Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudok kilépni a római...

Hogy tudok kilépni a római katolikus egyházból?

Figyelt kérdés

2015. okt. 21. 23:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

"Isten könyve a Biblia, amit maga a Jóisten sugallt/közvetített az embereknek"

- ihletett mű, és mint minden ihlet Istentől jön.

" és miért ne akadnék ki rajta, amikor azt mondja ha nem szűz a lány, akit feleségül adnak, akkor meg kell ölni stb. "

-stb.stb - ezt hol mondja??? (ha személyes az aggódásod, ne félj,ne aggódj)

És tegyél különbséget légyszíves az Ószövetség(ÓSZ) és az Újszövetség(ÚSZ) között: más-más vallás épül rá :))

Vedd olybá, hogy az ÓSZ-et felülírta az ÚSZ.

Az ÓSZ-ben 613 törvény volt. Mikor Krisztustól kérdezték akkor melyik a legfontosabb: szeretni I-t az embereket és magunkat- Egy és mégis három :) Ennyi elég is.

Őt halálra kínozták zsidó vallási vezetők, mert nem tartotta be a 613 törvényt: "szombaton gyógyított"

Ahogy Ady gyönyörű versében írja: csak ennyit kéne tenni,"Imádni az Istent / És egymást szeretni"

- ez a kereszténység üzenete:

"Óh de nagy boldogság

Szállna a világra.

Ez a gyarló ember

Ember lenne újra,

Talizmánja lenne

A szomorú útra.

Golgotha nem volna

Ez a földi élet,

Egy erő hatná át

A nagy mindenséget,

Nem volna más vallás,

Nem volna csak ennyi:

Imádni az Istent

És egymást szeretni…"

*

"Vagy vegyük ki a nem tetsző részeket és szelektáljunk? "

Sorry, de igen. Úgy gondolom, hogy azt kell olvasnom, amiben érzem, hogy a szellemi-lelki utamat segíti. (Szent János, Jézus legkedvesebb tanítványának evangéliuma és levelei nekem elég. Ha egész pontos és őszinte akarok lenni, elég a Logosz himnusz - a Prológus. Végül a halál pillanatában, pedig már semmi sem kell. Addig fel kell készülni, ott már nem lehet "puskázni":))

*

"Te hogy élted meg személyesen istent?"

Ez túl hosszú ide a gyakorira.

*

"Imádkozz értem, én majd gondolkozom helyetted :)"

Kösszentyű!

Elég sokat gondolkodtam, míg ezeket írtam, de nem fájt:D:D

*

"Nem képesek az emberek felfogni, hogy történnek véletlenek és a hihetetlen eseményeket egy természetfeletti lénynek tulajdonítják. Mintázat kereső állatok vagyunk, ezért látjuk meg Jézust egy pirítóson, vagy a Marson Buddhát."

Ennek a szövegednek most minden egyes kifejezését pontosan meg lehet cáfolni, de szintén hosszú, és nem tudom most megtenni. Valamint tudni kellene kb mennyi idős vagy - mert aszerint kellene elmondani. Röviden:

Isten nem lény. Egyik vallásban sem.

Az ember meg nem állat. Az állat nem tud szavakkal beszélni és gondolkodni - ez nagyon fontos, ha a későbbiekben még gondolkodsz még ezeken (és nem vettem el a kedved teljesen): mert az embernek Logosza van.

"a Marson Buddhát."

Nem. Buddha sem lény,mint ahogy a többi világvallásban sem lény az Abszolútum (volt Sakjamuni a történelmi Buddha) de a Buddha-tudatállapot - az amit tanított, hogy kell elérni azt.

2015. okt. 22. 21:05
 22/35 anonim ***** válasza:
62%
Figyelj! Ha alapból nem hiszel Istenben, nem fogadod el Jézust személyes megváltódnak, akkor egyirányú jegyet vettél a pokolba. De megkétdezhetem, hogy miért szeretnél kilépni? Ártott neked valamit Jézus? Megértem, hogy a templomba járást mellőzöd, de ettől még nem kellene Isten ellen fordulnod :) Hiszen ha hiszel benne, akkor ez megbocsátható "hiba" ;) Csak hinned kell benne és próbálj meg emberhez méltó életet élni :)
2015. okt. 25. 21:51
 23/35 A kérdező kommentje:

Akkor az 5 milliárd ember rajtam kívül, aki szintén nem katolikus is megy egyenesen a pokolba? Örök szenvedés az emberiség nagy részének egy jóságos istentől?

Nem ártott nekem Jézus, csupán nem gondolom, hogy Isten fia lenne.

2015. okt. 26. 00:00
 24/35 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Én a hisztit nem értem kérdező a részedről. Ateista vagy, vagyis nem hiszed, hogy Isten létezik. Így számodra a szentelt víz, amivel megkereszteltek, nem jelent többet, mint egyszerű csapvíz. Amivel anyád szintén a beleegyezésed nélkül naponta megfürdetett. Akkor mire fel ez a háborgás?
2015. okt. 26. 09:20
 25/35 anonim ***** válasza:
76%

Például azért, mert az adóm a megkérdezésem nélkül megy az egyháznak. Nem - nem csak az 1%

És nem is ellenőrzik, hogy mire költik.

Vagy pl. azért, mert beleszólnak az életembe. Ha az utóbbi 100 évben nem lett volna egyház, akkor ma nem létezne cukorbeteg, szívbeteg, kopasz, fogatlan vagy nyomorék ember.

Ezeket ugyanis már gyógyítani lehetne.

2015. okt. 26. 09:23
 26/35 anonim ***** válasza:

"Akkor az 5 milliárd ember rajtam kívül, aki szintén nem katolikus is megy egyenesen a pokolba?"

Nem így van. Pont a katolikus egyház az (meg az ortodox) amelyik azt tanítja, hogy azok is üdvözülhetnek, akik nem tagjai az egyháznak. Persze ők is csak bizonyos feltételeket teljesítve juthatnak a mennybe.

A protestáns egyházak mondják azt ki kerekperec, hogy csak a hívők üdvözülhetnek, a nem hívők elkárhoznak.

2015. okt. 26. 10:11
 27/35 Andizsuzsi ***** válasza:
52%

"Ha az utóbbi 100 évben nem lett volna egyház, akkor ma nem létezne cukorbeteg, szívbeteg, kopasz, fogatlan vagy nyomorék ember."

Mi van???

2015. okt. 26. 10:21
 28/35 anonim ***** válasza:
most mit értetlenkedsz, Andizsuzsi - ha nem lenne egyház, vallás, már rég örök(ökör)élet lenne itt mindenkinek :D:D
2015. okt. 26. 10:23
 29/35 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, hallottál-e már az őssejtkutatásról.

Ha ezt nem fékezné az egyház minden erejével, már nem itt tartana. Így is nagyon eredményes - de ha hagyták volna, hogy tényleg kutassanak benne, már napi módszer lenne.

Ja, csak szólok: a MAGZATI őssejtek működnek igazán jól. A többi csak szükségmegoldás.

2015. okt. 26. 10:35
 30/35 Brain Storming ***** válasza:
75%

Valaki írta itt, hogy ha nem akarsz keresztény lenni, akkor nem vagy az. Már megbocs, de akkor mi alapján mondhatjuk vkiről, h keresztény? Merthogy a hazai, meg minden keresztény egyház a hívők nagy számára, tömegére hivatkozva veszi fel a hatalmas állami támogatásokat, amiket a nem keresztény hívők tömegeinek adójából fizetnek.

Szóval az egyház azért keresztel, hogy majd később legyen alapja a támogatásokat követelni - ez mindig is így volt, és ha nem teszünk vmit így is marad. És még csodálkoznak azon, hogy ezen az egetverő pofátlanságon ne akadjon ki az ember??? Az a normális reakció, hogy az ember nem akarja, hogy egy ilyen szélhámos bandához még csak névleg is köze legyen.

2015. okt. 26. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!