Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van Isten, hogy...

Szerintetek van Isten, hogy ennyi pici babat hagy meghalni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 17. 00:01
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
76%

Én nagyon sok temetésen jártam gyerekkoromtól, nem kezelem katasztrófaként a halált, ez az élet rendje (és nő vagyok). Jártam az elmúlt években olyan temetésen, ahol a pap azt mondta, hogy az elhunyt HAZA ment. És valahogy nagyon oda passzolt, akit temettünk, ő tudta, hogy meg fog halni, beteg volt, és azt is érezte, hogy kb. mennyi ideje van hátra, felkészült (gyakorlatilag ő szervezte meg a saját temetését, a családjának már csak a papírokról kellett gondoskodni utólag), és nagyon nyugodtan viselte, pedig sok fájdalma volt.

Hallottam valakit beszélni erről a siránkozásról, persze meg kell adni a gyászt (ezt mindenki maga módján), de sokan nem is az elhunytat gyászolják, hanem saját magukat, akik itt maradnak "egyedül".

2010. márc. 17. 22:21
 62/70 anonim ***** válasza:
74%
Igen ezzel teljesen egyet értek! Inkább magunk miatt sírunk, mert nem találkozunk többé azzal, akit szeretünk...vagy ha van élet a halál után, akkor addig amíg meg nem halunk mi is.
2010. márc. 17. 22:24
 63/70 anonim válasza:
26%

huhhhh,ez a kérdés talált amint látom:-(((

én arra voksolok,h azért hagyja azokat a babákat mehalni,mert rossz emberek lennének belölük!azok akik másoknak ártanak(gyilkos,nemi eröszakoló,pedofil,stb...)anno ők is voltak édes kisbabák!ez lehet,h kegyetlenül fog hangzani,de lehet,h nekik is akkor kellett volna meghalniuk amikor még nem ártottak másoknak

ez az én gondolatom:mindennek megvan a maga miértje

2010. márc. 18. 00:40
 64/70 anonim ***** válasza:
47%
kedves kérdező. a biblia állítja, hogy ezen a világon sátán uralkodik. (akinek van szeme, az látja is) biztosan tudod, hogy Jézust 3szor megkísértette sátán, a harmadik az volt, hogy nekiadja a föld összes királyságát. vajon kísértés lett volna ez Isten fiának, aki mindent tudott, ha nem is lett volna sátáné a világ? ebben az esetben azt mondta volna: de hát nem is a tied, hanem az én atyámé a világ. Jézus számtalanszor utalt rá, hogy ő nem része a világnak, miként a követői sem részei a világnak, és ezért a világ gyűlölni fogja a követőit. ide tartozik, hogy sátán uralmának ideje véges. a biblia szerint sátán tudja, hogy rövid ideje van, ezért haraggal teljes. nemsokára a Teremtő visszaveszi az Őt illető hatalmat, és akkor végre találkozhatsz édesapáddal is. a biblia szerint az emberi testnek nincs olyan része, amelyik túlélné a test halálát. nincs olyan, hogy valaki meghal, és visszajár. olyan viszont létezik, hogy valakinek levágják egy bizonyos testrészét, és az mégis fáj, vagy viszket neki. a te esetedbe n is erről lehet szó: az apukád iránt érzett szeretet munkál benned, amikor őt érzed magad körül. a biblia szerint ő nem érez jelenleg semmit, "mert sem cselekedet, sem tervezés nincs" a halál után. azaz a halottak nem tudnak, és nem éreznek semmit. ebből következik, hogy időérzékük sincs, vagyis aki meghalt, az a következő másodpercben (legalábbis számára úgy fog tünni) már fel is támad. milyen igazságos elrendezés ez Istentől, tekintve, hogy a halál nem tőle, hanem sátántól származik, Isten mégis ilyen szerető kedvességet tanúsít az emberek iránt.
2010. márc. 18. 06:24
 65/70 A kérdező kommentje:

Kedves 00.40-es! Van benne valami amit irtal...legalabbis engem elgondolkodtatott.

Kedves utolso!En egyszer megkerdeztem a papunkat, meg gyerek fejjel, azt hiszem eslo aldozasra keszultunk, vagy bermarlasra, hogy vajon van-e a kutyaknak lelkuk. A valasz az volt, hogy nincs, mert ugye vagyunk mi, lelekkel, testtel, vannak a szellemek test nelkul, es vannak az allatok lelek nelkul. Felre volt vezetve szegeny?

Amugy nagyon tetszett a valaszod, gondolom nagyon vallasos ember vagy. Esetleg pap?

2010. márc. 18. 09:17
 66/70 anonim ***** válasza:
66%
Ha van is, nem avatkozik be. Csak megfigyeli és analizálja a világot, de nem irányítja.
2010. ápr. 9. 00:22
 67/70 anonim ***** válasza:
42%
Van, csak nem törődik a babáiddal.
2010. ápr. 27. 09:00
 68/70 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy nem fér ez sok ember fejébe... ha létezik ennyire magas rendű tudat, akkor az qrvára nem úgy gondolkodik, mint mi. Gondolkodj el rajta: a babádhoz te kötődsz érzelmileg, lehet, hogy isten a halálát nem is halálnak fogja fel, hanem mondjuk újjászületésnek. Különben meg a Földön minden mindig változik, úgyhogy ez a kis időintervallum lehet, hogy nem túl jelentős az ő szemében... És te amúgy mennyit agyalsz azon, hogy állatfajokat irtunk ki naponta? HM? Csak a babáddal törődsz ugye? A babáddal, aki egyszer fogyasztó lesz, így közvetve elősegíti majd a természet pusztulását nem? Szerintem egy egész faj kipusztítása a babáknál picit súlyosabb dolog. Miféle isten az, aki ilyet enged? Meg hogy mi mindenre rátegyük a kezünket? HA objektíven nézed, csak azt látod, hogy mi egy gyilkos faj vagyunk. Mekkora hűhót csapunk akörül, ha mondjuk egy rajnyi gyilkos méh megöl pár embert? Hirtelen mindenki elkezdi utálni a méheket. Mi persze gátlástalanul gyilkoljuk az állatokat minden nap ugye? Meg az élőhelyeket. Ez nem igazságtalan? Mondd már meg nekem, hol az igazság abban, hogy mi gátlástalanul szaporodhatunk orrba-szájba, más állatfajt meg nem hagyunk érvényesülni? Úgyhogy ne ítélkezz túl korán. Jól mondta a Mátrixban Smith ügynök: az ember nem emlős, hanem vírus. AZ emlős harmóniára törekszik a környezetével, annyit vesz el, amennyi neki kell. A vírus felél mindent és szaporodik, és amikor egy adott helyen mindent felél továbbáll. A bolygó rákfenéje vagyunk.
2010. máj. 2. 09:22
 69/70 anonim ***** válasza:
100%

Szóval csak hogy értsd: az érzelmeink fajfüggőek. A babádat te látod aranyosnak, a szerelmedet te imádod. Ha van egy fácántyúk meg kakas, akkor azok is egy pár, és te mégsem osztozol az "érzelmeikben", hanem a potenciális táplálékforrást látod benne (jó, ma mondjuk nem, de megnéznélek, ha kitennének egy erdőbe, ahol egy hétig koplalnál, és felkínálnának neked fácánhúst, vajon akkor is az aranyos madárkát látnád benne?.). Kellő éhezés után mintha megszűnnének az emberek elvei. Gondolom te egy tisztességes ember vagy. Sosem lopnál ugye? Miért? A válasz: elvből és a törvény miatt. És ha egy nap alatt mindenedet elveszítenéd, mindenki tojna rád és éheznél, a halál küszöbén akkor se? Mondjuk olyantól, akinek tudod, hogy nem számít és úgy, hogy tudod, hogy sose jön rá senki, hogy te voltál. Másik példa, hogy egy meggyőződéses ateista is valószínűleg elkezd imádkozni istenhez egy zuhanó repülőgépen. Erre mondta Joker a Sötét Lovagban: Az erkölcsük, a törvényeik: egy rossz vicc az egész. A baj első jelére elfeledkeznek róla. Annyira jók, amennyire a világ engedi nekik.

Nem akarom ezt ragozni, mert nem kötődik szorosan a témához, de értsd meg: amit mi igazságtalannak tartunk, az a mi érzlmeink miatt van. Az "istenképünk" (nézd meg magát az "isten" fogalmat, hát nem hülye faj vagyunk, hogy mi találtuk ki, azt se tudjuk, létezik-e, és egy ilyen bizonyítatlan dolog miatt egymást öljük?) valójában az egyéni érzelmeink kivetülése. Egy gazdag, sikeres ember valószínűleg elégedett "istennel". Míg minden második ember, aki idejön panaszkodni, így kezdi: "nekem van egy 6 hónapos kisfiam, aki...". Nem tudom, hogy "istent" miért pont ő érdekelné, amikor az egész bolygó haldoklik. Amúgy a legfanatikusabb hívők egy része is drogdealer meg hasonló volt. Csak azért hisznek istenben, mert kell nekik ez a támasz.

17/f

2010. máj. 2. 09:44
 70/70 világvége1 ***** válasza:
Nem fáj a halál.
2020. júl. 2. 15:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!