Van olyan rész a Bibliában, ahol Jézus Jehovának szólítja Istent?
a jh- tanuk szerint több helyen is szerepel benne.
nem tudom talán szerintem a Zrtben lehet.
mert én pld soha sem halottam volna hogy Jézus Jehovának hívta volna az atyát.
de persze ilyet is halottam már a jh tanuktól.
pedig Jézus mindég atyának szólította az atyát.
# 10
Az ApCsel-ben és a Római levélben is "τὸ ὄνομα Κυρίου" szerepel. Küriosz = Úr. Sehol sem szerepel Jehova az Újszövetségben, de még Jáhve sem.
8-as és 10-es!
Sajnos emberek ezreit lehet ismeretek hiányában így megvezetni.
"A zsidók Istent a mai napig úgy is hívják: “a Név” (ha Sém). A bibliai héberben ugyanis nincs szó a “személy”-re, ezért használja a “név” szót: pl. “Isten nevét segítségül hívni” = magát Istent segítségül hívni; “Isten nevét magasztalni” = magát Istent magasztalni azért, aki Ő. Ez a számunkra furcsa szóhasználat átment az Újszövetségbe is, pl. Apostolok Cselekedetei 1:15 “százhúsz név sokasága” = százhúsz főnyi sokaság, vagy Apostolok Cselekedetei 4:12 “nem is adatott az embereknek az ég alatt más név” = nem adatott senki más."
Tehát ilyen fajta héber gondolkodásmód és nyelvezet ismeretének hiányában simán bele lehet önkényesen toldani a Bibliába, és megvezetni emberek millióit a hülyeséggel. Ez nem más, mint egy név bálványozása. A Tanúk hittétele látszólag nem más, mint hirdetni egy kitalált nevet, illetve egy emberi szervezetet.
Kizárt.
Jézus, ha egyátalán létezett, zsidó volt, mégpedig tanult és hívõ zsidó. Tanult ember volt, tehát jól tudott hébeül ( akkoriban a beszélt nyelv az arameus volt, héberül csak a tanultabbak tudtak ).
Márpedig héberül tudó ember SOHA nem mondta a tetragrammatont sehovának. SOHA.
++++++++++++++
ma 10:15
Többször kértem már többeket, hogy a hit állításaihoz tegyétek hozzá, hogy a kereszténység szerint. ( Én sem szoktam hangoztatni, hogy a kereszténység bálványimádás, ha mégis megemlítem, azzal kezdem, hogy a zsidó vallás legszigorúbb felfogása szerint.
Van olyan feljegyzés, mely szerint nem keresztrefeszítették a rómaiak, hanem maguk a zsidók ítélték halálra és hajtották végre az ítélete az ókori Izraelben szokásos módok egyikével: megkövezték. ( Keresztrefeszítés a zsidó gyakorlatban NEM létzett. )
Ha ez a feljegyzés fele meg a valóságnak, akkor a sehogy nem jön oda, hogy "a kárpit kettéhasadt".
Nagyon szépen köszönöm a sok választ!
Egy tanúval való beszélgetés miatt írtam ki a kérdést.
Azt mondta, hogy az életem múlik ezen, hogy hogyan szólítom Jehovát és hogy egy becsapás áldozata vagyok, mivel a Bibliából kihagyták Isten nevét.
Mivel én csak és kizárólag arról beszéltem vele, hogy Jézus szólította-e Istent Jehovának és ő a fenti választ adta, arra gondoltam, hogy esetleg tényleg van olyan igehely, ahol ezt olvashatom.
Vannak Tanúk itt az oldalon? Az érdekelne, hogy az ő fordítású Bibliájukban, ahová be/visszahelyezték a nevet, ott található-e ilyen, hogy Jézus Jehovának szólítja Istent?
Ez most egy kicsit más már, mint az eredeti kérdésem, de ha valaki jár még itt és ért hozzá, nagyon örülnék ha kicsit megvilágítaná nekem is a következőket:
Mi alapján mondják a Tanúk, hogy ki lett hagyva Isten neve? Milyen fordításra hagyatkoznak?
Akik pedig azt mondják, hogy nincs kihagyva, azok mivel indokolják?
Az én tanú ismerősöm szerint, a Károli Bibliában is benne van a Jehova név. Hogy lehet az, hogy Károli néhol beleírta, néhol kihagyta -a Tanúk szemszögéből?
Az egyik válaszoló érdekeset írt a bibliai héber személy-t jelentő szó kapcsán. Ez tényleg megállja a helyét? Hol tudok ennek utánaolvasni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!