Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudok kilépni a római...

Hogy tudok kilépni a római katolikus egyházból?

Figyelt kérdés

2015. okt. 21. 23:19
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
61%
Nem kell kilépni, csak ne hallgass a fanatikusokra, azaz akik csak a szabályoknak élnek, és a szeretetet semmibe veszik.
2015. okt. 27. 15:41
 32/35 anonim ***** válasza:
64%

Amugy igaz valoban kikell lépni a nagy törtenelmi egyhazakbol

Mer hamisak es akkor még tömören fogalmaztam

hanem amit Jézus mondott:keressétek először az Isten országát

"Keressetek és találtok"szoval keresni kell egy jo gyülekezetet

ahol hiteles a tanitás!!hála az Urnak ismerek egyet:))

2015. nov. 5. 10:18
 33/35 A kérdező kommentje:
nem szeretnék átmenni sehova :)
2015. nov. 5. 11:15
 34/35 anonim ***** válasza:
43%

Elképesztő, hogy milyen tudatlanság van az átlag szavazópolgárok soraiban az egyházak finanszírozását illetően. Itt többen bekeverik a dolgokat, és olyan dolgokra hivatkoznak, amik Magyarországon törvényileg nincsenek is életben.

Pl. ott van Németország. Ott van az, amire itt többen hivatkoznak, hogy az adódból levonják és odaadják annak az egyháznak, ahová papíron tartozol. Magyarországon nem ez van: az egyházak finanszírozása azért van, mert közfeladatokat látnak el és ezeket támogatják. Ez nem függ a létszámtól. A létszám az adó 1%-oknál számít, de ott meg nem nézik azt, hogy ki van megkeresztelve és ki nincs. Annak az egyháznak adod (vagy nem adod, mert nem kötelező), ahova akarod.

2015. nov. 5. 18:00
 35/35 anonim ***** válasza:
Tudod elmesélek neked most egy történetet, te, aki éppen ki akarsz lépni, mert csalódtál és úgy érzed, hogy meg kell mártóznod azokban a dolgokban, melyeket isten és a feljebbvalók nem tudnak enked megadni, valószínű, hogy úgy érzed valamiben korlátozva vagy, egy fejesugrás a tudás és a tapasztalás között, amit az isten, a te istened biztsoan díjazni fog. Én egyszer, nagyon régen tartoztam egy társasgához, hívő ekresztények és ateisták voltak ott vegyesen, és a nagyobbak zöme, akik úgy döntöttek leugrott egy hídról, bele a békészentadnrási folyóba, szerintem nem a Körös van ott, aholis mindne hívő mosolygott, hogy miért nem ugrok bele én is békésszentandráson, miért megyek mosogatni.én azért nem ugrottam bele, mert féltem, mert nem tudok igazán jól úszni, mentem mosogatni, sokan, a hívők közül is beugrottak, jókat mosolyogtak, hogy lám-lám Békésszentandráson meg akarják alázni a hívőket, holott nem is erről volt szó, csupán csak bátorságpróbáról, irtó hülyén éreztem magam, hogy én vagyok egyedül, aki nem ugrik, és leginkább, hogy rólam nem készülhet kép, és a legmegalázóbb az volt, hogy a beugrós kép, a barátnőmről abba a képkeretbe került a polcán, melyiket én adtam neki, egy gyönyörű képzőművész képekerete. Azóta nem is vagyunk már barátok, de emiatt a türténet miatt.
2016. jan. 6. 23:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!