Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van Isten, hogy...

Szerintetek van Isten, hogy ennyi pici babat hagy meghalni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 17. 00:01
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
0%
tévedtem. az a kérdés tényleg értelmetlen, amit nem tesznek fel.
2010. márc. 17. 10:50
 32/70 anonim ***** válasza:
32%

10:42: Nem erted, ugye?

Egyszeruen semmi ertelme valamiert vadolni Istent, ugy, hogy kozben a letezeset vonjuk ketsegbe. Mit ahogy a kerdezo tette, nezd meg jobban a kerdeset.

Erre valaszoltam, hogy oke, de akkor most pontosan _melyik_ istennel is van baja?

2010. márc. 17. 10:57
 33/70 anonim ***** válasza:
33%
igazad van, sorry.
2010. márc. 17. 11:01
 34/70 A kérdező kommentje:

Rendben, at is fogalmazhatom. Vajon van Isten? Ha szerintetek igen, miert hagy ennyi pici babat meghalni?

Ha O mindenhato akkor ugye lenne ahhoz ereje, hogy megmentsen meg egy halalosan beteg kisgyermeket is, ugy ahogyan Jezus tette. Akkor Isten miert nem tesz ilyet? Jezus meggyogyitotta a nyomorekot, mert megkertek ra, Isten miert nem ilyen bokezu?

2010. márc. 17. 11:01
 35/70 anonim ***** válasza:
55%

Kedves kerdezo: oke, mostmar tudjuk melyik Istenre gondolsz.

Akkor a kedesedre a kerdesem: megkertek a halott gyerekek szulei, Istent (Jezust?) hogy gyogyitsa meg a gyerekuket?

Letrejott olyan szemelyes talalkozas, mint ott? Nem?

Akkor mit varnak?

Jo lenne elfogadni, hogy a Keresztenyek Istene, A Termeto nem egyszeru "csoda automata", hanem egy mindenhato, mindentudo Isten. Epp ugy nem vadolhato "humanitarius alapokon", mint ahogy a macskam sem kerheti rajtam szamon, hogy "megcsinaltam-e a hazi feladatomat?" -_-!

2010. márc. 17. 11:15
 36/70 anonim ***** válasza:
43%
Megtehetné.
2010. márc. 17. 11:15
 37/70 anonim ***** válasza:
73%
első vagyok, megtehetné, de akkor valaki mást meg kéne ölnie, különben nagy bajok lennének hamarosan, mint írtam. nem mindig minden úgy alakul, ahogy szeretnénk. de mindig, mindenkinek nem lehet jó. pl. 2 gazda van, mindkettő vallásos ember. egyik esőért imádkozik, hogy jó legyen a termés, a másik szárazságért, hogy tudjon végre aratni. na, most mi legyen? akár esik, akár nem, az egyiknek jó lesz, a másiknak rossz. sztem Isten abban tud segíteni, hogy a hit által könnyebben találjunk megnyugvást. az én férjem is vallásba kapaszkodott meg belém az öccse koporsójánál. mondta, máshogy ki sem bírta volna ép ésszel...pedig katonaember ő is, a halál közelebb áll hozzá, ismerősebb neki, mint átlag embernek. ő is szolgált ilyen olyan missziókban, az ő emberei is hullottak körülötte. de amikor mellénk súlyt le a halál, az mégis megrendíti a legkeményebb embert is. ilyenkor jó az Istenhez fordulni.
2010. márc. 17. 11:27
 38/70 anonim ***** válasza:
45%

A bűn zsoldja a halál.

Az ember bűnös.

Az ember meghal.

Jézus a megváltó.

Az ember kegyelmet kér és kegyelmet kap.

Az ember feltámad.

Van-e halála annak, aki kegyelmet kér, kegyelmet kap és feltámad?

A válasz: nincs.

Persze a gyász nehéz, mert mi itt a Földön csak korlátozottan láthatjuk a világot és benne az életünk. Olybá tűnik, hogy van ez a 70-80 évünk (kinek több kinek kevesebb) aztán bumm, vége.

Pedig nem.

A meg nem született lelkek, talán egy másik testben megszületnek, talán Isten így oldja ezt meg. Tudhatjuk-e biztosan? Nem.

De ha nem is születnek meg testben, a lelkük él, örökké. És hát nem ez a lényeg?! Dehogynem!

2010. márc. 17. 11:41
 39/70 anonim ***** válasza:
36%
csakhogy: a biblia szerint az emberi testnek nincs olyan része, amelyik túlélné a test halálát.
2010. márc. 17. 11:46
 40/70 A kérdező kommentje:

Akkor sem ertem miert kell nehany szulonek tulelnie a gyermeket!Nem volt ez igazsagos Szuz Mariaval szemben sem!Latni a gyereked meghalni...en belehalnek!De ezt Jezus valasztotta, nem hiszem hogy az a sok pici aprosag mind meg akart halni.Es mi van azokkal a szulokkel akik melyen vallasosak, a legynek sem artottak es megis ilyesmi tortenik veluk?

Ez szerintem nem igazsagos!

2010. márc. 17. 12:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!