Szerintetek van Isten, hogy ennyi pici babat hagy meghalni?
tényleg mindegy hány éves, csak az ember lánya ne temesse el a gyermekét! akár 50 éves akár pár órás...
de az, hogy létezik-e Isten... én se tudhatom max. bízhatok benne ;)
Az én nagymamám 17 gyermeket hozott a világra...
Amikor a 10-dik gyermekét temette,azt mondta nekünk unokáknak,hogy nincs nagyobb fájdalom mint túlélni a gyermekeidet! Több fájdalmat nem akart már,így szépen feladta,és a lánya halála után fél évvel ő is elment..
Mind a 10 gyermeke felnőtt volt amikor eltemette..
Na ez a fájdalom..Egyébként a nagymamám nagyon vallásos ember volt!!
Ebben nem Isten,hanem a fejlett orvostudomány is hibás.
Régen hallottam egy interjút Czeizel Endrével.A lényege az volt,hogy régen nem volt mesterséges megtermékenyítés.A terhes anyukákat nem tömték gyógyszerekkel,hogy kitudják hordani a terhességüket és a nagyon koraszülött babákat sem tartották mesterségesen életben.Csak az a baba született meg és maradt életben,aki valóban életképes volt.Ez a természetes kiválasztódás,ami ma már nincs meg.
Emberileg érthető,hogy az orvostudomány segít,de emiatt sok genetikailag hibás gyerek jön a világra.Ők vagy egész életükben betegek lesznek,vagy korán meghalnak.
Ha még hozzáveszem,hogy a kismamák terhességük alatt mennyi gyógyszert,mesterséges vitamint szednek,és ezt teszik a szoptatás alatt is.A babákat természetes ételek helyett laboratóriumban készült tápszerekkel stb etetik,vagy már a pici babákat is antibiotikumokkal tömik,akkor nem csoda,hogy nem lesznek egészségesek.
Én nem hiszek Istenben. Nem hiszem, hogy majd egy fehér szakállú öreg bácsi fogja megoldani a gondjaimat egy felhőn ücsörögve. Az a gyerek, aki a szülést követően meghal, lehet, hogy jobban is járt, mert valami olyan betegsége volt, ami miatt ha élve marad, csak vegetált volna egész életében..mint egy növény. Ez a természetes kiválasztódás, melynek én is híve vagyok. Ha nekem kiderül még a terhesség alatt, hogy a gyerekem Down kóros lesz, vagy nyílt gerinccel fog születni, vagy valami hasonló maradandó károsodással fog születni, azonnal és gondolkodás nélkül elvetetem. Aki nem így tesz, az pedig önző, mert annál még a halál is jobb, hogy valaki így éljen.
A másik: Ha valaki olyan felelőtlen volt, hogy a mély szegénységbe szül egy gyereket, vagy a tizedik gyereket, az igenis vetesse el mert a többi elől veszi el a kaját, arról nem is beszélve, hogy szegény születendő picit se lesz miből rendesen felnevelni. Ilyenkor is az abortusz a legemberibb megoldás!
És most lehet mondani, hogy egy lelketlen robot vagyok...
Ez nem "divat", ahogyan te hívod. Egyszerűen tény, hogy egy éves kor alatt a tehéntej nem ajánlott, mert vesekárosító hatása van, bélvérzést okozhat, és nagyban hozzájárul a vashiányos vérszegénységhez, valamint a felnőttkori szív- és érrendszeri megbetegedésekhez.
Én 34 éves vagyok, sajnos annak idején még nem tudták kimutatni, hogy miért káros a tehéntej, és sajnos én is felestejet kaptam. Tinikorom óta folyamatosan olyan vashiányos vérszegény vagyok, mint a pinty (és sehogy nem tudják normál szintre hozni a vasamat, bármennyi vastablettát szedek vagy vastartalmú ételt eszem).
De tudod mit? Mérgezd csak a gyerekedet, nyugodtan!
Én átfogalmaznám a kérdést.
Szerintetek van emberség, hogy ennyi pici babát megölünk?
Fogamzásgátló, esemény utáni tabletta, abortusz, felelőtlenségből kialakult vetélés, egészségetelen életmódból adódó vetélés.
És mindez még legális is.
Én amondó vagyok, ha az abortusz halálos büntetést von majd maga után és a fogamzásgátló olyan szintre lép, hogy a legkisebb százalékban se hagyjon lehetőséget a "fogantatásra" (ugye ki honnan számolja az életet)... akkor lehet megkérdőjelezni Isten szeretetét, létezését, jóindulatát.
De amíg maga az ember, a saját gyermekét szivtelenül kinyírja a társadalom meg bólogat rá, addig szerintem nem Istent kéne fikázni.
kedves kérdező. Jézus eggyetlen embert sem ölt meg, ellenben sátán, e világ uralkodója "emberölő volt kezdettől fogva". Jézus éppen azért jött a földre, és éppen abból a célból fogja "megkötözni" és elpusztítani sátánt, "hogy lerontsa az ördög munkáit" "mint legfőbb ellenség, szűnik meg a halál" "és lesz feltámadás mindenkinek" azaz: míg sátán miatt napjainkban meghalnak az emberek, mindenki, köztük pici babák is, addig az elkövetkező időszakban Isten "mindent újjá tesz" és minden halottat feltámaszt. ez a különdség Isten és sátán között: "Isten szeretet" és csak jó dolgokra képes, míg sátán, aki ellenszegülő, és rágalmazó, csak pusztítani és rombolni képes. szerintem van Isten, de nem Őmiatta halnak meg a pici babák, bár egyes vallások azt állítják, hogy: "Isten magához szólította ezt a pici babát, mert szüksége volt egy angyalkára" nem igaz! aki ilyeneket mond, nem ismeri az Istent. te se hibáztasd Őt, mert nem Ő tehet róla, viszont csak Ő tudja feltámasztani ezeket a személyeket.
péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!