Szerintetek van Isten, hogy ennyi pici babat hagy meghalni?
10:42: Nem erted, ugye?
Egyszeruen semmi ertelme valamiert vadolni Istent, ugy, hogy kozben a letezeset vonjuk ketsegbe. Mit ahogy a kerdezo tette, nezd meg jobban a kerdeset.
Erre valaszoltam, hogy oke, de akkor most pontosan _melyik_ istennel is van baja?
Rendben, at is fogalmazhatom. Vajon van Isten? Ha szerintetek igen, miert hagy ennyi pici babat meghalni?
Ha O mindenhato akkor ugye lenne ahhoz ereje, hogy megmentsen meg egy halalosan beteg kisgyermeket is, ugy ahogyan Jezus tette. Akkor Isten miert nem tesz ilyet? Jezus meggyogyitotta a nyomorekot, mert megkertek ra, Isten miert nem ilyen bokezu?
Kedves kerdezo: oke, mostmar tudjuk melyik Istenre gondolsz.
Akkor a kedesedre a kerdesem: megkertek a halott gyerekek szulei, Istent (Jezust?) hogy gyogyitsa meg a gyerekuket?
Letrejott olyan szemelyes talalkozas, mint ott? Nem?
Akkor mit varnak?
Jo lenne elfogadni, hogy a Keresztenyek Istene, A Termeto nem egyszeru "csoda automata", hanem egy mindenhato, mindentudo Isten. Epp ugy nem vadolhato "humanitarius alapokon", mint ahogy a macskam sem kerheti rajtam szamon, hogy "megcsinaltam-e a hazi feladatomat?" -_-!
A bűn zsoldja a halál.
Az ember bűnös.
Az ember meghal.
Jézus a megváltó.
Az ember kegyelmet kér és kegyelmet kap.
Az ember feltámad.
Van-e halála annak, aki kegyelmet kér, kegyelmet kap és feltámad?
A válasz: nincs.
Persze a gyász nehéz, mert mi itt a Földön csak korlátozottan láthatjuk a világot és benne az életünk. Olybá tűnik, hogy van ez a 70-80 évünk (kinek több kinek kevesebb) aztán bumm, vége.
Pedig nem.
A meg nem született lelkek, talán egy másik testben megszületnek, talán Isten így oldja ezt meg. Tudhatjuk-e biztosan? Nem.
De ha nem is születnek meg testben, a lelkük él, örökké. És hát nem ez a lényeg?! Dehogynem!
Akkor sem ertem miert kell nehany szulonek tulelnie a gyermeket!Nem volt ez igazsagos Szuz Mariaval szemben sem!Latni a gyereked meghalni...en belehalnek!De ezt Jezus valasztotta, nem hiszem hogy az a sok pici aprosag mind meg akart halni.Es mi van azokkal a szulokkel akik melyen vallasosak, a legynek sem artottak es megis ilyesmi tortenik veluk?
Ez szerintem nem igazsagos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!