytok túl nagy egyház, hogy ezzel a lelki vírussal nagyon megfertőznétek az emberiséget. 10 millió, még létszámra is mint a mormonok :).

2015. nov. 1. 11:39
 16/22 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Ez a legnagyobb hülyeség, amit hallottam. Igen, értem az evolúciót és igen a tudósok is értik. Bizonyítékokkal alá van támasztva"

Tényleg? Ilyen buta/tanulatlan vagyol? Hol a bizonyíték? Az evolúciós meséidben, amiben hiszel? Nem zavar, hogy semmilyen tudomány nem támasztja alá?

2015. nov. 1. 13:23
 17/22 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Ez a legnagyobb hülyeség, amit hallottam. Igen, értem az evolúciót és igen a tudósok is értik. Bizonyítékokkal alá van támasztva"

Semmilyen állítólagos "bizonyíték" nincs az evolúciós marhaságod mellett... Inkább tanulj...

Isten áldjon! :)

2015. nov. 1. 13:35
 18/22 A kérdező kommentje:

Jehova áldjon, akartad mondani. :)

Mit tudsz felhozni az evolúció ellen, azon kívül, hogy ez túl bonyolult nem tudom elképzelni? Szerintem semmit. Semmi bizonyíték nincs az intelligens tervezettségre.

Tessék egy kis kezdő anyag az evolúcióhoz:

[link]

[link]

Ne csak azt olvasd, amit a Tanúk mondanak. Tudod mi a nagy különbség a Tanúk és köztünk ateisták között? Hogy mi mindig feltesszük a kérdést mi van ha nem nekünk van igazunk és utánanézünk a dolgoknak. Ti meg biztosak vagytok az igazatokban.

2015. nov. 1. 14:38
 19/22 Tantételbeli ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Mit tudsz felhozni az evolúció ellen, azon kívül, hogy ez túl bonyolult nem tudom elképzelni? Szerintem semmit"

Véleményed. Buta, tudatlan véleményed, már bocsesz.. Ezért nem is haragszok rád.. Istenhívőként én megvizsgáltam a tényeket , te meg - szerntem nem.

"Ne csak azt olvasd, amit a Tanúk mondanak. Tudod mi a nagy különbség a Tanúk és köztünk ateisták között? Hogy mi mindig feltesszük a kérdést mi van ha nem nekünk van igazunk és utánanézünk a dolgoknak"

Biztosíthatlak, hogy nem csak azt olvasom,barátom, és mégis hiszek a TEREMTŐ Istenben, kérlek, ezt fogadd el...

2015. nov. 1. 15:18
 20/22 A kérdező kommentje:

"Véleményed. Buta, tudatlan véleményed, már bocsesz.. Ezért nem is haragszok rád.. Istenhívőként én megvizsgáltam a tényeket , te meg - szerntem nem"

Ez a saját véleményed. Innentől felesleges a vita, mivel személyeskedsz és nem reflektálsz az evolúcióval kapcsolatos linkjeimre. Szerencsére a tudományos tények még igazak, akkor is ha senki nem hinne bennük.

"Biztosíthatlak, hogy nem csak azt olvasom,barátom, és mégis hiszek a TEREMTŐ Istenben, kérlek, ezt fogadd el..."

Abban hiszel amiben akarsz. Várd csak az újvilágot, áldozd fel az EGYETLEN életedet, hogy ott majd jobb lesz minden. Te döntésed.

2015. nov. 1. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!