Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megtért hívő vagyok de sajnos...

Aron775 kérdése:

Megtért hívő vagyok de sajnos függővé váltam az önkielégítéstől. Most azokat kérdezem akik már voltak hasonló helyzetben de találtak kiutat?

Figyelt kérdés
már 3 éve nem tudok leszokni erről pedig próbálok. de nem bírok ellenállni a kísértésnek.(azok akik nem hivok kérem ne válaszoljanak)

2015. okt. 13. 23:08
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

eloszor is harry te részegen irtad azokat amiket irtal mert akkor nem veszem komolyan akkor nem szoltam.

a 30asnak lehet hogy igazad van de nem energia levezetes mert az van boven sportolok eleget hidd el.

2015. okt. 15. 21:11
 32/41 A kérdező kommentje:
de ha harry potter tegyuk fel megtert vagy akkor szerintem kicsit eltertel a helyes iranyrol mint ahogy en is. tudoom ezt en mondom de akkoris meg kene fogadnod. ja es tenyleg elnezest kerek h ilyen eloiteletes vagyok errol is le kene szoknom bocs(tenyleg)
2015. okt. 15. 21:17
 33/41 anonim ***** válasza:
53%

" Az onkielegites nem "bun" hanem "tisztatalansag"."

30-as! Szerinted mi a különbség a kettő között. Mert a Szentírás alapján semmi.

2015. okt. 16. 08:23
 34/41 anonim ***** válasza:

kedves kérdező

Nézd meg a bibliában: a spontán magömlés tisztátalanná tette az embert.

de a szex is.

sőt, a szülés is.

tudjuk, hogy Jézus megváltott minket a törvény alól, azáltal, hogy betöltötte azt, és meghalt értünk.

tehát nem vagyunk a törvény alatt.

ma tisztátalan dolog-e a szülés? ugye nem.

tisztátalan leszel e a spontán magömléstől? ugye nem.

van-e szó a bibliában az önkielégítésről?

merthogy arrol sincs szó benne,hogy a mobiltelefon tisztátalanná tesz.

akkor te nem is használsz mobiltelefont?

2015. okt. 16. 09:04
 35/41 anonim ***** válasza:
46%

A sport és a hobbi elűzi ezt a szenvedélyt???? Mi a megveszekedett fene bajotok van a betanult frázisaitoktól? Egy sportolónak kisebb a potenciálja? Vagy akinek hobbija van, nem szerelmeskedik a feleségével, mert nem kívánja meg???

Ez pont olyan, mint a dohányzás. Elterelheted a figyelmedet, és ezáltal nem két, hanem csak mondjuk egy dobozzal fogsz elszívni, de attól még nem fogsz leszokni róla. Persze, sportolj, hobbizz, lehet, hogy nem vered ki naponta kétszer, csak hetente háromszor, de a rendszeres mozgás tisztító hatása miatt még potencia növelőként is hathat, ahogy szokott is hatni.

Aztán lenne még egy olyan kérdésem, hogy mondjuk leszoksz erről (tehát nem te fogod kiverni, hanem néhány naponta, hetente teleélvezett alsógatyával, mocskosabbnál, mocskosabb álmok kíséretében fogsz felkelni éjjelente) akkor mi is fog változni? Ott fogsz állni Jézus előtt, aki a Máté 25;31-46 szerint fog megítélni, de mondjuk ettől függetlenül felteszi neked a kérdést, hogy leszoktál-e a maszturbálásról, mert ha igen, akkor üdvözülsz, ha nem, akkor nem??? Ezzel pont ellent mondana magának is és a megváltási tervnek is. Mintha tőled függene az üdvösséged, és nem az Ő vérétől. Akit Ő megtisztított, az tejesen tiszta, csak egy valamire van szüksége. Erről olvashatsz János 13;10-nél. A felebaráti alázat, hogy a másikért tegyél, arra van szükséged, nem másra. Nem is értem, hogy Jézus megérintett, megtisztított, és Te mocskosnak, tisztátalannak érzed magad. Miért káromoljátok a szent szellemet??? Miért érzed bűnös mocskosságnak a szentszellem templomát, a testedet, a hormonjaiddal, véreddel, szerveiddel??? Isten csodálatos teremtényét, magadat, miért nevezed és hagyod, hogy mások rábeszéljenek, hogy nevezd mocskosnak? Mi lesz, ha nem vered ki? Különb leszel bárkinél? Több leszel? Nagyképű, beképzelt ember, mint aki saját maga tapossa ki az üdvösségének maga útját! Te tiszta, szent, mert szentté teszed porhüvelyedet, és miután ez megvan, bűnösnek, és mocskodnak láttatsz mindenkit, aki nem érte el mindazt, amit Te!

Gratulálok! Sziasztok!

2015. okt. 16. 13:53
 36/41 anonim ***** válasza:

Kedves 33. valaszolo.

Oh, dehogy nincs. Ket kulon szo, ket kulon fogalommal.

Legnagyobb szomorusagomra, semmi kedvem nincs elmagyarazni a kulonbseget, mert nincs kedvem "de igen, szerintem pedig!" jellegu vitaba belemenni.

De megjegyzem, a 34. valaszolo elegge erthetoen jelezte, mi a kulonbseg.

Kedves 35. valaszolo.

Nem, a sport, es a muveszet nem uzi el a szenvedelyt. Viszont, a onkielegitesnek semmi koze a szenvedelyhez. Ket dologhoz van koze: egyreszt egy biologiai kesztetes a regi magtol valo megszabadulasra, masreszt, egy "olcso oromszerzesi forras".

Ha az embernek nincs mas, ami tenyleges beteljesult oromet tud okozni, akkor hajlamos ehez fordulni, mint potszer. De ha van mas, amivel eleri ezt, akkor nincs szuksege erre.

Es mar "meg is van a kiut".

Ettol persze a biologiai szukseglet megmarad, de az nem bun, hanem teljesen normalis biologiai folyamat ennyi idosen.

(Es itt jegyzem meg, hogy Onan tortente, amit szeretnek felhozni, mint a "onkielegites bune" magyarazatat, nem errol szol, hanem arrol, hogy a fohos nem volt hajlando tovabbvinni a csaladvonalat, pedig ez egy "kozvetlen Isteni parancs" volt. Szoval, nem a "szex partner nelkul"-rol szolt, hanem az engedetlensegrol. )

2015. okt. 16. 14:51
 37/41 anonim ***** válasza:

"Ezzel pont ellent mondana magának is és a megváltási tervnek is. Mintha tőled függene az üdvösséged, és nem az Ő vérétől. Akit Ő megtisztított, az tejesen tiszta, csak egy valamire van szüksége. Erről olvashatsz János 13;10-nél. A felebaráti alázat, hogy a másikért tegyél, arra van szükséged, nem másra. Nem is értem, hogy Jézus megérintett, megtisztított, és Te mocskosnak, tisztátalannak érzed magad. Miért káromoljátok a szent szellemet??? Miért érzed bűnös mocskosságnak a szentszellem templomát, a testedet, a hormonjaiddal, véreddel, szerveiddel??? Isten csodálatos teremtényét, magadat, miért nevezed és hagyod, hogy mások rábeszéljenek, hogy nevezd mocskosnak?"

Te valamit nagyon félreértettél a megváltás fogalma körül.

Krisztus vére BŰNBOCSÁNATOT szerzett a MEGTÉRŐ bűnösnek, és EZ ÁLTAL szerzet üdvösséget.

Az igaz, hogy üdvösségünk Kegyelemből van és nem mi érdemeljük ki. De az is igaz, hogy a megtért ember élete a hála gyümölcsét termő élet. Vagyis igyekszem nem vétkezni, ehhez Isten segítségét kérem; és ha mégis vétkezek, bűnbánattal Istenhez fordulok újra Kegyelemért.

Legkevésbé sem jelenti azt, hogy a bűnös magatartásom

ezután ne lenne az!

2015. okt. 16. 15:32
 38/41 anonim ***** válasza:
50%

Kedves 37-es!

„Vagyis igyekszem nem vétkezni, ehhez Isten segítségét kérem; és ha mégis vétkezek, bűnbánattal Istenhez fordulok újra Kegyelemért.”

Mi a bűn? Ha definiálod a bűn fogalmát, bűnösnek nyilvánítasz már élből magad körül szinte mindenkit. Felszabadultunk a törvény alól, tehát mi a bűn? Jézus ítélete nyilvánvaló a Mt 25 alapján. Bármi, amit teszel mással, Jézussal teszed. Amit nem teszel mással, Jézussal nem teszed. A törvény vége Jézus Krisztus. Ebbe benne van, hogy nem ítélek meg másokat, szeretem magamat, mert ha magamat nem szeretem, mást hogyan tudnék szeretni? Nem lopok meg másokat, mert azzal Jézust lopom meg. Nem töröm meg felebarátom házasságát azzal, hogy feleségével lefekszem, stb. De mindebben sehol semmi olyan, hogy akárcsak egy gasztronómiai élvezet, vagy egy csodás aromájú itallal való ízlelő cirógatás magamnak nem bűn. Nem ártok, és nem is szerzek semmi pluszt sem senkinek sem. Ez olyan, mintha még egy órácskát lustálkodsz az ágyban hétvége reggel, miért is? Olcsó örömforrás? Persze! Mert szeretem magamat, és nem fogom megfosztani tök feleslegesen magamat semmi olyan örömtől, aminek az égvilágon sem közvetlenül, sem közvetve nem okozok semmi hátrányt. Vannak olyan felekezetek, mint amihez valószínű a Kérdező is tartozik, hogy Jézus lelkiségével teljesen szembefordulva megítélik felekezetük tagjait, és mondvacsinált indokokkal bűnösként gyötörtetik szerencsétleneket. Jézus ilyet soha nem csinált. Jézus azt mondta, hogy nem ítélni jött, hanem megtartani. Ezzel szemben felekezetek magukat különbnek titulálva, Isten fölé helyezik magukat, és a bűnbocsánat helyett az ítéletet hirdetik.

2015. okt. 16. 17:15
 39/41 anonim ***** válasza:

Vannak itt jó válaszok is, de sok a butaság és a szófia beszéd, ami tipikus vallásos rejtvényben szól.

Akit érdekel, hogy mennyire veszélyes a túlzott önkielégítés, az olvassa el annak az embernek a naplóját, aki emiatt esett ki a kegyelemből.

Végzetem élete a címe. Wordpress, blogger, tumblr...

Ha nagyon nem bírsz magaddal, imádkozz komolyan egy feleségért, az Úr megadja neked :)

2016. febr. 13. 22:24
 40/41 anonim ***** válasza:
Átkozott az a szellem amelyik kialakítja a pokoltól való félelmet az önkielégítés miatt.
2019. jan. 26. 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!