Hogy tudok kilépni a római katolikus egyházból?
"Ergo az egyház úgy veszi, hogy megkeresztelt vagy, szóval katolikus"
Nem veszi úgy. A keresztséget nem lehet "letörölni", de az egyháztól való elszakadásra van lehetőség. Két tanú jelenlétében kell kijelenteni, hogy az illető nem kíván tovább a katolikus egyház közösségéhez tartozni, erről készül egy jegyzőkönyv, és a keresztelési anyakönyvbe is bejegyzésre kerül.
Nagyon egyszerűen: te már ezzel most kiléptél. Ugyanis nem vagy közösségben az egyházzal, önmagadat zárod ki onnan, ha nem akarsz a tagja lenni.
A keresztséget nem lehet eltörölni, az anyakönyvből meg nem lehet kiiratkozni, mert oda megtörtént eseményeket rögzítenek, a keresztség pedig megtörtént. De semmi hátrányod nincs ebből, anyagi vonzata nincs, szóval nem értem, mi a probléma...
Kérdező! Bemész és kiiratod magadat a pappal. Húzza ki a nevedet a listáról. Ennyi. Ha nem teszi meg, az az ő baja. Te a magad részéről megtetted amit lehetett.
Egyébként miért akarsz kilépni az egyházból? Nem hiszel Istenben, Jézusban, a katolikus egyhá tanításában?Vagy egyszerűen csak csalódtál bennük?
"Egyébként miért akarsz kilépni az egyházból? Nem hiszel Istenben, Jézusban, a katolikus egyház tanításában?Vagy egyszerűen csak csalódtál bennük?"
Ateista vagyok és úgy gondolom, hogy nem fair dolog megkeresztelni a gyerekeket, mikor tehetetlenek. És utána azt mondják, hogy ez a keresztség szentsége, amit le nem vakarsz magadról. Miért nem lehet várni míg megkapta a megfelelő oktatást, hogy akkor döntsön, hogy hogy szeretne élni.
Mert akkor tizedannyi keresztény se lenne, mint így!
Mégis, mit gondoltál...
Egetértek a kérdezővel. Csak az egyház gyarapítsa a híveit.
Amikor már tudatában van az ember annak, hogy mit akar és mit nem, akare keresztelkedn vagy sem... na azt tényleg ő maga döntse el. Nem dönthet helyettünk senki sem nem igaz?
" le nem vakarsz magadról" Viszket? orvoshoz menj, majd felír valamit rá.
Hiába mondjuk, hogy nem vagy keresztény? ? ? ?
nem akarsz keresztény lenni? máris nem vagy az!
Kívánom, hogy minden kívánságod így teljesüljön!
szüleidet meg sajnálom. Itt furkálod a hátuk mögött azt, amit ők jónak gondoltak, mert feltehetően szeretettel neveltek, ahelyett, hogy normálisan tennéd a dolgodat.
Böjte Csaba szerzetes, aki most már sok száz árva, elhajított, alkoholtól tönkrement családból kimentett gyermeket nevel nagyszerű nevelőivel együtt, egyszer csak így sóhajtott fel: Istenem, bárcsak (jó) keresztény tudnék lenni!
Hát ahány ház, annyi szokás :D :D :D
A szüleid megkereszteltettek, te nem akarsz megkeresztelt lenni - akkor lépjél túl ezen, és ne görcsölj rá. Mint mondtam, annyiból áll az egész, hogy nem veszel tudomást róla, másképpen mondva, "kilépsz a templomból" Senki sem fog hiányolni, hidd el.
horror, persze... te is elakadtál az ószövetségi írásoknál,látom:( Bocs, de nem leszek sötét, csökött ateista soha, ez nem a Bibliától függ, hanem a saját személyes átélésemtől - mert, ahogy az Ács Fia mondta: "Isten országa tibennetek van."
Isten lélekben való születése.
Persze meg lehet ezt ölni magunkban, sőt a kommunista ideológia lényege volt, hogy kiölje az emberekben születő-keletkező Abszolútumot. Sokaknál sikeresen megtette. Sajnálom, és áldozatoknak tekintem őket.
Isten könyve a Biblia, amit maga a Jóisten sugallt/közvetített az embereknek és miért ne akadnék ki rajta, amikor azt mondja ha nem szűz a lány, akit feleségül adnak, akkor meg kell ölni stb. Vagy vegyük ki a nem tetsző részeket és szelektáljunk?
Te hogy élted meg személyesen istent?
Nem képesek az emberek felfogni, hogy történnek véletlenek és a hihetetlen eseményeket egy természetfeletti lénynek tulajdonítják. Mintázat kereső állatok vagyunk, ezért látjuk meg Jézust egy pirítóson, vagy a Marson Buddhát.
Nem szükséges a sajnálatod. Imádkozz értem, én majd gondolkozom helyetted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!