Szerintetek van Isten, hogy ennyi pici babat hagy meghalni?
Ja és még valami.
Isten megparancsolta, hogy csak házasságban éljünk nemi életet, és csak egyszer házasodjunk életünk során.
Erre nagy ívben tesz a mi kis világunk, az emberek lefekszenek fűvel-fával...
Egy olyan világban, ahol az emberek többsége nem kíváncsi Istenre és nem kér a tanácsaiból, sem a segítségéből, akkor ugyan miért segítene?!
Te tudsz segíteni annak, aki nem mondja el mi baja, de ha elmondja sem kér a segítségedből?
Vajon létezik-e Isten?
Egy ember elment levágatni a haját, és megigazíttatni a szakállát. Ahogy a
fodrász dolgozni kezdett, kellemes beszélgetésbe elegyedtek. Sok mindenről
szót ejtettek, különféle területeken.
Végül szóba került Isten is, mire a fodrász határozottan kijelentette: "Én
nem hiszem, hogy Isten létezik." "Miért ilyen biztos ebben?" - kérdezte a
vendég. "Nos, csak ki kell nézni az utcára, hogy mindenki megértse, miért
nem létezhet Isten. Most mondja meg őszintén, ha Isten létezne, hogy lehetne
annyi beteg ember a világon? Hogy is hagyhatnának el szülők gyerekeket? Ha
Isten létezne, se szenvedés, se fájdalom nem lenne. El nem tudok képzelni
egy szeretettel teli Istent, aki lehetővé teszi mindezt körülöttünk."
A vendég gondolkodott egy kis ideig, aztán úgy döntött, hogy nem válaszol
a fodrász feltevésére, mert nem akart vitába keveredni.
Miután a fordász befejezte a dolgát, a vendég fizetett, majd elbúcsúzott
tőle és kilépett az utcára. A következő pillantaban szemébe ötlött egy
ember, akinek hosszú, gondozatlan haja és loboncos szakálla volt. Piszkosnak
és kultúrálatlannak tűnt.
A vendég visszafordult, és megint belépett a fodrászüzletbe, ahol
megszólította a fodrászát: "Tudja mit mondok? Nem léteznek fodrászok a
világon!" "Hogy mondhat ilyet uram? - kérdezte meglepetten a fodrász. -
Hiszen itt vagyok én, én fodrász vagyok, nem? Épp most fejeztem be az ön
hajának és szakállának a rendbetételét." "Nem, nem! - erősködött a vendég.
Fodrászok márpedig nem léteznek, hiszen ha léteznének, akkor nem lennének
olyan hosszú, gondozatlan hajú és szakállú emberek az utcán, mint az az
ember ott, látja?" "Ah, de hát attól még léteznek fordászok!" - válaszolt a
mester. - Tehetek én arról, hogy az az ember nem jön be hozzám?"
"Hát ez az! - bólintott rá a vendég. - Éppen erről van szó! Isten is
LÉTEZIK! Tehet Ő arról, hogy az emberek nem fordulnak Hozzá, hogy nem
keresik meg Őt? Ezért van olyan sok fájdalom és szenvedés a világon."
Koszonom a sok okfejtest! Tegnap, nem tudom mi oknal fogva ratevedtem az angyalok.hu oldalra. Nagyoon megviselt! Van egy 6 honapos kisfiam, akit sajnos nem tudtam megszulni, nagy baba volt, es a vege csaszar lett. Kedves 6.35-os! Ezek szerint Neki sem kellene elnie?
Nem ertem mikor babakat kell ujraeleszteni, csovek lognak orrukbol, szajukbol es egy szal pelusban fekszenek az inkubatorban, anyukajuk meg sem erintheti oket. Hol itt a mindenhato? Inkabb ne is foganjon olyan mano aki nem eletkepes...ha Isten mindenhato O ezt elore tudja, nem? Miert nem tesz ellene valamit? Miert hagy szenvedni egy kis artatlan teremtest? Na, ezt nem ertem!
Amugy en is vallasos vagyok, de tegnap elfogott a felelem, lehet azoknak van igazuk akik nem hisznek? Belehalnek ha valami tortenne a gyerekemmel! Senki sem tudna mar rabeszelni, hogy Isten pedig van.
Isten vajon tehet arról, ha egy kismama dohányzik, iszik, veszélyes életet él? Tehet Isten arról, hogy olyanok is kaphatnak a pénzükért jogosítványt, akik egyébként nem mennének át a vizsgán, aztán elütik az embert a zebrán is, nem nézve, hogy gyerek vagy felnőtt? Tehet Isten arról, hogy sokan nem szabályosan közlekednek, vagy ha már rohannak, nem néznek körül, hogy biztonságos-e? Tehet Isten arról, hogy sokan bedőlnek a káros "vitamin"-ágyúknak? Tehet Isten arról, hogy sok fiatal felelőtlenül él nemi életet már tizenévesen? Tehet Isten arról, hogy a munkáltatók olyan munkaritmust követelnek meg a beosztottaktól (sokszor fillérekért), ami a család rovására megy? Isten tehet arról, hogy aki dohányzik, azt nem érdekli, hogy másra is fújja a füstöt, és ha valaki szépen megkéri, akkor fel van háborodva? Isten tehet arról, hogy az emberek szemetelnek, hogy rongálják a környezetet, és sok hely, ami szép lehetne, úgy néz ki, mint egy szemétdomb?
Egy korcs világban élünk, ahol azért is kinevetnek valakit, ha elolvas egy szépirodalmi regényt. Istent csak akkor keresi a legtöbb ember, ha bajban van (jaj, segíts), aztán ha segít, ráfogják valami másra, Isten meg elfelejtődik, ha meg nem segít, akkor Isten már nincs is.
Az élet nem egyszerű, nem könnyű, aki megszületik, az meg is hal. A halál pedig egy kapu, hogy hova, az más kérdés, de hiszem, hogy nem a semmibe vezet.
Tegyük fel ha te lennél Isten, és az egyik teremtményed egy csecsemő a 4 dimenziós világban meghal, vagyis onnan eltávozik, de tudod hogy ez nem a lelkének a halála, csak a 4D-s testének, mivel a lelkét hallhatatlannak teremtetted, akkor most gonosz Isten vagy, vagy az ember hitetlen, és tudatlan, és nem ismer téged?
Ha valaki meghal, annak oka van. Az a csecsemő lehet hogy ártatlan volt, de veleszülett bűne biztos volt,lehet hogy a szülei nemzedékeken át titokban vérfertőződtek, nem attól az apától van a gyerek aki neveli, így akár a szomszédod a testvéred is lehet, akkor könnyen bejöhet egy beltenyésztettségből adódó betegség, amiben a gyerek meghal. Anyuka,apuka meg a nagyszülők pedig hallgatnak a múltról mint a sír, csak sajnálkoznak, és okolják a termtőt azért amit ők követtek el. Egy ártatlan gyereket hogy vihettett el az Isten. Az ő bűneikért kellett meghalnia.
Ez csak egy indoka lehet a csecsemőhalálnak, de amit mondani akarok, az, hogy véletlenek, ártatlanok nincsenek, csak jól titkolt hazugság hegyek mindenhol.
Az sem biztos hogy a szülő közvetlen hibája a halál. Pl. arról sem a teremtő tehet hogy veszélyes hulladékot öntünk a tengerbe, aztán anyuék lemennek nászútra a partjára, minden szép és romantikus, esznek a tenger gyümölcseiből, és megszületik ödönke, aki él 2 hónapot, aztán távozik.
Istennek miert lenne tiszte nem hagyni meghalni ennyi pici babat?
Es megkerdem, melyik Istenrol is beszelunk itt?
(Mert ha a zsido-keresztyen vallas Istenerol, akkor tessek elolvasni a bibliat, hogy miert hagyja. (Segitek, osszefuggesbe van az eredendo bunnel, a megvaltasssal, es azzal, jelenleg ki a vilag(fold/emberiseg) ura.)
Viszont, ha valamelyik mas vallas istenerol, akkor olvasd annak a szent iratait, biztos abban is van valami magyarazat.
Summa: a kerdes ertelmetlen, mert nincs meghatarozva az ertelmezesi tartomany....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!